צרידות מתמשכת

דיון מתוך פורום  צרידות

18/10/2015 | 19:34 | מאת: מלי

בנובמבר 2013 אובחנתי כחולת סרטן בצד שמאל של הצוואר. עברתי טיפולי כימותרפיה ובמקביל 43 הקרנות. את הטיפולים סיימתי במרץ 2014 והגידול נקטל. מזה כארבעה חודשים אני סובלת מצרידות קשה. ביררתי עם הרופא המטפל בי (א.א.ג ומומחה לגידולי צוואר) לפשר הצרידות ואף נבדקתי על ידו. לטענתו זה עקב הטיפולים הקשים שעברתי. הצרידות מקשה עלי בתפקוד היומיומי ובעבודתי. מה עלי לעשות?

20/10/2015 | 20:25 | מאת:

זו תופעה מוכרת: שנים לאחר טיפול כימותרפי והקרנות יכול להתפתח נזק למיתרי הקול, גם אם לא היו מעורבים בגידול הראשוני. הנזק נגרם בגלל הטיפול הגורם ליובש והצטלקות והיצרות באזור הגרון. בבדיקה וידאו-סטרובוסקופית של מיתרי הקול ניתן לבצע אבחון ולהעריך האם וכיצד ניתן לשפר את הקול על אף הנזקים.