צרידות

דיון מתוך פורום  צרידות

21/01/2015 | 15:52 | מאת: שואלת

שלום, מה ניתן לעשות כאשר קיימת צרידות עקב הפרעת סגר אחורית במיתרים? המיתרים אינם נסגרים בחלק האחורי והפתיחה גדולה מהמצופה. הבדיקה נעשתה באמצעות סטורובוסקופיה , בחלק הקדמי יש סגירה .גם טיפול של קלינאית תקשורת לא הביא להטבה. אציין שאני עוסקת בהוראה ולכן הנושא בעל חשיבות רבה.

23/01/2015 | 18:12 | מאת:

"הפרעת סגר אחורית" לרוב לא קורית סתם, אלא צריך שתהיה סיבה , כמו למשל יבלות או בצקת בחלק המרכזי של המיתרים, אשר מונע את הסגירה בחלק האחורי. העובדה שאת עוסקת בהוראה מעלה את הסיכוי ליבלות. אולי כדאי לבצע סטרובוסקופיה חוזרת, ולוודא שמתבצעת בסיב קשיח ולא גמיש.

23/01/2015 | 20:24 | מאת: שואלת

הבדיקה נעשתה בסיב קשיח. לא נצפו יבלות והסגירה בחלק הקדמי תקינה. אלו סיבות נוספות יכולות להיות לחוסר סגירה אחורי גדול יחסית?