בדיקת א א ג

דיון מתוך פורום  צרידות

03/11/2014 | 22:00 | מאת: רון

שלום יש לי צרידות מיתמשכת בגללה נבדקתי השנה כ3 פעמים ב, א א ג הבעיה העכשווית החלה לפני כ10 ימים בבדיקת אקו לב שבה הטכנאית הצמידה בלחץ ויתכן בכוח מוגזם את המתמר לשקע שבתחתי הצוואר באיזור הגרון זה גרם לי תחושת חנק ואי נוחות רבה, אך הבעיה שהתחושת החנק ,הלחץ בצוואר, כאילו משהו לוחץ מסביב לצוואר כמו עצם זר שתקוע בגרון,הימשיכה מעבר לבדיקה החלה להמשך יום יום , ביחד עם קוצר נשימה, כך שפניתי היום לבדיקה אצל רופא א א ג [ורוצה לציין שלא הרגשתי בעיות או קשיי נשימה עד לרגע שלחצו לי על הגרון בבדיקה, ומאז התחילה בעיית הנשימה,] בסיכום נרשם כך- FOLרירית תקינה,נאזופרינקס חופשי, צד שמאל של הלרינקס עומד חלקי, מימין מיתר קול מובילי, ללא סגירה של מיתרי הקול בכל האורך עקב אי תנועתיות של המיתר קול שמ , שאלותי לרופא, מה פשר המימצא, על מה הוא מצביע? מה זה צד של הלרינקס שעומד חלקי? מה יכול לגרום אי תנועתיות של מיתר קול? וכן האם המימצא מסביר את תחושת ה"עצם הזר בגרון,תחושת ה"החנק" או הלחץ מסביב לצוואר, או שלא ? בתודה עבור מענה

08/11/2014 | 21:34 | מאת:

מאוד לא סביר שעל ידי לחץ חיצוני עם מתמר של אקו לב אפשר לגרום לנזק כלשהו לגרון. התיאור של בדיקת מיתרי הקול לא כל כך ברור אבל משתמע שהמיתר השמאלי לא זז. מציע לחזור על הבדיקה הזו עוד פעם ואם הממצא חוזר על עצמו יש לעשות בירור לחוסר תנועה של מיתר קול - רופא אא"ג ישלח אותך לבדיקות נוספות במידת הצורך.