פורום צרידות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
צרידות נגרמת מהפרעה בתיפקוד מיתרי הקול. כל צרידות הנמשכת למעלה משבועיים מצריכה בדיקה. הסיבות השכיחות הן דלקת חולפת, שימוש מוגזם בקול, דימום במיתר או התפתחות נגעים במיתרי הקול כגון יבלת, ציסטה, פוליפ או צלקת. אצל מעשנים הסיכון מוגבר להתפתחות בצקות ואף גידולים סרטניים. שיתוק מיתר הקול עלול לגרום לצרידות, קשיי בליעה ונשימה. ניתן לטפל בהצלחה רבה במגוון המצבים הללו על ידי בדיקה ואבחון מוקדם אצל מומחה למיתרי הקול. הפורום מיועד לכל מי שמתמודד עם בעיה בתפקוד הקולי ומעוניין בייעוץ והכוונה בנושא חשוב זה.
650 הודעות
627 תשובות מומחה
16/09/2014 | 00:05 | מאת: יעל

עברתי בדיקה. אין שיתוק, אבל נמצאה התרופפות במיתרי הקול. האם ניתן לעשות משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

התרופפות היא ממצא לא ספציפי, ולא ברור הקשר לניתוח בלוטת התריס. חוזר על המלצתי לבדיקה אנדוסקופית קשיחה במרפאת מיתרי קול

15/09/2014 | 21:50 | מאת: שוקי

אני מורה במקצועי ולאחר 7 שנים רופא א.א.ג אבחן אצלי שיתוק של אחד מהמיתרים והמליץ לי על ניתוח הזרקת שומן. מהם אחוזי ההצלחה בניתוח זה? האם זה מתקן את הבעיה לתווך ארוך? האם אוכל לחזור לעבודתי?

לקריאה נוספת והעמקה
20/09/2014 | 08:39 | מאת:

אחוזי ההצלחה באופן כללי נעים בין 70-90%, ולפעמים נדרשת יותר מהזרקה אחת. אם השומן נקלט יפה יש שיפור בתיפקוד הקולי שיכול לאפשר חזרה לעבודה. היום זו גם השיטה המומלצת על ידי לטיפול בשיתוק מיתר קול.

15/09/2014 | 19:55 | מאת: אליק

אובחנתי כחולה במחלת MSA. בין תופעות אחרות אני סובלת משיעול טורדני וכן מקשיים בדיבור וכמעט אינני יכולה לשיר.הופנתי לרופא אא"ג בבית חולים בלינסון. הוא אבחן הפרעת מעבר מעבר פרינקס ושט ואיטיות בושט דיסטלית וכן בצקת אחורית ניכרת של הלרינקס ואודם. הוא המליץ לי טיפול אצל קלינאית תקשורת וכן טיפול בתרופת נקסיום 40 מ"ג 2 פעמים ביום.האם לדעתך יש עוד אמצעים בהם אני יכולה להעזר כדי להקל על בעייתי?

לקריאה נוספת והעמקה
20/09/2014 | 08:37 | מאת:

מה שאני יכול להוסיף זה שמכיוון שהמחלה מתאפיינת בסימפטומים הדומים לפרקינסון, יש לבצע ריפוי בדיבור בשיטה המתאימה, הנקראת LSVT. יש לוודא שהקלינאית תקשורת מכירה ויודעת לבצע אותה. בשיטה זו אפשר לשפר את הקול וגם את הבליעה במחלות נוירולוגיות מסוג זה. בהצלחה!

15/09/2014 | 14:04 | מאת: צפורה

הצרידות שלי נובעת מתרופות שאני נוטלת בבקר. מה שעוזר לי, טיפות R45 בבקר עם הקימה, כמו כן טבליות מציצה הומאווקס שלצערי לא ניתן להשיג יותר בארץ. מה דעת המומחה על כך ? אשמח לשמוע, תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

בכל הנוגע להומאופתיה, אני לא האדם לשאול... אינני מאמין בזה ואין הוכחות שזה עובד (וזה מגובה בעבודות מחקר מקיפות). אבל אם זה עוזר לך, תמשיכי להשתמש !

15/09/2014 | 13:38 | מאת: יעל

עברתי לפני שנה ניתוח להסרת חלקית של בלוטת המגן. סבלתי מצרידות , שהשתפרה במהלך הזמן, אבל עדיין הקול לא חזר להיות מה שהיה קודם, וגם טיפול עם קלינאית תקשורת לא היטיב את המצב. בנוסף לצרידות קבועה בעת הגברת הקול או עלייה בטון הדיבור, אני גם סובלת מעליית ליחה באמצע הדיבור לאחורי הגרון שגורמת לקול להיעלם. זה לא היה לפני הניתוח. מה אני יכולה לעשות להטבת המצב?

לקריאה נוספת והעמקה

האם נבדקו מיתרי הקול לאחר הניתוח? האם אובחן שיתוק של מיתר הקול? במידה וזו האבחנה ואת כבר שנה לאחר הניתוח, יש לשקול פעולה ניתוחית הנקראת מדיאליזציה של מיתר הקול, במטרה לשפר את הסגירה, לשפר את הקול ואת יכולת השיעול ופינוי ההפרשות. ישנן מס' דרכים לבצע את הפעולה ואת מוזמנת לפנות למרפאת מיתרי קול להתייעצות.

15/09/2014 | 12:30 | מאת: דודי

שלום רב אימי בת 79, עברה לפני 7 שנים הקרנות למיתרי הקול עקב התחלת סרטן ( שלב 0) insitu וכן עברה לפני כן ובמשך השנים עוד 2 ביופסיות בגרון. היא תמיד צרודה ועקב כך מדברת בקול. וכן משתעלת בזמן הארוחה לעיתים.האם יש מה לעשות ולשפר בעזרת ניתוח כל שהוא את תיפודי הגרון שלה ולחזקם על מנת שתוכל להיות פחות צרודה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שילוב של גיל מתקדם, הקרנות וביופסיות חוזרות - קרוב לודאי שהמיתרים דקים וצלקתיים עם חסר רקמה ניכר. התוצאה היא צרידות וגם חדירת מזון ומים לקנה בזמן בליעה, מה שגורם לשיעול. לאחר בדיקה יסודית של המיתרים, במידה והאבחנה מאומתת, ההמלצה היא לרוב לבצע מילוי של המיתרים המצולקים על ידי חומר מילוי סינטתי או שומן עצמי.

15/09/2014 | 11:58 | מאת: עפרה

שלום ד"ר להב, לפני כ- 3 שנים איבדתי את קולי, בו השתמשתי לא ר'ק לדיבור אלא גם לשירה. השתעלתי עד כדי חנק ונאלצתי לישון בחצי ישבה עם בקבוק מים צמוד ,וכמובן שהיתה צרידות נוראה ואיבוד קול. כמובן שהפסקתי לעשן, אך ידוע לי שזה לא כתוצאה מהעישון. רופאת המשפחה לא מצאה שום סיבה, הגרון היה נקי ולא היה ברורה לה הסיבה. ניגשתי לרופאת א.א.ג. ששאלה אותי מיד על הכדור שאני לוקחת לטיפול ביתר ל.דם. הכדור שלקחתי שמו - סילריל - ובאותו רגע היא אמרה שזו הסיבה לכל התופעה. רופאת המשפחה עדיין לא הסכימה הלחליף לי את הכדור ובמקביל נשלחתי לכל בדיקה אפשרית כולל רופא אלרגיות, שגם אצלו לא נמצא דבר, אך הוא אישר לךי מיד שאכן הכדור סילריל הוא הגורם. סוף,סוף החליפו לי את הכדור אבל הדבר היחיד שנעלם זה השיעול. אני עדיין צרודה (הרבה פחות אבל צרודה) והצרה הגדולה שאני לא מצליחה לחזור ולשיר, כי ראשית הקול שלי כבר לא אותו קול, והגרוע מכך שהוא שכאשר אני מנסה לשיר, אחרי פחות מדקה אני מתחילה להשתעל, מגרד לי בגרון ושוב נגוז החלום. בזמנו רופאת הא.א.ג ניסתה לדחוף אותי ולחצה עלי שאבוא אליה לניתוח במיתרי הקול. לא הסכמתי כי אני פוחדת לאבד לגמרי את הדיבור או שיקרה משהו (ראה המקרה של ג'ואן ריברס לאחרונה). אני סובלת מסכרת,יתר ל.דם ואני לא בטוחה שזה מתאים. אחרי כל הסיפור הארוך שכתבתי לך - אשמח לשמוע ממך איזה פתרון אחר יכול להתאים עבורי ,אם יש כזה. תודה רבה, ושנה טובה, עפרה

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2014 | 18:57 | מאת:

יתכן וכתוצאה מהשיעול החזק נגרם נזק כלשהו למיתרים, כגון יבלות/פוליפ/ציסטה. במקרה כזה הצרידות יכולה להימשך גם אחרי שהשיעול נרגע. לא אמרת לי מה נמצא על מיתרי הקול שלך, שבגללו הציעו לך ניתוח. ממליץ לך לבוא ולעבור בדיקת וידאו סטרובוסקופיה במרפאת מיתרי קול, לקבל אבחנה מדויקת והמלצות לטיפול בהתאם לממצאים.

08/09/2014 | 08:35 | מאת: רוני

שלום, אני בת 19, בריאה בדרך כלל. אתמול התחיל לי צינון וכאב גרון קל. במהלך הלילה התעוררתי ובקושי היה לי קול, ובנוסף התחלתי לחוש בלחץ בחזה- ממש מהלמעלה של הבטן ועד הגרון פס ארוך שאני מרגישה כאילו לוחצים לי עליו. כואב בעיקר בעת נשימה עמוקה, שיעול וצחוק. התעוררתי בדיוק עם אותה התחושה של הכאב הזה, הצרידות, וצינון. האם יש קשר בין הדברים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2014 | 18:55 | מאת:

צינון הוגרם לדלקת בלוע ובגרון יכול בהחלט לגרום גם לדלקת בקנה הנשימה, וזהו האיזור שאת מצביעה עליו. שיעול חזק יכול לגרום גם לעליית חומצה מהקיבה לושט ולגרום לתלונות דומות. כך או כך מחלות מסוג זה עוברות בד"כ מעצמן, ואם לא - גשי לרופא המשפחה.

07/09/2014 | 20:03 | מאת: קרן

שלום,לבת שלי בת 12 אובחן יבלות במיתרי הקול,עם המלצה לטיפול אצל קלינאית תיקשורת,וכך עשינו.אך ללא הועיל.בסוף ניגשנו למנהל מחלקת אאג שאבחן ציסטה במיתרי הקול ואמר שניתוח בהרדמה מלאה עם סיכוי לפגוע בשיניים הקדמיות הוא הפתרון.שאלתי היא: האם אכן הדבר יפתור את הסבל שבצרידות. ומדוע אין מיכשור שלא יפגע בשיניה של הילדה? מהם סיכויי הצלחה ? ומהם הסיכונים?

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2014 | 18:53 | מאת:

מסכים שציסטה במיתרי הקול אצל ילדה מצדיקה ניתוח. לגבי הנזק לשיניים - מדובר בסיבוך נדיר. אנחנו משתמשים במגן שיניים מגומי/סיליקון אשר שומר על השיניים בזמן הניתוח. במקרים הבודדים (מתוך אלפים) אשר שיניים אכן ניזוקות, לרוב מדובר בשיניים חולות/רקובות, עם מחלת חניכיים קשה וחסר של שיניים. אם השיניים של ביתך יציבות ובריאות, הסיכון לפגיעה הינו נמוך ביותר.

06/09/2014 | 09:09 | מאת: ערן

שלום אחריי בדיקה אצל אף אוזן גרון התגלה לי בחלק המידאלי של המיתרים אספקט דיסטאלי קרוב לסחוסים הקיתוניים נראית גראנולציה פנימית מסוג CONTACT GRANUlOMA בשליש האחורי של המיתרים בפונציה. האבחנה contact granuloma of bil vocal cords posteror 3rd ניתן לי ספריי בודיקורט שכבר שבועיים אני לוקח ולא עוזר. האם זה יבלות? האם זה הצטלקויות חלילה? קראתי שכתבת שבמקרה של הצטלקויות זה לצמיתות. אני מאוד מפחד. בבקשה תסביר לי את העיניין . האם אפשר לנתח במצבי?

לקריאה נוספת והעמקה
06/09/2014 | 21:41 | מאת:

בהנחה שהאבחנה היא נכונה, כי לא בדקתי אותך בעצמי, אומר כמה דברים לגבי גרנולומה: זהו מצב שפיר שאינו על המיתר עצמו אלא בחלק האחורי, במקום בו יש סחוס. זהו לא איזור שגורם לצלקות בדרך כלל והמחלה היא הפיכה. מקובל שלא לנתח גרנולומות בשלב ראשון אלא אם הן ענקיות ומפריעות מאוד. הטיפול המקובל הוא הפחתת חומציות על ידי שינויי תזונה וכן תרופות מסוג LOSEC/NEXIUM/OMEPRADEX והפחתת לחץ בחיים באופן כללי ככל שניתן... מומלץ להיבדק אחת למס' חודשים כדי לוודא שהנגע נעלם. אם הוא לא נעלם, אלא גדל ומפריע בדיבור או בנשימה, ממליצים על ניתוח.

שלום דר בהמשך לשאלה לגביי הגרנולומה. מדוע הרופא נתן לי בודיקורט? אני כבר חודשיים וחצי בקושי יכול לדבר אני צרוד ביותר קולי חלש מאוד ולפעמים נעלם לחלוטין. הדבר מקשה עלי נפשית ותפקודית ובודאי שלא תורם לי להירגע. הרופא בבדיקה אמר שהיבלות קטנות ותת עוריות. כמו כן אמר שבעת פונציה מיגש המיתרים הוא מאספקט דיסטאלי לכיוון פרוקסימאלי ועל כן מיפגש המיתרים ב שליש האחורי מונע סגירת הגוליטיס פרוקסימאלית ולכן הצרידות. מה זה אומר? האם הצרידות היא בגלל הגראנולציה הפנימית? או שהבעיה אחרת? בקיצור ניתוח יעזור כן או לא?

01/09/2014 | 21:27 | מאת: שלמה שרביט

שלום ד"ריונתן להב מזה כ 3 שבועות שאני סובל מצרידות שהשיא היה שלא שמעו אותי בביקור אצל רופאת משפחה ביצעה לי בדיקת משטח גרון ולא מצאה שיש איזה וירוס או משהו אחר ונתנה לי טיפול למצוץ strepsuls וזהוא אבל זה לא עוזר ואני עדין צרוד אבל יותר טוב מאשר לפני 10 ימם שלא יצא לי קול אודה לך באים תיעץ לי מה ולהיכן לפנות לעזה תודה לך דוקטור !! שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
05/09/2014 | 14:08 | מאת:

משטח גרון או טבליות מציצה לא יעזרו לצרידות, שהיא בעיה הקשורה למיתרי הקול הנמצאים בעומק הגרון, איזור אליו רופא המשפחה אינו יכול להגיע. אם הבעיה עדיין לא חלפה ממליץ לך לעבור בדיקה סטרובוסקופית של מיתרי הקול

29/08/2014 | 15:53 | מאת: אורלי

לדר שלום, לפני כחודש וחצי היו לי כאבי גרון במשך שני לילות בעקבותיהן היה לי שיעול במשך כשבוע, הכל עבר אבל מעט אחרי זה התחילה לי צרידות חזקה בגרון שמשתנה מיום ליום אבל לרוב אני צרודה. ביום שאני מדברת יותר או בטלפון אפילו למחרת זה נהיה יותר גרוע משמעותית. אציין שאני בת 39 ובריאה. אני שותה הרבה ונמנעת מקפה ומאכלים חריפים אך אין כל שינוי. אשמח לקבל את האבחנה הכללית שלך, האם זה משהו שיעבור מעצמו עם הזמן? ממה זה נובע? ומה סיכויי ההחלמה מהצרידות לאחר טיפול רלוונטי? איזה טיפול נדרש? בתודה אורלי

29/08/2014 | 23:22 | מאת: אורלי

שלחתי אליך אמיל פרטי על מנת ליצור עימך קשר לקביעת ביקורת.

05/09/2014 | 14:07 | מאת:

מחלה ויראלית + שיעול יכולה בהמשך להתבטא גם בנפיחות ושינויים במיתרי הקול אשר גורמים לצרידות, לרוב זמנית. אם הבעיה לא חולפת תוך 2-3 שבועות מומלץ לעבור בדיקה מרפאתית של מיתרי הקול

24/08/2014 | 12:33 | מאת: רועי

שלום וברכה, אני זמר/חזן - משתמש בקולי מזה שנים רבות ללא מאמץ/צרידות. לפני שבועיים הופעתי במשך כמה שעות (פעילות די חריגה בשבילי*)והרגשתי עייפות קולית בסיום האירוע. המשכתי לשיר מדי יום (כפי שאני עושה כל יום) עד היום. כבר כמה ימים שאני מרגיש קושי לבצע שירה בטונים גבוהים יחסית שעד כה לא חוויתי קושי בביצועם (תחושה דומה לתחושת "ליחה"). אני מכחכך בגרוני ומנסה שוב - לעיתים מצליח להפיק צליל נקי ולעיתים - לא. האם עליי לנוח מספר ימים ולנסות שוב או שניתן להמשיך לבצע שירה/חימום קולי כרגיל והתופעה בדרך כלל חולפת מעצמה ? תודה רבה, רועי.

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע כמו אירוע של מאמץ יתר ונזק שנגרם למיתרים. בדרך כלל זהו נזק זמני בצורת נפיחות/אודם/בצקת והוא אכן מוקל כעבור כמה ימים של מנוחה קולית. אם הבעיה נמשכת יותר מ 2-3 שבועות יש לעבור בדיקה של מיתרי הקול

23/08/2014 | 23:13 | מאת: מעיין

אבי טוען שהוא הבחין בשינוי לאחר שערב אחד הוא שתה אלכוהול, שבדרך כלל הוא לא עושה זאת, ושר בערב קריוקי.

לקריאה נוספת והעמקה
05/09/2014 | 14:03 | מאת:

ראי תשובתי הקודמת

שלום רב, אבי בגיל 53, מעשן, בריא בדרך כלל. בחודשים האחרונים קולו נחלש, הדיבור שלו השתנה למעין דיבור ישנוני ובזמן האחרון הוא לעיתים לא מצליח לדבר בשעות הערב כי נעלם לו הקול. הוא עבר בדיקה של הכנסת מצלמה לגרון, הרופא אמר לו שאין ממצאים חריגים וכי מדובר בחומצות הקיבה ונתן לו תרופה להורדת החומציות של הקיבה. עברו בערך שלושה שבועות ואין כל שיפור, והנושא מדאיג אותנו מאוד שמא מדובר בבעיה אחרת. מה דעתך? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

את מתארת מצב בו הקול תקין בתחילת היום ומתעייף עד נעלם בשעות הערב? זה לא נשמע כמו משהו שקשור לחומציות הקיבה. יש עוד אינפורמציה נדרשת, אני מציע להגיע לבדיקה מסודרת ויסודית של מיתרי הקול בסטרובוסקופיה, ולפי הממצאים לשקול בירור רחב יותר, נוירולוגי למשל.

שלום רב, בני בן כמעט שנתיים ולאחרונה כאשר הוא מרים את הראש כלפי מעלה ובמקביל דיבור או צחוק הקול שלו מצטרד עד קרוב להעלם. האם תקין או מצריך בדיקה? (כשהראש לא מורם קולו רגיל)

לקריאה נוספת והעמקה

שווה להיבדק. ממליץ על אנדוסקופיה בסיב אופטי להערכת מבנה המיתרים והרקמות שמעליהם.

לקריאה נוספת והעמקה
13/08/2014 | 00:36 | מאת: סיגל

(המשך הודעהקודמת)- לציין שאינני מעשנת כלל. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2014 | 13:39 | מאת:

זה באופן כללי מצוין :)

13/08/2014 | 00:33 | מאת: סיגל

ד"ר שלום רב! אני צרודה כרונית בערך מגיל 15 ועד עצם היום הזה ( כיום בת 40).בגיל15 נבדקתי והייתי על גבול היבלת אבל עוד לא.. עברתי קורס דיבור לשימוש נכון במיתרי הקול, זה עזר למס שנים אך אחכ חזר שוב לצערי. .)(הפסקתי לנשום סרעפתית.)במהלך השנים צעקתי והרמתי קול וכיום אני באמת מדברת הרבה במסגרת הטיפול בשלוש הפעוטות שלי ( 4, ותאומות בנות 3 ).אני סובלת הרבה גם מליחה(אם זה קשור ). ואני שואלת מהו הטיפול הכי טוב בשבילי? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2014 | 13:38 | מאת:

בהנחה שמדובר ביבלות - לא משנה אם הטיפול יהיה ריפוי בדיבור או ניתוח - זה הכרחי שתדברי פחות ותצעקי פחות אחרת שום דבר לא יעזור. אם מדובר במשהו אחר כגון פוליפ או ציסטה, יש קודם כל לנתח, אבל שוב - בלי צמצום הדיבור והמנעות מצעקות הבעיה תחזור

08/08/2014 | 10:23 | מאת: רוני

שלום, לפני כשנה, הלכתי לרופא מומחה בבית חולים בני ציון שבחיפה, ( ד"ר ברודצקי )שאבחן אצלי ( באמצעות צילום ) ציסטה על המיתר. הוא המליץ לי לעבור ניתוח, ואני לא ממש רציתי. רציתי לשאול: האם ציסטה הנה מצב שמסכן חיים? או עלול להתפתח למשהו מסכן חיים?כעבור שנה, הלכתי שוב לביקורת כדי לראות שהכול תקין ולא החריף. לפי הצילומים הכל נשאר אותו דבר, אבל יש לציין שאני עדיין צרודה. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2014 | 13:36 | מאת:

ראשית - היית אצל רופא מצוין.. שנית - ציסטה אינה דבר מסוכן לכשעצמו, אלא אם היא מאוד גדולה ומפריעה לנתיב האויר, מה שלא נשמע במקרה שלך. העניין הוא שציסטות בד"כ לא נעלמות מעצמן והן גורמות לנזק מתמשך גם למיתר בו הן נמצאות וגם למיתר השני המתחכך בהן. כך שאם את צרודה - אני מצטרף להמלצה להסיר את הציסטה בניתוח שהוא קצר ופשוט יחסית.

24/07/2014 | 10:32 | מאת: אני

שלום רב האם קרצינומה על מייתרי הקול מופיעה רק בגלל עישון? והאם יש סיבות נוספות? בברכת בריאות טובה

לקריאה נוספת והעמקה
26/07/2014 | 20:08 | מאת:

קרצינומה (סרטן) מיתרי הקול מופיע בעיקר אצל מעשנים. אולם כ-10-15% מהמקרים זה מופיע ללא סיבה ברורה, גם אצל כאלה שלא מעשנים.

22/07/2014 | 23:06 | מאת: דליה

אני זמרת, בשבוע וחצי האחרונים אני משתמשת הרבה בקולי ושרה המון. כבר מלפני שבוע התחילה לי מאין צרידות והקול שלי נחלש ואני מרגישה שקשה לי לדבר. מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
26/07/2014 | 20:07 | מאת:

במידת האפשר לקחת "שבוע חופש" משירה, ולהשתדל לשתוק כמעט לגמרי ולשתות הרבה מים. לאחר מכן אם אין שיפור מספק גשי לבדיקת וידאו סטרובוסקופיה קשיחה במרפאת מיתרי קול כדי לוודא שהכל בסדר.

שלום רב לפני שלושה שבועות עברתי בדיקה שהצריכה טשטוש, הבדיקה הסתבכה מעט והיה צורך להוסיף חומרי הרדמה תוך כדי הבדיקה בכמות גדולה יותר מהמקובל. לאחר שהתעוררתי הרגשתי צריבה וכאבי גרון חזקים וגם חוסר יכולת לדבר בכלל. לדברי הרופא תוך כדי הבדיקה עלתה חומצה מהקיבה והיא נבעלה על ידי וגרמה למעין "כוויה" בגרון שאמורה לחלוף. המצב מעט השתפר כיום אני יכולה לדבר בגוון צרוד מאד אך מתקשה לדבר לאורך זמן ומרגישה שכרוך בכך מאמץ. האם יתכן שחלפו 3 שבועות ועדיין זהו המצב? רופא א.א.ג. שלח אותי לבדיקת מיתרי הקול עם סיב אופטי והבדיקה לא העלתה דבר. לפיכך - מתי צפוי לעבור עניין זה? האם יתכן מצב ובו הקול לא יחזור להיות צלול כפי שהיה ויישאר לנצח צרוד? למה עליי לצפות? אשמח מאד לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב ראשון להקפיד על שתיה מרובה של מים, להמנע מאוכל חמוץ/חריף/מתובל/מטוגן, ולקחת טיפול סותר חומצה כגון losec, omperadex, nexium. אם עוד שבוע זה לא חולף יש לבצע בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה בסיב קשיח במרפאת מיתרי קול

10/07/2014 | 20:10 | מאת: אריה

לקריאה נוספת והעמקה
11/07/2014 | 20:43 | מאת:

כנ"ל

10/07/2014 | 19:57 | מאת: אריה

שלום רב עקב צרידות מיתמשכת נגשתי לרופא א.א.ג לבדיקה בשעת התור שנקבעה אחות א.א.ג המטפלת במיכשור לא הייתה, הרופא ניגש לחדר חיטוי הציוד לקחת אנדוסקופ וכשנעל את הדלת במפתח, החזיק בידו את האנדוסקופ,חבילת המפתחות שלו כולל שלט רכב וצרור מפתחות גדול, היתחככו חופשי בסיב האופטי של המכשיר, החלק שמוחדר לגוף ,צינורית אופטית באורך כ40 ס'מ בחדר הבדיקה הסמוך הוא מרח על זה משחה שחורה, כנראה מאלחש והחדיר לי את זה , מנחיר הף,עד לגרון למיתרי הקול. ושאלתי היא זו, , באם התחככו במכשיר המפתחות ,הרי אני מניח שהחלק הזה כבר לא היה סטרילי, האם [ בכל הכנות] עקב שהסיב התחכך בגוף זר, שאינו נקי, והוחדר ,עלול לעודד, עם הזמן היווצרות , או צמיחת פוליפים, או גידולי רירית או גידולי אף או סינוס כלשהם, היכן שהוא לאורך הדרך מהאף עד למיתרי הקול, ? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
11/07/2014 | 20:43 | מאת:

אין סיכון תהיה רגוע

25/06/2014 | 13:08 | מאת: שירן פרץ

שלום אני פונה כבר אובדת עצות הופנתי על ידי הרב פירר אליך , אני בת 30 עם כאבי גרון מתמשך של שנה , רק בצד אחד צד ימין, יש לי כאב לאחר שאני מדברת זה כמו שריפה, הייתי בכמה רופאים ביניהם אף אוזן גרון, שהוציאו לי את השקד ויבלות לא היה הקלה, בגסטרו לא נמצא ריפלוקס , צילום רנטגן תקין , מיתרי הקול תקין , אני כבר נואשת וזה משפיע על הנפש שלי אשמח אם תחזרו אלי בבקשה , איך אפשר לקבוע אצלך דרך הקופת חולים ?

לקריאה נוספת והעמקה

אם את מעוניינת להגיע דרך קופת חולים, הכתובת היא בית חולים קפלן, מרפאת מיתרי הקול, זימון תורים 08-9441111.

היי אני טרנסית בתהליך שינוי מין מזכר לנקבה ובמסגרת תל השומר עמדתי לעבור ניתוח לפמיניזציה של מיתרי הקול , אך בסוף וויתרתי עליו מחשש לפגיעה כלשהיא . הבנתי מהצוות בתל השומר שהבעיה בניתוח לייזר כזה שהוא אמנם מדוייק אך פולשני יותר לעומת ניתוח מיתרי הקול הרגיל. אם יש מישהי שעברה אצליכם ניתוח דומה אשמח לשוחח עימה אם זה אפשרי

לקריאה נוספת והעמקה

אני משתמש בלייזר אור ירוק למטרות שונות אך טרם התנסתי בו למטרה הספציפית של פמיניזציה של מיתרי הקול, כך שאין ביכולתי לתת מידע נוסף בהקשר הזה.

אני יודע שכן משתמשים בו לשינוי מסויים של הקול אצל גברים ונשים

19/06/2014 | 14:16 | מאת: עדי

שלום ד"ר יונתן להב אני בן 23 מלידה יש לי קול צרוד וגבוה. הקול שלי לא השתנה בתהליך ההתבגרות ונשאר גבוה,וצרוד. בגיל 18.5 עברתי בדיקה בהרדמה של מיתרי הקול ונמצא כי המיתרים שלי דקים ולכן הקול לא אחיד וצרוד. הומלץ לי להזריק שומן למתירי הקול -לא בצעתי את הניתוח. מכיוון שהבנתי שהשומן נספג בגוף לאחר מספר חודשים והקול עלול להיות גרוע יותר. הייתי רוצה להתייעץ איתך לגבי טיפול . תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2014 | 11:24 | מאת:

אשמח לעזור, זה לא מקרה שאפשר לייעץ לגביו בקלות על גבי הפורום. אתה מוזמן להגיע למרפאתי.

14/06/2014 | 07:47 | מאת: ניתאי

שלום, אומנם השאלה נשמעת קצת טיפשית אבל אני בחור בן 24 בריא. שמתי לב בחצי שנה האחרונה שכאשר אני שותה משקאות אלכוהוליים מכל סוג שהוא אני נהיה אוטומטית צרוד. לא מדובר בהשתכרות מוחלטת , מספיק כמה לגימות והצרידות מופיעה. האם ייתכן קשר בין 2 הדברים? אם כן האם יש פתרון לכך?

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2014 | 11:23 | מאת:

צריך לבדוק את המיתרים. אם הם תקינים לחלוטין אז יכול להיות שהאפקט הנפשי של האלכוהול גורם לכך. מעבר לזה, אלכוהול יכול להפחית על מתח שרירים, להגביר רפלוקס חומצי מהושט - דברים המשפיעים על איכות הקול.

13/06/2014 | 14:21 | מאת: מאיה

שלום, האם עוזר או מקל על צרידות לעשות אדים עם טיפות שמן איקליפטוס או שמן עץ התה?

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2014 | 11:21 | מאת:

זה אינו טיפול מקובל

05/06/2014 | 11:26 | מאת: דנה

שלום רב, יש לי נטייה לרגישות בגרון באופן של כאבים וצרידות לעיתים תכופות,למשל לאחר שהות במקום בו מנשבת רוח קרירה וגם ללא חשיפה לרוח ,אני נוטה להצטרד אחת לחודשיים-שלושה. בימים אלו,אני עושה הסבה להוראה ובאופן טבעי יש בי חשש שאגרום נזק בלתי הפיך למיתרי הקול שלי ויש בי ספקות לגבי המשך ההסבה. אומנם אני התחלתי טיפול אצל קלינאית ומתכוונת להעיזר במגבר ,אבל בכל זאת אשמח לחוות דעתך בנושא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2014 | 11:20 | מאת:

לפני שאת מתחילה לעבוד בהוראה ממליץ לך לעבור בדיקת וידאו סטרובוסקופיה של מיתרי הקול כדי לראות באיזה מצב את מתחילה לעסוק במקצוע זה. המלצות אפשר לתת בהתאם לממצאים.

27/05/2014 | 22:24 | מאת: לא חשוב

ב"ה שלום, 1) בחודש פברואר החלתי להרגיש משהו בגרון וגם נהייתי צרוד. רופא אא"ג שבדק אותי, אמר לי שיש לי רפלוקס ונתן לי לנזופרזול לחודש כל בוקר. לקחתי את זה כל חודש מרץ. 2) מכיון שבאותה תקופה כאב לי הבטן מידי פעם, נפגשתי עם גסטרואנטרולוג שאמר לי שכדי לוודא שיש לי רפלוקס צריך לעבוד בדיקה קצת פולשנית ומכיון שהסימפטומים הם לא חזקים, הוא רק אמר לי לקחת לנזופרזול ל-3 חודשים פעמיים ביום, ולראות מה קורה. אני רוצה לציין שאין לי צרבות, ויש לי רק תחושה של משהו בגרון (לפעמים יותר ולעמים פחות), ובעיקר צרידות (לפעמים יותר ולפעמים פחות). היו לי מספר ימים מועט של טעם קצת מריר בפה, אבל לא יותר מזה. אין לי שום בעיה אחרת כמו לאכול וכדומה. 3) החלתי ב-5 למאי את הטיפול של ה-3 חודשים ועכשיו אנחנו מתקרבים לסוף מאי ואני עדיין באותו מצב מבחינת צרידות ותחושת הגוש. אני בדיאטה כבר חודש וחצי, לא אוכל הרבה שומנים, וגם דברים חריפים או חמוצים. אני שותה קפה אחד ליום, למרות שבמהלך חודש מאי הפסקתי לשבועיים לגמרי את קפה. זה לא עזר, אז אני עכשיו שותה אחד ליום. עוד פרט אחד. הגסטרואנטרולוג שלח אותי לבדוק אם יש לי הליקובטר פילורי. בדקתי ונמצאתי חיובי. טיפלתי בזה בעזרת אנטיביוטה. זה היה עכשיו במהלך חודש מאי. השאלות שלי: 1) האם כדאי לבדוק שוב באא"ג אולי יש בעיה אחרת עם מיתרי הקול או לתת עוד זמן עבור הלנזופרזול? 2) איזה סוג רופא אני לפגוש, האם גסטרואנטרולוג או אא"ג? 3) אם הלנזופרזול רק מדכא את החומציות בקיבה ולא מתקן את הבעיה שסוגר את הקיבה, האם זה אומר שבסוף הטיפול, (בהנחה שהוא יצליח), אני אקבל שוב רפלוקס? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2014 | 21:34 | מאת:

1. בהחלט כדאי להיבדק שוב, סיכוי טוב שזה לא קשור לרפלוקס. 2. מציע להיבדק אצל מומחה למיתרי קול. 3. אין לדעת, וכאמור האבחנה אינה חד משמעית.

21/05/2014 | 23:06 | מאת: סוליטר

בעקבות צעקות רמות חשתי פגיעה בעוצמת הקול. רופא א.א.ג. איבחן שטף דם על מיתר ,תוך התבוננות פנימה עם מראה דומה לשל רופא שיניים. הוא נתן שתי שאיפות ביום של פליקסוטייד 125 מק"ג וכדור אלרג'יX .מינון 10 מ"ג פעם ביום. כעת עבר שבוע מאז הטיפול, והקול רק הלך ונחלש. היום איני יכולה לדבר כלל. האם האבחון והטיפול נראים בעיניך נכונים או יש סימני שאלה. אודה לך על התייחסותך הכנה, סוליטר

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2014 | 00:22 | מאת:

שטף דם הוא פציעה כתוצאה ממאמץ קולי מוגזם. כפי שנוצר קרע או דימום בשריר בעקבות מאמץ גופני. הטיפול המומלץ הוא שתיקה מ ו ח ל ט ת למשך שבוע, ובהמשך דיבור בכמות זהירה ומופחתת תוך מעקב אא"ג צמוד. לשאר הטיפולים שקיבלת אין לדעתי השפעה כלשהי על ההחלמה שכן לא מדובר בתופעה אלרגית או בצקת המצדיקה תרסיס סטרואידלי. אם אין שיפור ממליץ לעבור בדיקת סטרובוסקופיה בסיב קשיח במרפאת מיתרי קול כדי לראות האם האבחנה והטיפול אכן נכונים.

21/05/2014 | 09:29 | מאת: ירון

ד"ר יהונתן להב שלום , אודה לתשובתך בהקדם האפשרי מכיוון שאני מוטרד מאוד לאחרונה , ברקע בן 34 , בלוטות לימפה צוואריות נפוחות כבר זמן רב אבל לפי תשובת אולטרסאונד אחרונה מלפני חודשיים הן תקינות , בשבועיים האחרונים הופיע וריד ירוק על בסיס הצוואר החוצה את עצם הבריח הימני לפתע רואים ציור ורידי שטחי ירוק בבסיס הצוואר ועל עצם הבריח והכתף ??!! , בנוסף האף קשה וסתום עם הפרשות דם , צרידות , ליחה בגרון תמידית ובימים האחרונים קצת קוצר נשימה קל למרות שבמאמץ גופני שוטף לא מורגש שינוי , הליקובקטר וככל הנראה סובל מריפלוקס חומצתי . אני מאוד מודאג , בבקשה אמור לי בעקבות הסמפטומים שהצגתי בפניך אם באופן חד משמעי מדובר בפתלוגיה פנימית ממאירה בצוואר ביחוד עם הופעת הורידים הירוקים,קוצר הנשימה הקל , והגודש הדמי באף , נורא חשוב לי להבין מה הכיוון בכדי לדעת בינתיים לפחות אפה אני עומד - תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2014 | 00:20 | מאת:

ירון שלום. אין ספק שאתה נשמע מודאג מאוד. מאוסף הסימפטומים שציינת לא ניתן להסיק שום דבר. כל אחד בפני עצמו יכול להעיד על בעיה שכיחה ולא מסוכנת ואין לקפוץ למסקנות. אין לי מושג מה זה "וריד ירוק". עצתי לך - במקום לשבת בבית ולהיות מודאג, לגשת לבדיקת אא"ג מקיפה כדי לתת התייחסות לכל מה שציינת. בהצלחה והרבה בריאות

10/05/2014 | 11:47 | מאת: לולי

שלום דר', בת 2.5 לאחר ניתוח חזה. צרידות כ- חודש וחצי לאחר ניתוח. בבדיקה לרינקס- תנועת מיתר ימני תקינה, משמאל שיתוק עם ספק תזוזה קלה של אריתנואיד. אין סגירה מלאה בפונציה. הבנתי כי אחד המיתרים משותק. ונשלחתי לקלנאית תקשורת. א. מה הסיכויים לדעתך להחלמת המיתר המשותק ? וכמה זמן ההחלמה הצפוי? ב. מה זה אומר משמאל תזוזה קלה של אריתנואיד?

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2014 | 00:10 | מאת:

ניתוח חזה בילדים קטנים יכול לגרום לשיתוק מיתר הקול. הסיבה היא שהעצב המניע את מיתר הקול (אחד מכל צד) עובר בבית החזה בדרכו חזרה לגרון. החלמת המיתר המשותק תלויה במידת הפגיעה בעצב. אם הוא נחתך הוא לא יזוז. מצד שני ברוב המקרים אין חיתוך אלא רק מתיחה או מעיכה ואז יש התאוששות בטווח של עד שנה. בנוסף, גם אם יש שיתוק בלתי הפיך, נוצר לרוב פיצוי עצמי על ידי שימוש מוגבר במיתר בצד השני או התיישרות של המיתר המשותק בקו האמצע. בשורה תחתונה - הסיכויים לחזרה לתיפקוד תקין הם טובים. ובמידה ואין שיפור בטווח של שנה או שכבר עכשיו יש הפרעה קשה בתיפקוד(שיעול, מחנק באוכל, היעדר קול) ניתן להתערב בניתוח קטן ולשפר את המצב. ספק תזוזה של אריתנואיד - הכוונה היא שאולי יש תנועה קלה של המיתר המעידה על תחילתה של החלמה.

30/04/2014 | 01:48 | מאת: רועי

שלום ד"ר, אני בן 33 וסובל מבעיות צרידות, אני מרגיש כאב בזמן דיבור ומידי פעם נאלץ לשתוק לגמרי. אובחן אצלי ע"י רופא גסטרו גם רפלוקס. בבדיקה שעשיתי אצל רופא א.א.ג נאמר לי שיש לי כלי דם מורחבים על המיתרים ושהכאב נובע מהרפלוקס ולא מהמיתרים (הרופא הסביר שהמיתרים לא יכולים לגרום לכאב) והמליץ על טיפול תרופתי באומפרדקס ודיאטה מתאימה. שאלותיי הן: 1. האם הכאבים אכן נובעים מהרפלוקס? (ז"א האם המיתרים אכן לא יכולים לגרום כאב?). 2. האם ניתוח יכול לעזור? האם ניתוח גורם לצלקת על המיתר, במידה וכן, מה הסיכונים בכך? תודה מראש! רועי

לקריאה נוספת והעמקה
05/05/2014 | 19:20 | מאת:

1. כאב יכול להגיע גם מהמיתרים. אם אתה נדרש להתאמץ כדי להפיק קול או מפעיל את שרירי מיתרי הקול באופן לא מאוזן, בהחלט יכול להיגרם כאב. אי אפשר לדעת אם הרפלוקס הוא זה שגורם לכאבים, זו רק השערה. 2. ניתוח לאיזה מטרה? אם כלי הדם המורחבים גורמים לצרידות ולכאבים, הסרתם יכולה לעזור. ביצוע נכון וזהיר של הניתוח אינו כרוך בדרך כלל בסיבוכים. צריך לבדוק אותך כדי להבין מה האבחנה הנכונה.

12/05/2014 | 18:34 | מאת: רועי

תודה רבה ד"ר על התשובה, כן, הכוונה לניתוח להסרת כלי דם אלו. האם בהכרח בכל פעולה של לייזר על המיתר נותרת צלקת? במידה וכן, מה הסיכון? רב תודות, רועי

28/04/2014 | 22:15 | מאת: שני

שלום רב! אני בת 35. עובדת כמרצה. בעבר לא סבלתי מצרידות כלל. לפני חודשיים חליתי בשפעת שלוותה בצרידות. השפעת עברה חלפה אך הצרידות נשארה. מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
05/05/2014 | 19:16 | מאת:

בזמן הצטננות מיתרי הקול רגישים יותר ולכן מומלץ להמנע מעבודה בהוראה/הרצאה בזמן מחלה. כדי לוודא שלא נגרם נזק למיתרים בזמן שהיית חולה, יש לעבור בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול כדי להגיע לאבחנה הנכונה.

27/04/2014 | 15:44 | מאת: שי

זה תקופה שאני סובל מדימום במיתרי הקול, טופלתי ע"י פרופסור נגריס בת"א, ע"י הכדורים שלו + שתיקה לשבוע, זה עזר, אבל חזר אחרי תקופה. אח"כ שוב טופלתי ע"י ד"ר פטר פרידמן טיפול שכלל בעיקר שתיקה לשבוע, וזה חזר, כרגע שוב אין לי קול ואני שותק. יש לציין שמשך כל התקופה אני מטופל ע"י מורה לפיתוח קול.

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2014 | 21:04 | מאת:

לרוב יש סיבה לדימומים חוזרים - כמו פוליפ במיתר או כלי דם מורחב. אם יש כלי דם מורחבים במיתרי הקול שהם מקור הדימום, ניתן לטפל בהם באמצעות לייזר. לצורך אבחנה מדויקת נדרשת בדיקה וידאו-סטרובוסקופית באנדוסקופ קשיח.

26/04/2014 | 20:42 | מאת: לולי

שלום דר', צרידות לאחר ניתוח חזה לבת שנתיים מזה כחודש ימים מאז הניתוח. די סטטי. כפי שקראתי בפורום תתכן בצקת סביב העצב ופגיעה זמנית בעצב מיתרי הקול עקב הניתוח, דבר שגורם לצדירות. מה הזמן הסביר להמתנה עד שהעצב ישתקם ? האם ניתן לראות בהדמיה אם העצב נחתך או רק נפגע?

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2014 | 21:02 | מאת:

ניתוח חזה יכול לגרום לפגיעה זמנית או קבועה בעצב של מיתר הקול, אשר יורד מהצוואר לחזה ואז חוזר בשנית ונכנס לגרון. יש לבצע בדיקה בסיב אופטי גמיש כדי לאבחן את המצב. בדיקה תראה מיד האם המיתר נע או לא. קשה מאוד עד בלתי אפשרי לדעת האם העצב נפגע באופן הפיך או לא. לטווח הארוך יש כמה אפשרויות וכולן אופטימיות: 1. בטווח של שבועות/חודשים העצב יחזור לתפקד והקול ישתפר. 2. העצב לא יחזור לתפקד אבל המיתר מהצד השני יפצה על החסר ואיכות הקול תהיה בסופו של דבר טובה. 3. העצב לא יחזור לעבוד ולא יהיה פיצוי מהצד השני - במקרה כזה ניתן יהיה להתערב בניתוח קטן לשפר את המצב. מה שייקבע את הדחיפות זה האם יש קשיים בהאכלה - שיעול/שאיפת אוכל ונוזלים לקנה הנשימה, חום ודלקות ריאה חוזרות. אם זה קורה יש להתערב קודם. אם לא אז אין כל דחיפות. רק בריאות!

שלום, לפני חודש עברתי כריתה של 2 גושים ( האחד מעל 1 ס"מ מהמיתרים. מילאתי אחר ההוראות ושתקתי במשך 12 ימים , מאז חזרתי לדבר בהדרגה נכון להיום - עדיין הקול שלי לא חזר לעצמו - הצרידות חריפה מאוד ואיני מצליח לנהל שיחה נורמלית הופניתי לקלינאית תקשורת - אך זה לשם תרגילי דיבור שיקח זמן עד שיוכיחו עצמם אני בן 44 בביקורת אצל המנתח ציין שהכל תקין במיתרים לאחר הניתוח האם זה טבעי? מה עוד לבצע על מנת שקולי יחזור לעצמו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מי שיודע הכי טוב לענות עבורך על השאלות הנ"ל הוא המנתח שלך. בכל אופן, אתה מתאר כריתה של גושים מאוד גדולים - לכן צפוי שתהליך ההחלמה יהיה ארוך יותר, ולעיתים האיכות הטובה של הקול חוזרת לאחר חודשיים ויותר. המשך מעקב צמוד אצל המנתח שלך , וכן חשוב שהבדיקה תבוצע באמצעות אנדוסקופ קשיח עם תיעוד וידאו להשוואה בין בדיקות עוקבות.

24/04/2014 | 19:34 | מאת: שרון

אתמול התעוררתי כמעט ללא קול אשר הלך ונעלם לגמרי במשך היום. אני מורה אך הדבר קרה לאחר חופשת פסח הארוכה וללא כל צינון. רופא אא"ג בדק בעזרת סיב אופטי ואמר שיש לי בצקת סביב המית הימני. ממה נגרמת בצקת שכזו והאם באמת הטיפול היחיד הוא לא לדבר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2014 | 20:56 | מאת:

מנוחה קולית היא תמיד דבר המשפר צרידות. בצקת חד צדדית יכולה להופיע אצל מעשנים או בעקבות פציעה של המיתר. אם אין שיפור, כדי לוודא אם האבחנה אכן נכונה יש לעבור בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול

16/04/2014 | 11:48 | מאת: עינת

שלום ד"ר להב, שמי עינת. לפני כחודש הצטננתי והיתה לי שפעת עם חום וכתוצאה מהצינון גם איבדתי את הקול. בדק אותי רופא אא"ג ומהסתכלות קבע שיש לי דלקת במיתרי הקול. נתן לי דוקסילין למשך 5 ימים וגם ספריי בשם flixotide. שבתי אליו לאחר שבוע וקצת בגלל צרידות שנמשכה. הוא בדק אותי עם מכשיר שמכניסים דרך הנחיר באף ואמר שיש לי הרבה מיצי קיבה שעולים (כנראה ריפלוקס, למרות שציינתי בפניו שאין לי צרבות) ושהוא מציע לי לישון בזוית יותר גבוהה וכמו כן לא לשתות קפה , לא לאכול דברים מטוגנים/חריפים ושאקח למשך שבועיים אומפרדקס. זה לא עזר. אני משתמשת בתכשירים הומאופטיים שקצת מקלים אבל לא מטפלים בשורש הבעיה. אני זקוקה לטיפול דחוף בשל פרויקט של שירה שיש לי... אינני זמרת/מרצה אבל אני זקוקה לטיפול דחוף בעניין. אודה לך ליעוץ, עינת

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2014 | 20:55 | מאת:

במקרים כאלו לרוב כל הטיפולים שהוזכרו לא משנים את מהלך המחלה. מדובר בד"כ בוירוס הגורם גם לדלקת במיתרי הקול. ההמלצה העיקרית היא לדבר פחות ולשתות הרבה מים. תוך כמה שבועות הקול אמור לשוב לקדמותו. אם השיפור לא מלא - מומלצת בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה של מיתרי הקול.

04/04/2014 | 18:20 | מאת: יורם

שלום דר, בתי עברה לפני כ-10 ימים ניתוח vascular ring. בימים הראשונים הייתה צרודה מאוד והתקשתה לדבר ובהמשך משתפר. יחד עם זאת, עדיין קיימת מעט צרידות. ברצוני לשאול: מה הסיבה לצרידות והאם אמור לעבור? קראתי שב יתומים חזה תתכן פגיעה עצבית. האם יתכן שקיימת פגיעה ואם כן האם זה הפיך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
06/04/2014 | 07:16 | מאת:

יתכן ובמקרה הזה הצרידות נגרמה מצינור ההרדמה בלבד, כפי שאת מתארת זה השתפר. במקרים נדירים ניתוחים בחזה יכולים לגרום לפגיעה בעצב של מיתר הקול ולגרום לשיתוק, בד"כ זמני והילדים האלו מסתדרים. אני מציע לך לערוך לילדה בדיקה של מיתרי הקול כדי לענות על השאלות הנ"ל.

11/04/2014 | 17:31 | מאת: יורם

שלום דר', מדובר בניתוח של טבעת וסקולארית סביב קנה הנשימה. הטיפול היה בחיתוך הליגמנט/דוקטוס. הכניסה דרך הגב בשכמה השמאלית. כיום חלפו שבועיים מהניתוח. עדיין קיימת צרידות. לאחר שיעול הקול משתפר ונהיה יותר צלול, אך בהרמת קול קיימת צרידות וקושי לצעוק. להבנתי, תתכן בצקת סביב העצב של מיתר הקול, והדבר אמור לחלוף לאחר חודשיים שלושה. האם בבדיקת א.א.ג, ניתן לדעת על איזו סוג פגיעה מדובר (פגיעה מהרדמה, פגיעה זמנית/קבועה) ? האם ל"רוץ" לבדיקה או שעדיין מדובר בזמן סביר?

02/04/2014 | 21:25 | מאת: איריס

שלום, זה כמה שבועות שיש לי תחושת מחנק בגרון ולאחר דיבור של כמה דקות אני מצטרדת ונעלם לי הקול. לאחר הפסקה בדיבור חוזר הקול אבל תחושת המחנק לא פוחתת. הייתי אצל רופא א.א.ג שהסכל באמצעות מראה לגרון ולא ראה דבר (ציין בצקת קלה במיתרי הקול) ואמר שעלי להפסיק לדבר לשבועיים לפחות. אבל התחושה שלי היא כשל מחנק ממש. מה עלי עוד לעשות? בשל קושי גם בנשימה הייתי גם אצל רופא ריאות שלא מצא דבר. תודה, איריס אשמח לקבל ייעוץ.

לקריאה נוספת והעמקה

אם בדיקה במראה לא הראתה ממצא ברור יש להתקדם לבדיקה בסיב אופטי גמיש ועדיף מכך - בדיקת סטרובוסקופיה באנדוסקופ קשיח.

08/04/2014 | 12:59 | מאת: איריס

שלום רב, הלכתי שנית לרופא אאג, אמר שוב שלא רואה כלום על מיתרי הקול, כבר שלושה / ארבעה שבועות של צרידות, התעייפות הקול לאחר דיבור, ולחץ על הגרון. הרופא אומר שהלחץ נובע משרירים. לא המליץ על בדיקת סיב אופטי רק מנוחת קול. האם תופעה זו יכולה להיות קשורה ללחץ נפשי? קלונק (שנתנה לי רופאת המשפחה משום מה) יכול להועיל? תודה רבה איריס

30/03/2014 | 19:59 | מאת: עמירם

שלום רב בחודש אוקטובר עברתי ביופסיה בשל ממצא leukoplakia על מיתרי הקול,התשובות היו מעודדות ונשללה אפשרות של נגעים ממאירים . והאיזור נוכה מהנגעים לדברי הרופא שעשה את הביופסיה . היום בבדיקת מעקב שגרתית התגלו אותם נגעים באותם איזורים . מצב שמכניס אותי לדאגה ,האם זה מצב שכיח ? האם יש צורך בביופסיה נוספת בתדירות כל כך סמוכה ?אם כן עד כמה הדחיפות פה משמעותית ? ניסיתי את כל ההתקשריות המוצעות [הודעה קולית מייל טלפונים רבים ]באתר של אסותא על מנת לקבוע תור לצערי לא צלח לי ואני עדיין ממתין אודה לתשובתך עמירם

06/04/2014 | 07:12 | מאת:

בהמשך לפגישתנו - שיהיה בהצלחה !!

24/03/2014 | 08:16 | מאת: אלינור

שלום, אני בת 32 וסובלת כבר כחודש מצרידות שלא עוברת, בבדיקה של רופא א.א.ג בקופת חולים עם הסיב האופטי באף אכן ראה יבלת בכל אחד ממיתרי הקול והפנה אותי אלייך לבדיקה בקפלן, היות והתורים שם מאוד רחוקים, רציתי לשאול יש לי ביטוח רפואי פרטי בהראל, אם ניתן לבצע דרכך את הבדיקה סטרובסוקפיה או שיש קודם להגיע לייעוץ אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2014 | 06:55 | מאת:

ניתן להגיע למרפאתי הציבורית או הפרטית, ניתן להשיג את כל הפרטים דרך המזכירה, דרכי התקשרות קיימים באתר האינטרנט .

22/03/2014 | 18:29 | מאת: דרור

שלום ד"ר יונתן , סובל מצרידות מעל שבועיים ויום . בהתחלה היה קול ממש חלק עם דלקת ( שיעול עם ליחה צהובה ) רופא אא"ג בדק דרך האף והגיע למסקנה שיש דלקת וצריך טיפול ע"י אנטיביוטיקה של רידיק לאחר שבוע וחצי של טיפול הצרידות נמשכת רופא משפחה המליץ להחליף את אנטיובטיקה לזינט . באופן כללי הכל השתפר ( אין כבר שיעול ) הקול חזק יותר אבל עדין צרוד . מה דעתך ? האם אתה ממליץ לחזור לעבודה ( עובד כמרצה ) האם אפשר לדבר יותר למרות שקצת צרודים ? . האם יש טיפול לצרידות לאחר דלקת ?

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2014 | 06:54 | מאת:

קרוב לודאי שמדובר בדלקת ויראלית של דרכי האויר העליונות. לרוב אין צורך בטיפול תרופתי כלשהו, רק להמנע משימוש יתר בקול בתקופה זו. כדאי לחזור לעבודה בהוראה רק לאחר שהקול חזר להיות רגיל ולא צרוד.

01/04/2014 | 22:19 | מאת: דרור

תודה רבה . עבר כמעט חודש והצרידות עדין קיימת . הרופא אא"ג רושם ככה בבדיקת פיבראופטי עדין יש אודם מיתרים ללא דלקת מעט ליחה יתכן סימני רפלוקס קלים . ממליץ זריקת דיפרוספן 2CC תוך שרירי . האם חובה לקחת את הזריקה על מנת שהקול יחזור או שהגוף צריך עוד מנוחה עד שהקול יחזור ? . בינתיים הקול עדין צרוד אבל עם שיפור ממש קטן . תודה רבה , דרור .

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2014 | 09:06 | מאת: אירנה

לפני 9 שנים גילו פוליפ במתרי קול, היה ניתוח הסירו פוליפ. בתקופה אחרונה שוב מגלה אותם הסימפטומים שהיו לפני 9 שנים. זה קצת מטריד אותי. אני לא מעשנת וגם אף פעם לא ניסיתי, גם לא מדברת הרבה. השאלה שלי- אם בעבר עשיתי ניתוח יש מצב שזה יחזור ?

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2014 | 22:09 | מאת:

יכול להיות שהפוליפ חזר, כמו שיכול להיות כל בעיה אחרת שלא קשורה לפוליפ. אם הסימפטומים נמשכים מס' שבועות ולא חולפים - גשי לבדיקת מיתרי קול. במיוחד כאשר מדובר במצב לאחר ניתוח, מומלץ לעבור בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה באנדוסקופ קשיח.

האם בעיה באיזור הבליעה המקרינה לצד השמאלי של הפה, מעין הרגשת נפיחות, רופא בדק אותי לאחרונה וראה נפיחות באיזור. הסיפור החל לפני 4.5 חודשים. קמתי בלילה בהרגשה שקשה עלי הבליעה. האם קיים סיפור פיזי המסביר תופעה זו המשפיעה על מערכת העצבים, כאב עצבי וסוג של קוצר נשימה שהשתפר משך הזמן ? בבדיקות סיב שהוחדר לא נראתה אדמומית, מוגלה או דלקת.

לקריאה נוספת והעמקה

האינפורמציה קצת מעורפלת כך שאיני יכול לתת מענה לשאלה מה מקור הכאבים. אם את לא שקטה תמיד אפשר לשמוע דעה מרופא נוסף.

04/03/2014 | 09:37 | מאת: איילת

שלום דר להב. אני צרודה מזה שלושה חודשים, ועבודתי מצריכה שימוש קולי רב. טופלתי באנטיביוטיקה שכלל לא הועילה, וכן בסטרואידים שהביאו לשיפור קל. אתמול ערכתי בדיקה עם סיב אופטי רך והממצאים היו מיתרים חלקים ויפים. לכאורה הכל בסדר אולם הרגשתי שהכל והקול ממש לא בסדר. הפסקתי לעבוד בשבועיים האחרונים . הרופא א.א ג לא ממש ידע לתת לי תשובות והפנה אותי לחוות דעת נוספת. אשמח לשמוע את דעתך בעניין. יום נפלא איילת.

06/03/2014 | 12:43 | מאת: חנה

גם לי הייתה את הבעיה הזו השתמשתי בפורמולה הומאופתית שנקראת צרידון שממש עזרה לי

10/03/2014 | 12:10 | מאת: איילת

אני מיואשת אשמח לקבל יותר פרטים על הפורמולה שעזרה לך,כי לי כלום לא עוזר.

03/03/2014 | 13:07 | מאת: אנונימית

שלום רב, בת 24. לאחרונה (מזה כשנה בערך) כל פעם שאני מצטננת או חולה בשפעת, היא מלווה בצרידות ודלקת במיתרי הקול. בפעם הראשונה הצרידות נמשכה חודש וחצי ועברה רק כאשר חליתי פעם נוספת. בפעם השנייה טופלתי בזינט למשך שבוע והצרידות עברה, אולם לאחר מכן חליתי שוב והצטרדתי. כעת חודש צרודה, ללא שינוי. הייתי אצל רופא אא"ג שביצע בדיקת אנדוסקופיה. לפי הבדיקה הוא לא רואה דלקת. הפנה אותי לקלינאית תקשורת וכתב שיש אי סדירות קלה במיתרי הקול. לפי מה שהוא אומר- אני לא יודעת לדבר. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. מה המשמעות של אי סדירות במיתרי הקול? 2. איך ייתכן שפתאום בגילי "שכחתי" איך לדבר? 3. למה הצרידות מופיעה רק לאחר מחלה? אשמח לעזרה. תודה מראש.

08/03/2014 | 19:57 | מאת: אנונימית

אני אשמח לתשובה

10/03/2014 | 21:45 | מאת:

דלקת במיתרי הקול גורמת לצרידות שכן הן נהיים אדומים ונפוחים והגמישות שלהם נפגעת באופן זמני. אם את נדבקת בזיהומים ויראליים שונים שגורמים לכך אז בזמן המחלה צריך להקפיד על מנוחה ושתיקה כמעט מוחלטת עד שהצרידות חולפת. לגבי אי סדירות זה תיאור לא ספציפי ומומלץ לעבור בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה קשיחה במרפאת מיתרי קול כדי להגיע לאבחנה מדויקת. טיפול אצל קלינאית תקשורת מתאים לצורך חינוך לשימוש נכון במיתרים ולמניעת נזק גם למי שכבר עבר הרבה זמן מאז שלמד לדבר..

לקריאה נוספת והעמקה
10/03/2014 | 22:21 | מאת: אנונימית

שאלתי היא אם אכן היה דלקת ויראלית ובבדיקה אנדוסקפיה לא נצפה כלום שבועיים אחרי הביקור בו נקבע שישנה דלקת, אך הצרידות לא עברה, האם ייתכן שהדבר נובע כיוון שאני לא עושה שימוש נכון במיתרי הקול, או שישנו קשר למחלות הויראליות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה