צרידות ממושכת

דיון מתוך פורום  צרידות

14/04/2015 | 14:27 | מאת: רות

אני מורה מזה 24שניםבשלוש השנים האחרונות יש ל צרידות לסירוגין בשנה הנוכחית יש לי צרידות ממושכת מעל חצי שנה . בבדיקה של אף אוזן גרון נאמר לי שיש בעיה בסגירה של המיתרים אין לי יבלות . בבדיקה אצל מומחה נאמר שיש בעיה בסגירה והגדרה SUSP.SPASMODIC DYSPHONIA. בירור נורולוגי + הדמיה. א. אם תוכל הסביר את ההבחנה יש לציין שעברתי טיפולים אצל קלינאית תקשורת ולא עזר ברגע שאני מדבר יותר מחמישה משפטים מתחילה צרידות עד מצב לפעמים של אי הפקת קול. ב. האם כדאי לתבוע בביטוח לאומי לדעתך נכות מעבודה? ג. האם יש סיכוי שקולי יחזור לקדמותו? תודה.

16/04/2015 | 11:30 | מאת: שוש מחיפה

כדאי לך לבדוק את זה ואם כן תתבעי, אני מכירה רופא מעולה שנותן חוות דעת לועדות רפואיות של הביטוח לאומי וחברות ביטוח, קוראים לו ד"ר אודי פרישמן והוא מוכר מבית חולים אסותא הוא היה שם סגן או משהו בכיר. אני מכירה אותו מניסיון מחוות דעת אחרת שהוא נתן אבל אני יודעת שהוא מומלץ. כדאי לך לקבוע איתו פגישה רק בשביל לדעת מה מצבך ואם כן הוא כבר יגיד לך מה מומלץ לעשות מבחינה משפטית..שיהיה בהצלחה!

26/04/2015 | 00:50 | מאת:

אין טעם לתבוע כשמדובר במחלה נוירולוגית שלא קשורה למאמץ קולי הנובע מהוראה

23/04/2015 | 09:40 | מאת:

אתחיל ואומר שהאבחנה שציינת היא נדירה ויש להגיע לאבחנה מדויקת האם זו הבעיה או שיש לך צרידות "רגילה" של מורות הנגרמת מיבלות/צלקת/שחיקה וכו'. א. spasmodic dysphonia היא מחלה נוירולוגית של מיתרי הקול המתבטאת בתנועה לא מאוזנת של המיתרים הגורמת להיתקעות הקול ושיבושים בהפקת דיבור רציף. ריפוי בדיבור אצל קלינאית תקשורת לרוב לא פותר את הבעיה. הטיפול המקובל הינו הזרקות בוטוקס למיתרי הקול להרפיית השרירים. ב. אין טעם לתבוע את ביטוח לאומי!! זו מחלה נוירולוגית פנימית שלא מושפעת משחיקה של המיתרים על רקע עבודה. אמרת בעצמך שאין לך יבלות. אל תבזבזי זמן / כסף/ עצבים. ג. הטיפול בבוטוקס מאפשר שיפור של הקול וחזרה לתיפקוד. יש לחזור על הטיפול כל מס' חודשים.