כאבים בגרון

דיון מתוך פורום  צרידות

20/03/2015 | 17:17 | מאת: דויד

בס"ד שלום רב, שמי דויד ואני בן 37, כאשר אני מתאמץ בדיבור מרים את קולי או מדבר הרבה יש לי כאבים בגרון, יש לציין שיש לי שקדים מוגדלים מאד הרופא ציין שהם כמעט נושקים אחד לשני, שאלתי היא האם הכאבים נובעים מהשקדים או ממקור אחר, מה יש באפשרותי לעשות כנגד הכאבים? תודה רבה ובשורות טובות

22/03/2015 | 00:23 | מאת:

שקדים מוגדלים באופן חריג יכולים להפריע להפקת הקול, בהקשר של פגיעה בתהודה. יתכן ואתה מתאמץ להפיק קול וזה גורם לכאבים במקום כלשהו לאורך מסלול הפקת הקול, מהמיתרים ועד הפה, דרך השקדים. צריך לבדוק אותך כדי להבין איפה הבעיה ובהתאם לכך להציע פתרון. שקדים מוגדלים יכולים לגרום גם לנחרה והפסקות נשימה בשינה. האם בעיה זו קיימת גם אצלך?