שיעול מתמשך

דיון מתוך פורום  צרידות

29/09/2014 | 22:01 | מאת: מארק

שלום,לפני כחודשיים,הייתה לי הצטטנות\שפעת שלוותה בחום 38-39 במשך כ 5 ימים כתוצאה משתיית חלב קר+החשפות למזגנים בחדר כושר בעודי מזיע לאחר שהצטננות עברה והחום ירד,התפתחה לי דלקת בגב תחתון שהייתה שם כבר לפניאך בצורה חלשה ולא מורגשת כתוצאה מתנועה לא נכונה בחדר כושר לפי דעתי מכיוון שהיה לי וירוס ויריאלי בדרכי הנשימה (גרון-אף-פה) נחלשה המערכת החיסונית שלי למרות שכל שנה אני עושה חיסון נגד שפעת הדלקת בגב תחתון הייתה מאד חזקה עד כדי כך שלא יכולתי לעמוד\לשבת אלא רק לשכב במשך 3 שבועות נאלצתי לקחת כדורים אנטי דלקתיים+לעשות תרגילים לגב התחתון,לאחר שזה עבר התחילו כאבי-בן בצורת מעי רגיז אבל חזק מהרגיל שנמשכו שבועיים,כאשר הם עברו מעצמם בסוף חודש אוגוסט התחיל שיעול יבש ללא ליחה בכלל שמופיע אצלי כל יום אך לא בלילה בהתחלה ניסיתי סירופ שלא עזר לאחר מכן פניתי לרופא משפחה שרשם לי קודאין+אלרגי שתיתי קצת מהם ללא שינוי+עשיתי צילום רנגטן של החזה שלא מצאו בו כלום,שתיתי חלב חם עם דבש ו לימון+דבש+גינגר כל יום כמה פעמים והשיעול נחלש עגד שכמעט נעלם ופתאום בבית אמא שלי הדביקה אותי כאשר חזרה בעצמה מצוננת מהעבודה ונהיית לי נזלת,לאחריה ביחד איתה השיעול חזר והיא נעלמה אחרי יומיים כעת יש את השיעול היבש ובדיוק כמו כאבי הבטן שהיו אינו מופיע בלילה אלא רק במשך היום היום ביקרתי אצל רופא א.א.ג שבדק אותי עם המכשור שלו ומצא שהרירית של הקנה קצת מגורה (גירוי קל) הרופא טוען שיש חיידק שאני לא זוכר את שמו שמגיע ממזגנים וגורם לשיעול כתוצאה מכך רשם לי כדורי אנטיביוטיקה מסוג ROXITHROMYCIN ובעוד יומיים יש לי בדיקה ספירומטריה לריאאות למרות שאיני מעשן כמו כן אם התרופה במשך שבוע לא תעזור יש לעשות צילום סינוסים כעת יש לי כמה שאלות: 1.האם יש באמת חיידק כזה שמגיע ממזגנים שאיני זוכר את שמו 2.האם אנטיביוטיקה ניתנת במצב שאין חום? או שחום הוא לא תסמין לזיהום חיידקי,לגביי האנטיביוטיקה שציינתי האם היא מיועדצ לשיעול יבש? כי ראיתי שנותנים אותה במצבים יותר רציניים כמו דלקת ריאות 3.האם בדיקת ספירומטריה הכרחית גם למי שלא מעשן-הרופא אמר לי שזה לבדיקת ברונכיטיס,אך מי מה שאני יודע לברונכיטיס יש תסמינים נוספים חוץ משיעול,האם בדיקת סינוסים של האף קשורה לשיעול? חשבתי שרק לנזלת 4.האם עצם זה שאין שיעול בלילה זה אינדיקציה למשהו 5.האם במצבי סטרטס\חרדה עלול להופיע שיעול-אני שואל את זה כי עד כה הרבה מן התופעות שהיו לי בסוף הסתיימו בכך שאין משהו פתולוגי 6. למה באמת יכול להיות קשור רק השיעול היבש ללא תסמינים נוספים כמו רפלוקס\עישון 7.מה כדאי או מומלץ לעשות

29/09/2014 | 23:51 | מאת:

יתכן שהחידק שהתכוון אליו הרופא הוא ליגיונלה. ממליץ לקחת נשימה עמוקה.... לסיים את האנטיביוטיקה ולחכות בסבלנות, בינתים להשלים גם את הבדיקות שהומלצו. שיעול אחרי מחלה ויראלית יכול להימשך הרבה זמן, בסוף לרוב עובר עם או בלי קשר לטיפול...

30/09/2014 | 08:11 | מאת: מארק

הוא דווקא התכוון למיקופלזמה,אך שני החיידקים יש להם תסמינים נוספים פרט לשיעול היבש ולכן אני בדילמה אם הם בכלל קיימים אצלי בגוף, אנטיביוטיקה טרם קניתי אפילו, קודם כל בדיקת ספירומטריה,שאלה נוספת: האם יש בדיקת דם/בדיקה אחרת שבאמצעותה ניתן לזהות קיום של חיידק כלשהו שגורם לשיעול?