פורום צרידות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
צרידות נגרמת מהפרעה בתיפקוד מיתרי הקול. כל צרידות הנמשכת למעלה משבועיים מצריכה בדיקה. הסיבות השכיחות הן דלקת חולפת, שימוש מוגזם בקול, דימום במיתר או התפתחות נגעים במיתרי הקול כגון יבלת, ציסטה, פוליפ או צלקת. אצל מעשנים הסיכון מוגבר להתפתחות בצקות ואף גידולים סרטניים. שיתוק מיתר הקול עלול לגרום לצרידות, קשיי בליעה ונשימה. ניתן לטפל בהצלחה רבה במגוון המצבים הללו על ידי בדיקה ואבחון מוקדם אצל מומחה למיתרי הקול. הפורום מיועד לכל מי שמתמודד עם בעיה בתפקוד הקולי ומעוניין בייעוץ והכוונה בנושא חשוב זה.
650 הודעות
627 תשובות מומחה
08/02/2013 | 21:12 | מאת: רותם

שלום רב, אני בן 21 ולפני עשרה ימים עברתי ניתוח להסרת ציסטה ממיתרי הקול שגרמה לצרידות קשה. הניתוח עבר בהצלחה, הציסטה הוסרה במלואה ושתקתי לחלוטין במשך שבוע. לפני יומיים התחלתי לדבר שוב. שמתי לב שהקול שלי חלש. הוא לא צרוד, הוא יותר באסי ועמוק, אך חלש. אני לא מצליח להרים אותו, הוא לא ממש נשמע, מין תחושה מוזרה כזו בהוצאת הקול. אנשים אומרים לי שאני נשמע עדיין צרוד, כאילו קשה לי לדבר, אך אינני מרגיש כך. אני חרד כי הניתוח לא צלח, או כי גרמתי נזק בלתי הפיך בזמן ההחלמה מהניתוח. האם יש לך המלצות מיוחדות? האם המקרה נראה לך קריטי או טבעי לתקופת ההחלמה? בנוסף, כמה זמן לוקח לציסטה להיווצר שוב? זאת אומרת, האם אני צריך בדחיפות קלינאית תקשורת על מנת להמנע מציסטה נוספת, בגלל דיבור לא נכון או שיש לי עוד זמן? בתודה רבה מראש, החייל החרד...

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי ניתוח כזה באופן כללי יכולים לעבור מספר שבועות עד שהקול מתייצב, והתלונות שלך לא מצביעות על בעיה חריגה כלשהי. כדאי להגיע לרופא המנתח למעקב במועד שנקבע ולהפנות אליו את כל שאר השאלות, שכן הוא/היא יודעים הכי טוב מה היה במיתרי הקול שלך ומה בדיוק נעשה בניתוח.

כשהייתי צעיר בערך בן 13 או 14 היה לי קול יפה והייתי יכול להגיע בשירה לטונים גבוהים וצלולים והיום אני בן 24 ושאני מנסה לשיר אני לא מצליח להגיע לאותם טונים וגם הצרידות מתלווה לקול (הדיבור שלי בסדר יחסית) אני מעשן קרוב ל8 שנים בערך חפיסה ליום...השאלה שלי אם זה נובע אך ורק מהסיגריות ?? או בגלל שהתבגרתי והקול משתנה גם ?? ומה הפיתרון להגיע לטונים הגבוהים שהיו פעם ???

לקריאה נוספת והעמקה

העישון הוא גורם מרכזי. המיתרים נהיים מעובים ובצקתיים בעקבות עישון והקול נהיה נמוך ללא יכולת להגיע לטונים הגבוהים. אם נלווית לזה גם צרידות אז יכול להיות שיש יבלת/פוליפ שנגרמו ממאמץ קולי/שחיקה. אז אם הבנת נכון אתה צריך להפסיק לעשן ומומלץ לך להגיע לבדיקת מיתרי קול כדי לראות אם יש משהו נוסף שצריך לעשות

ואוו באמת תודה רבה על זמן התגובה המהיר ...הסרת לי כמעט את כל הספקות שהיו לי, אשמח להגיע להיבדק . אתה יכול בבקשה לתת לי פרטים של הקליניקה או המקום שאליו אני צריך להגיע.??..

02/02/2013 | 17:28 | מאת: אלירן

שלום רציתי לדעת אם קיימת אפשרות של צילום אולטרה סאונד למיתרי הקול?

לקריאה נוספת והעמקה

אולטרא סאונד אינה בדיקה מדויקת למיתרי הקול ואינה יכולה להדגים אותם בבהירות בגלל סחוסי הגרון החוסמים את גלי הקול. הבדיקה הטובה ביותר למיתרי הקול היא וידאו-סטרובוסקופיה, שיטה המצלמת את המיתרים תוך כדי תנועתם ומקליטה בוידאו תמונות ברזולוציה גבוהה.

27/01/2013 | 17:10 | מאת: אביב

שלום דר להב עברתי לפני כשלושה שבועות ניתוח להסרת פוליפ שתקתי שבוע וחזרתי לעבודה לאחררשבועיים אבל כאשר אני מדבר 5דקות יש לי כאבים חזקים בגרון האם זה הגיוני תוך כמה זמן זה אמור לעבור הכאב.כמו כן האל ניתן כבר לאכול עגבניות וחמוצים ולשתות קפה לתשובתך אודה

30/01/2013 | 23:08 | מאת:

שאלות ספציפיות אחרי ניתוח מומלץ להפנות לרופא המנתח הספציפי. באופן כללי כאבים חזקים בגרון במשך דיבור אחרי ניתוח נגרמים לרוב עקב שימוש לא מאוזן בשרירי הקול, וריפוי בדיבור יכול לעזור בהנחה שהרופא המנתח בדק אותך ותוצאות הניתוח משביעות רצון. לגבי תזונה אני ממליץ להמנע חודש מדברים חמוצים וחריפים, אין מניעה לשתות כוסות קפה בודדות ביום.

25/01/2013 | 11:41 | מאת: דינה

שלום ד"ר יונתן היקר,אני מורה כבר למעלה מ20 שנה ,סובלת מצרידות בשנתיים האחרונות.בבדיקה של החדרת סיב אופטי למיתרי הקול,מצאו אצלי פוליפ גדול על המיתר הימני הפולפ זז. הרופא שבדק אותי,ד"ר מייקל נאש בבאר שבע,אמר שנראה לו שלא מדובר בגידול סרטני חלילה אלא במשהו שפיר והמליץ על ניתוח לכריתתו. שאלתי:האם יש אופציה חלופית לטפל בפוליפ חוץ מניתוח?לתשובתך אודה.

30/01/2013 | 23:05 | מאת:

במקרה של פוליפ גדול הגורם לצרידות הפתרון הפשוט והמהיר עם התוצאות הטובות ביותר הוא ניתוח. כשהממצא זעיר הוא לפעמים נעלם או נספג, כשהוא גדול אין לדעתי פתרון אחר חוץ מניתוח.

יודע אני שבעיית הריפלוקס שיש לי וה"שבר" שיש לי בסרעפת גורמת לי לצרידות האם זה גם גורם לי לתופעה של החולשה ואי יכולת לדבר או לשיר בקול רם , ושאלתי השנייה היש פתרון רפואי לבעיותי תודה דב

לקריאה נוספת והעמקה

כדי להשתכנע שאכן הרפלוקס והשבר הם הסיבה לצרידות והחולשה של הקול יש לערוך בדיקה מקיפה של מיתרי הקול. רק לעיתים נדירות רפלוקס הוא הגורם הבלעדי והעיקרי לצרידות, בד"כ נלווים גם ממצאים נוספים. רק לאחר בדיקה סטרובוסקופית של מיתרי הקול ניתן לדון בפתרון רפואי/ניתוחי לבעיה.

17/01/2013 | 20:50 | מאת: דנה

היי, בשנה האחרונה אני נתקלת בתופעה מאוד מוזרה , באמצע דיבור או לפעמים כשאני מוציאה משפט אחרי כמה דקות של שתיקה, הקול שלי יוצא חנוק וצרוד.. אני ממש לא מצליחה להמשיך את המשפט אלא אם אכחכך פעמיים או שלוש בגרון, עד שהקול שלי יחזור להיות נורמלי, ורק אז אמשיך לדבר. העניין מאוד מביך.. במיוחד כשאני בפגישות עסקיות. הקול יוצא כמו צפצפה חנוק וצרוד! אשמח מאוד לעזרה. מה ניתן לעשות? אולי איזו תרופה, או מאכלים שצריך להימנע או לאכול יותר.. כל דבר שיטיב עם הגרון שלי. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
20/01/2013 | 23:59 | מאת:

תרופות הסבתא הכי טובות - לשתוק ככל שניתן ולשתות הרבה מים. נשמע טפשי אבל זה מה שעובד הכי טוב, במיוחד אצל מי שמדבר הרבה וללא הרף. בכל מקרה - לפני מתן המלצות או הנחיות יש לבדוק את מיתרי הקול כמו שצריך בבדיקת וידאו-סטרובוסקופיה לראות מה בדיוק הסיבה לתופעה המתוארת.

17/01/2013 | 15:19 | מאת: עירית

אני מורה ואני סובלת מצרידות כרונית. שמעתי שהבדיקה של מיתרי הקול אינה נעימה. האם אוכל לדעת במה זה כרוך ואיך הבדיקה נערכת?

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה המומלצת לאיבחון מדויק של בעיה במיתרי הקול היא וידאו-סטרובוסקופיה. מדובר בבדיקה קלה ולא טראומטית כשמבוצעת על ידי בודק מיומן ובמיכשור הנכון. ניתן לבצעה בישיבה במרפאה, דרך האף או דרך הפה (עדיף מבחינת איכות התמונה), באלחוש מקומי שחוסך את הכאב ומדכא את תגובת רפלקס ההקאה. הבדיקה אורכת פחות מדקה,ואח"כ חוזרים מיד לתיפקוד רגיל. אם הבדיקה מוקלטת כסרט וידאו הבודק והנבדק/ת יכולים לראות את הסרט, להתרשם מהממצאים ולחליט ביחד לגבי הטיפול.

15/01/2013 | 11:22 | מאת: שרית

שלום, אני מורה ולמעלה מחודש אני מרגישה צרידות, לעיתים הקול נעלם תוך כדי דיבור בכיתה. הקול אינו אחיד. מרגישה את זה גם כשאני שרה- לא מגיעה לגבהים ( נוהגת לשיר הרבה- טקסי בי"ס, ערבי קריוקי). מה יכולה הסיבה והאם מצריך בדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

הסיבה השכיחה ביותר אצל מורות - יבלות במיתרי הקול או מצבים דומים כגון בצקת או פוליפ. ההמלצה היא להגיע לבדיקת וידאו-סטרובוסקופיה של מיתרי הקול במרפאת מיתרי קול.

15/01/2013 | 11:22 | מאת: שרית

שלום, אני מורה ולמעלה מחודש אני מרגישה צרידות, לעיתים הקול נעלם תוך כדי דיבור בכיתה. הקול אינו אחיד. מרגישה את זה גם כשאני שרה- לא מגיעה לגבהים ( נוהגת לשיר הרבה- טקסי בי"ס, ערבי קריוקי). מה יכולה הסיבה והאם מצריך בדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובה קודמת

12/01/2013 | 17:57 | מאת: גלית

שלום. התקררתי ונעלם לי הקול. זה כבר קרה לי מספר פעמים שהקול נעלם בהתקררות. עברו ארבעה ימים ואני מרגישה טוב רק שהקול טרם חזר. אני מורה וחייבת את הקול לעבודה. מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה
13/01/2013 | 21:00 | מאת:

מנוחה קולית מוחלטת, כמעט שתיקה מלאה במשך מספר ימים, ורק כשהקול חוזר יש לחזור לעבודה. אם תחזרי קודם עלול להיגרם נזק קבוע. אם הבעיה חוזרת על עצמה בכל הצטננות ממליץ לעבור לך בדיקה מסודרת של מיתרי הקול (וידאו-סטרובוסקופיה) לאו דווקא בזמן מחלה או התקררות, אלא במצב בו את בריאה, כדי לראות האם יש בעיה קבועה כמו יבלות למשל.

11/01/2013 | 08:26 | מאת: יוסי

שלום, אני כבר הרבה שנים צרוד, קשה לי לדבר בקול רם או לאורך זמן, יש לי הצדברות ליחה תמידית בגרון למרות שאינני מצונן באף. נבדקתי אצל רופאה א.א.ג שאמרה שהגרון שלי לא משהו, אבל לא ראתה ממצאים חשודים. 1. מימה נובע? 2. האם הליחה היא זיהום תמידי על אש קטנה שיכול בעתיד לגרום לנזק? 3. מה ניתן לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
13/01/2013 | 20:58 | מאת:

1. אם אתה צרוד באופן תמידי קרוב לודאי שיש משהו על מיתר הקול שלא נראה בבדיקה שעברת. מה זה בדיוק "גרון לא משהו"? 2. ליחה אינה זיהום, ליחה היא דבר נורמלי, לפעמים מורגש יותר ולפעמים פחות. 3. עליך לעבור בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה של מיתרי הקול במרפאה המתמחה בתחום. אז תוכל לדעת מה האבחנה המדויקת ומה הטיפול המומלץ.

10/01/2013 | 10:56 | מאת: שרון

ד"ר יונתן היקר שלום, עקב פוליפ גדול במיתר הקול הימני אני מועמדת לעבור ניתוח להסרתו .הניתוח כבר נקבע ואני לא רוצה לדחותו כי אני מאוד צרודה .אנחנו מתכננים להכנס להריון מיד לאחר הניתוח מפאת גילי המתקדם 41.שאלתי היא: האם לאחר הניתוח אאלץ לעבור בדיקות שיש בהן סכנה של קרינה וכיוצב'. לתשובתך אודה .

לקריאה נוספת והעמקה
13/01/2013 | 20:56 | מאת:

אין שום מניעה להיכנס להריון לאחר הניתוח, אם הפוליפ הוא שפיר (יש להמתין לתשובה פתולוגית סופית, כשבועיים מהניתוח בדרך כלל) לא יהיה צורך בטיפול נוסף או בדיקות מיוחדות הכרוכות בקרינה. בהצלחה!

19/01/2013 | 23:41 | מאת: שרון

תודה רבה לך ד"ר להב היקר על תשובתך המהירה,האדיבה והמקצועית.בהחלט שאתה ראוי לשמש מופת ודוגמא לעמיתיך ובכלל לכלל הציבור .

03/01/2013 | 16:30 | מאת: משה

שלום דר יונתן יש לי מזה שנה פוליפ על מיתרי הקול הפוליפ גרם בצד השנישל המיתר למעיין קיעור כתוצאה מכך שלא הלכתי בזמן לניתוח ראיתי את תמונת הפוליפ במצלמה של בית החולים שאלתי היא אם מסירים את הפוליפ מצד אחד ומיישרים איך מתגברים עם הצד הנגדי ששם נוצר כמעיין בור האם הניתוח במקרה זה לא יהיה מושלם כיוון שיווצר מעיין חור קטן שדרכו יברח אוויר ושוב אהיה צרוד או שיש פתרון לצד הנגדי זה מאוד מטריד אותי תודה ח

לקריאה נוספת והעמקה

שקע במיתר נגרם כמעט תמיד מפוליפ/ציסטה או ממצא נוקשה אחר במיתר הנגדי. מנסיוני, בד"כ הסרת הפוליפ בצד האחד מביאה עם הזמן להתיישרות עצמית של השקע שנוצר בצד השני. בכל מקרה מומלץ בשלב ראשון לעבור את כריתת הפוליפ ולא לגעת בצד השני, ולעקוב בחודשים שלאחר הניתוח מה קורה עם השקע. קרוב לודאי שלא יידרש טיפול כלשהו.

דר להב שלום ברצוני לשאול מספר שאלות הנני מועמד לניתוח הסרת פוליפ צד ימין על מיתרי הקול האם לאחר הסרת הפוליפ הקול חוזר לאותה עוצמה שהיה לפני הצרידות ולפני הניתוח ובכמה זמן האם יש סכנה מוחשית לכשל בניתוח כזה ההסרה בשיטה הרגילה האם יכול להווצר מצב של החמרה במצב הצרידות האם ניתן לא לבצע ניתוח והפוליפ יספג בגוף עם שינוי סגנון הדיבור האם במצב של צעקה או הרמת קול כחודשיים שלושה לאחר הניתוח יגרם נזק למיתרים מודה להתיחסותך ומצטער על אורך השאלות

לקריאה נוספת והעמקה

באופן כללי מכיוון שאינני יודע מה מצב מיתרי הקול שלך באופן ספציפי: 1. צפוי שיפור באיכות ובעוצמת הקול לאחר הניתוח. מידת השינוי תלויה בנזק שנגרם למיתר מהפוליפ ומהאופן בו הוסר. השיפור המיטבי מושג בד"כ כחודש לאחר הניתוח . 2. ניתוח הסרת פוליפ הינו בד"כ פשוט בידים מיומנות, והסיכוי לכשל נמוך. 3. החמרה בצרידות לאחר הסרת פוליפ - לא סביר. 4. פוליפ קטן מאוד, שקוף ואחיד בצורתו יכול לסגת (לרוב לא להיעלם ממש) עם שתיקה ממושכת ו/או שינוי מהותי בסגנון הדיבור. יותר פשוט לעבור ניתוח... 5. צעקה או הרמת קול פתאומית יכולים תמיד לגרום נזק למיתרים, לפני או אחרי ניתוח.

דר יונתן להב שלום רציתי לברר בבקשה אני מועמדת לניתוח הסרת פוליפ במיתרי הקול האם לאחר שבועיים של שתיקה חוזר הקול באופן תקין ללא צרידות וללא בעיות או שלוקח המון זמן,ובכל זאת הוא לא חוזר למצבו התקין לפני הופעת הפוליפ אני קוראת בפורום שיש כאלו שהקול לא חוזר להם גם לאחר זמן רב 2.האם יש סכנה שמאבדים חו"ח את יכולת הדיבור לאחר הניתוח מחכה לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אענה בהסתייגות שאיני יודע באיזה פוליפ מדובר, מה גודלו ומה השפעתו הצפויה של הניתוח הספציפי שלך. השתיקה מסייעת לריפוי המקומי לאחר ניתוח. לאחר החזרה לדיבור נדרשים לעיתים כמה ימים עד להסתגלות לקול החדש. יכולת השיפור לאחר ניתוח תלויה בנזק שנגרם למיתרים בגלל הפוליפ ובטכניקה הניתוחית. לא מאבדים את יכולת הדיבור אחרי ניתוח, אבל צריך להתייעץ עם הכירורג המנתח כדי לבצע תיאום ציפיות בנוגע לשינוי שיהיה וכן לקבל מידע על סיכונים/סיבוכים ידועים, שהם נדירים בניתוח זה. בהצלחה!

דר להב שלום קראתי כתבה לפני כשנה וחצי על שימוש בקרן אור ירוקה KTP לחולה בשם צבי שסבל רבות ושאתה התמחתה בה בארה"ב. שאלותי הם 1.מתי משתמשים בטכניקה זו ומה יתרונותיה 2.האם לפוליפ על מתרי הקול ניתן להשתמש בזה מה גם שזה לא דורש אישפוז והרדמה הולכים באותו יום הביתה וניתן כבר לדבר 3.האם הטכניקה נמצאת כבר בשימוש נרחב אנא תשובתך אני ממש חושש מניתוח זה אני מועמד לניתוח בשיטה הרגילה נ.ב אתה איש מקסים עם הרבה סבלנות ורופא מצויין לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

זוהי טכניקת לייזר המועברת בסיב גמיש, ומכאן ניתן לבצעה במרפאה דרך סיב אופטי המוחדר דרך האף, ולא חייבים הרדמה כללית כמו בסוגי הלייזר הרגילים מסוג CO2. הלייזר הזה מיועד לאידוי נגעים כגון כלי דם מורחבים, תהליכים טרום סרטניים או סרטניים קטנים, וכן מחלות ספציפיות כגון פפילומות. לגבי פוליפ רגיל על מיתרי הקול, יש יתרון לשיטה הקלאסית של הרדמה וכריתה שלמה. הטכניקה אינה בשימוש נרחב עדיין מכיוון שיש בארץ רק שני רופאים שהשתלמו בה, לעניות דעתי היא מבוצעת כיום רק על ידי בבית חולים קפלן. תודה ושיהיה בהצלחה בניתוח.

האם זה נורמלי ששבוע לאחר הניתוח [לאחר שתיקה] לא ניכר השיפור ובעצם הקול שלי אותו הדבר. יש לציין שגם לפני הניתוח יכולתי לדבר ולא הייתי ממש צרוד. אלא גדל לי פוליפ ויבלת והיו צריכים להוריד אותם. מה שכן היה לי בקול, זה שהייתי נחנק כלומר לא יכולתי לעלות לטון גבוה כי אז היה יוצא אויר במקום קול. עכשיו לאחר הניתוח בבדיקה איטית שעשיתי לעצמי לא ניכר שינוי. א. האם זה יתכן? ב. האם כך זה אצל כולם? ג. מה הסיבה הרי הפוליפ הוסר? ד. ולאחר כמה זמן כן יחול השינוי? ה. וכשיחול השינוי, זה ממש שינוי או משהו מינורי? ו. אני מורה. האם לדעתך תופעה כזאת שכיחה לחזור שוב? אני רק אציין שאני בן 37 מורה כ-7 שנים. מדבר רוב השיעור ודי בקול. אף פעם לא נתקלתי בבעיות צרידות וכדו'.

לקריאה נוספת והעמקה

תמיד טוב לפנות לרופא המנתח הספציפי, אני אשמח לענות למרות שלא ידוע לי מה בדיוק היה מצבך טרם הניתוח. אם אתה רק שבוע אחרי ניתוח, צפוי שיפור בשבוע-שבועיים הקרובים. באיזור בו היה פוליפ יש פצע זעיר שצריך להחלים, זה לוקח מס' שבועות עד החלמה מלאה, אז סבלנות. אני לא יכול לחזות את מידת השינוי מבלי להכיר אותך לפני, תוך כדי ואחרי הניתוח. אם אתה מורה והבעיה התפתחה בגלל דיבור יתר, יש סיכון לחזרה אם תמשיך בקצב הדיבור הקודם שלך ללא שינוי בסגנון או בכמות.

א- בן 37 מעשן כחצי קופסה ליום. גובה 1.82 משקל-88. מורה במקצועי.אין דברים נוספים מיוחדים. ב- לפני כחצי שנה התגלה אצלי פוליפ במיתר שמאל ויבלת תגובתית במיתר ימין. ב-25.12 עברתי את הניתוח. 1. הרופא כתב בדוח ניתוח, אינטובציה קשה- בסוף עם גלידוסקופ. גם החזיון הישיר של הגרון קשה ונעזרים באנדוסקופ 30 מעלות לחשיפה ולזיהוי הנגעים. מכניסים מיקרוסקופ לשדה הניתוחי ונמצא נגע פוליפואידי במיתר שמאל ומולו יבלת גדולה ביותר נוקשה מימין. שאלתי היא: 1. אם תוכל להסביר מה היה מסובך כ"כ בניתוח שלי? ומדוע? 2. לפי התיאור זה נשמע סרטני? 3. האם העישון הוא קריטי ספציפי לעניין הזה? 4. למה הרופא המנתח אמר לי שאם אצטרך שוב ניתוח מהסוג הזה, שאני רק מרדים פרטי? 5. הוא הזהיר אותי לא לחזור לעשן אבל אני לא מסוגל האם עדיף סיגריה אלקטרונית מסיגריה רגילה? אשמח לקבל תשובה על כל שאלה תודה רבה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

1. לפי התיאור מה שהיה מסובך זה החשיפה והתצפית, בגלל מבנה וזויות הלוע שלך שהקשו על ההסתכלות. לא מדובר במשהו לא תקין אצלך, יש אנשים שהזויות הפנימיות שלהן פחות מתאימות לציוד בו אנחנו משתמשים. 2. התיאור לא נשמע בהכרח סרטני אבל מה שקובע זה רק התשובה הפתולוגית. 3. עישון עושה מגוון נזקים על מיתרי הקול, התשובה היא כן. 4. לא חשוב אם המרדים הוא פרטי או לא, חשוב שהוא יהיה מנוסה ורגוע. 5. אין מספיק ידע לגבי השפעות ארוכות טווח של סיגריה חשמלית, כפי שנראה כעת כנראה שהיא עדיפה על המשך עישון, כשלב ביניים ובהמשך הפסקה גם של השימוש בסיגריה החשמלית.

24/12/2012 | 11:54 | מאת: r

התיעצתי איתך בעבר והמלצת לי לגשת לרופא מומחה לברור אשמח אם לעביר לי במייל שמות של מומחה לילדים בבעיות של צרידות כרונית. הצרידות נמשכת שנים ולעיתים היא מאבדת את הקול לגמרי.

לקריאה נוספת והעמקה

שוב שלום, פורום זה אינו עוסק במתן המלצות ספציפיות על מומחים. יש כמה רופאים בארץ המומחים בתחום זה במבוגרים ובילדים, ביניהם כותב שורות אלו.. את מוזמנת להגיע להתייעצות.

22/12/2012 | 17:30 | מאת: ששי חדד

למעלה מחודשיים אני סובל מצרידות בבדיקות שנעשו עי אאג לפני חודש וחצי בקופת חולים ובבית חולים הבדיקה שנערכה דרך האף עי מכשיר לא נתגלה שום ממצא והמשכתי להיות צרוד.ביום רביעיהשבוע בבדיקה נוספת נתגלה גוש בגודל 3 ממ ובבדיקה נוספת של רופא אאג אחר נתגלה אותו פוליפ האם הדרך היחידה היא רק נתוח ?האם אחרי נתוח יחזור הקול למצב שהיה

לקריאה נוספת והעמקה
22/12/2012 | 21:20 | מאת:

לא בדקתי אותך אך כשיש ממצא על מיתר הקול קודם כל צריך לברר אם הוא נראה שפיר או לו (הרופא שבדק אותך יכול להגיד לך כי לפי המראה אפשר לדעת באיזה סוג מדובר). יש ממצאים שיכולים לסגת עם הזמן, ויש כאלו שרק הוצאה שלהם מחזירה את הקול למצבו הקודם. תלוי מה סוג הממצא וכמה סבלנות יש לך וכמה מהר אתה רוצה לסיים עם העניין.

19/12/2012 | 08:25 | מאת: kutchon

שלום רב, ברצוני לשאול אני בת 40 וסובלת מצרידות כרונית, טיפול אצל קלינאית תקשורת לא הועיל, האם יש דרך אחרת לפתור את הבעיה, לציין שבשעות הבוקר אני יותר צרודה ומרגישה עייפות במיתרים. בנוסף פניתי לרופא אף אוזן גרון על מנת לנסות טיפול נוסף אצל קלינאית נאמר לי שלא נותנים בגיל שלי טיפולים כאלה. עלי לציין שאת הטיפול אצל קלינאית עברתי לפני 15 שנה בערך.

19/12/2012 | 08:27 | מאת: KUTCHON

באחת הבדיקות הרופא אמר שאני לא סוגרת את המיתרים כמו שצריך ולכן יש בריחת אוויר, אני חייבת לפתור את הבעיה אשמח מאוד לייעוץ.

19/12/2012 | 18:15 | מאת:

להגיד שלא נותנים ריפוי בדיבור בגילך זה ממש לא נכון, וחוץ מזה אין קשר לטיפול שקיבלת לפני 15 שנה. אני מציע לך לעבור בדיקת סטרובוסקופיה אצל מומחה למיתרי קול, כדי לאבחן מדוע אין סגירה טובה של המיתרים. הפרעת סגירה - צריך שתהיה לכך סיבה. אם מטפלים בסיבה הנכונה אפשר להגיע להטבה.

18/12/2012 | 22:19 | מאת: בן יעקב

לבן 15, לאחר צרידות מתמשכת אובחנה ציסטה על מיתרי הקול. האם רצוי לנתח בגיל זה? האם בניתוח כזה מבצעים תמיד הסרה מלאה או שיש גם אפשרות לפתיחה וניקוז בלבד? אם כן, מה השיקולים? האם מדובר בניתוח שגרתי/קל ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
19/12/2012 | 07:59 | מאת:

ציסטה מומלץ לנתח בזמן האבחנה ולא לחכות שכן היא עלולה עם הזמן לגרום לנזק מתמשך במיתרים (למרות שלא מדובר במחלה מסוכנת). כדאי מאוד לבצע הסרה שלמה ולא רק ניקוז שכן אז היא מתמלאת בחזרה. מדובר בניתוח שגרתי וקל עבור מי שמבצע ניתוחים כאלו באופן שגרתי.

ביתי בת 11 והיא צרודה כל הזמן, יש לה קול עבה ונמוך מאוד מלווה בצרידות שחלק מן ההברות אינן נשמעות. הצרידות נמשכת כבר 5 שנים. בימים שהיא צועקת היא ממש מתאמצת לדבר והקול שלה ממש ממש נמוך. אני מבחינה שזה מפריע לה וגורם לה לחוסר בטחון. חשבתי שזה משהו זמני שיחלוף אבל מתברר שזה קבוע. אני צריכה לדעת לאיזה רופא עלי לפנות כדי לעשות את הברור הראשוני. אשמח לענות על כל שאלה להבהרת המקרה, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

קרוב לודאי שיש משהו על מיתרי הקול שאינו תקין, כאשר הסיבה השכיחה ביותר בילדים עם נטיה לדיבור מרובה ובקול רם היא יבלות. עלייך לפנות לרופא אא"ג, רצוי למומחה למיתרי הקול. הבדיקה נעשית באמצעות סיב אופטי דק וגמיש המועבר בעדינות ובאלחוש מקומי דרך האף לכיוון הגרון, ואז אפשר לראות את מיתרי הקול ולתת אבחנה מדויקת. אם זה פוגע בה כפי שאת מתארת, אני מציע לא לחכות ולעבור את הבדיקה, הנושא ניתן לטיפול!

17/12/2012 | 21:41 | מאת: שער

לבני בן ה5 יש שיתוק דו צדדי של מתרי הקול. הוא מועמד לניתוח השאלה שלי היא האם יש סיכוי שהילד יצא מהניתוח עם טרכיוסטומי?

לקריאה נוספת והעמקה
19/12/2012 | 07:54 | מאת:

מה מטרת הניתוח? האם הוא במיתרי הקול? איך הילד מסתדר בד"כ ומה סיבת השיתוק? הנושא מורכב ויש הרבה שאלות...

15/12/2012 | 18:17 | מאת: עדי

שלום רב, אני קצת חוקרת את הנושא אשמח לדעת מה ההבדל בין פוליפים לvocal nodules? ומה המצב הזה אומר? - COMMONLY PROUDUCING PHYSICAL CHANGHES IN THE VOCAL FOLDS תודה מראש, ושבוע טוב.

לקריאה נוספת והעמקה
15/12/2012 | 22:05 | מאת:

פוליפ - ממצא שפיר על מיתר קול, לרוב בצד אחד, הנגרם בדרך כלל כתוצאה מדימום לתוך המיתר היוצר נפיחות קבועה המפריעה לקול. יבלות/nonules - נגרמות משחיקה קבועה מתמשכת, בדרך כלל אצל מורות/גננות/אנשי מכירות. אלו ממצאים דו צדדיים במיתרי הקול, נוקשים וצלקתיים יחסית. לא הבנתי מה כוונתך במשפט באנגלית, אבל יבלות ופוליפים הם שינויים פיסיקלייים במיתרי הקול.

15/12/2012 | 17:58 | מאת: עידן

שלום רב, אני זמר בן 35 שנה שלמה סבלתי מצרידות שנוצרה בין היתר מבצקות על מיתרי הקול לאחר שנה של "מלחמה" בצרידות הצברות נעלמו , וגם הצרידות . כרגע מה שיש זה " מיתרים אטרופיים" , זו ההבחנה שיקלבתי מרופא מומחא לאחר בדיקת וידאו דרך הגרון . רציתי לשאול - מה זה אומר? והאם יש סיכוילהחלים מזה? ואם כן תוך כמה זמן . התחלתי עכשיו תרגילים לחיזוק הסגירה של המיתרים אצל מורה לפיתוח קול , זאת לאחר שביקרתי לא מעט מפגשים אצל קליאנתי תיקשורת אבל היא לא ממש עזרה לי . בהמון תודה,http://www.doctors.co.il/i/button-forum-submit-new.gif עידן

לקריאה נוספת והעמקה
15/12/2012 | 22:02 | מאת:

מיתרים אטרופיים הם מיתרים שאיבדו נפח או נהיו מדולדלים עם השנים בעקבות שחיקה בדרך כלל. הרקמה שיכולה להידלדל היא שריר המיתר או הרקמה הרכה שבין השריר לבין הציפוי החיצוני של המיתר. לא שגרתי בגיל 35 אבל יכול להיות, עקב מאמצים קוליים מרובים כל השנים. זהו לא מצב מסוכן אולם הוא יכול להגביל את יכולת הפקת הקול. אם אתה אכן משתמש בקולך באופן מאוד אינטנסיבי מומלץ להרפות ולהפחית את כמות הדיבור. מורה לפיתוח קול בהחלט יכולה לעזור, ולשפר את הביצועים. במקרים שלא מגיבים לשום טיפול אחר אפשר גם להתערב על ידי ניתוחים מיקרוסקופים.

15/12/2012 | 23:38 | מאת: עידן

מכיוון שעברו כבר כמה חודשים אולי שנה מאז התחלתי להרגיש את העייפות בקול ( עייפות שיכולה להגיע לשריפה באיזור הגרון), כמה זמן אני יכול לתת הזדמנות לשינוי עם המורה לפיתוח קול? ומתי מחליטים על האופציה הניתוחית? ובכלל -האם מצב כזה של מיתרים אטרופיים הוא מצב הפיך שאפשר לחזור ולתפקד כרגיל? אני שואל את זה מתוך מקום קריטי מעצם היותי מוסיקאי ( זמר) , ומורה. תודה עידן

שלום לך מדובר בחולה כיזופרני שצועק בזמן התקף ( לא תמיד ) וזאת למרות טיפולים של שנים בתרפות , הצעקות גורמות להפרעה קשה בבית האבות ולכן הוא נדחה ממספר בתי האבות ולעיתים עובר למחלקה סגורה בבית חולים לחולי נפש בגלל ההפרעה בצעקות. שאלי האם קיימת תרופה או תרסיס להשתקה חלקית וזמנית של מיתרי הקול או לגרימה זמנית לצרידות ? והם הטיפול אפשרי במקרים קיצוניים .

לקריאה נוספת והעמקה

זו אכן בקשה לא שגרתית. הפעולה שניתנת לביצוע להחלשה זמנית של הקול היא הזרקה של בוטוקס למיתרי הקול. טיפול זה גורם להרפיה ושיתוק זמני של השריר המפעיל את המיתרים, והקול נהיה חלש ו"רפוי". האפקט נמשך עד 3 חודשים ואז צריך לחזור על הפעולה. בכל מקרה יש כאן שיקולים נוספים - עד כמה המטופל מודע למצבו, כשיר לחתום על הסכמה לפעולה ומודע למשמעויות. ניתן לפנות להתייעצות במרפאות המבצעות את הטיפול הזה, כגון מרפאה נוירולוגית בתל השומר.

01/12/2012 | 14:31 | מאת: אנה

בת 17, כבר שלושה ימים כואב לי הגרון ואני צרודה לעיתים אני מאבדת את הקול לגמרי. היום (ביום השלישי) היו לי כמה טיפות דם בליחה והליחה הייתה כהה. למי אני צריכה לפנות ? וממה זה נובע? (:

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2012 | 08:45 | מאת:

קרוב לודאי וירוס שעושה דלקת בדרכי הנשימה וכולל את איזור מיתרי הקול. מומלץ לדבר כמה שפחות בתקופה כזו, לשתות הרבה ולנוח, אפשר לקחת אקמול/אדויל להקלה בכאבים. אם אחרי שבוע-שבועיים לא משתפר - לפנות לבדיקת רופא אא"ג

לקריאה נוספת והעמקה
20/11/2012 | 14:06 | מאת: הדר

קיים אצלי שיתוק של אחד ממיתרי הקול. בקרוב אצטרך לעבור ניתוח בטן - האם הטובוס שיוחדר לגרון בזמן הניתוח מסכן את מייתרי הקול??

לקריאה נוספת והעמקה
22/11/2012 | 23:47 | מאת:

אין סיכון מיוחד. כדאי שהמרדים יידע על הבעיה מראש כדי שיבצע את האינטובציה במשנה זהירות, רצוי עם צינור הנשמה דק יחסית.

09/11/2012 | 03:10 | מאת: תום

שלום, זה שנים רבות שאני סובל מקול צרוד. קשה לי להפיק צליל ברור ונקי, הטונים נמוכים ובכל פעם שאני מדבר אני משדר עייפות בקול. התחושה היא שיוצא אוויר בקול והוא לא נחתך טוב ושהקול הוא נמרח. הייתי מטופל חצי שנה אצל קלינאית תקשורת איתה תרגלתי סוגים שונים של תרגילים ועבדתי על כך יום יום אך בסופו של תהליך ללא הצלחה. אולי כדאי גם לציין שלאחר תרגול בשעורים ובבית (שעורך כ-20 דק) יש הטבה למספר דקות בודדות שאני מרגיש שהקול יוצא טוב! אבל מהר מאד זה חוזר למצב הרגיל. לאחרונה הייתי אצל רופא א.א.ג שביצע לי בדיקה עם צינורית דרך האף וקבע כי יש גירוי ושכנראה זה נובע מחומציות בקיבה. לאחר חודש ללא הטבה עם אופרדקס 20מג הלכתי לרופא נוסף מומחה למיתרי הקול ולאחר הסתכלות בגרון (ללא אביזר) הסכים עם הרופא הראשון ואמר לי שלוקח זמן עד להטבה במקרה של חומציו. עכשיו אני כבר 3 חודשים עם אומפרדקס וללא שינוי. אני כל כך מתוסכל כי הדבר משמפיע בצורה משמעותית על התקשורת שלי עם אנשים ועל הבטחון העצמי והגעתי למצב של דיכאון וטיפול תרופתי באסטו. אני לא מעשן לא צורך אלכוהול בכמות גבוהה, אוכל בריא, עשיתי בדיקות דם והכל בסדר כולל בלוטת התריס. מה לדעתך אפשר עוד לעשות? אילו בדיקות? האם יכול להיות שהתפספס משהו באבחנה? אולי כדאי ללכת לגסטרולוג? איך פותרים את זה? ואיך מקבלים הבחנה מדויקת?

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2012 | 08:50 | מאת: מיכאל

לטפל בצרידות אפשר בעזרת שמנים אתרים. שמן "תימוס לינלול" מכיל חומר כימי תימול (TIMOL) שמשתמשים בו לריפוי דלקות גרון ומיתרי הקול

24/11/2012 | 23:01 | מאת:

אבקש להימנע מלפרסם בפורום זה כל דבר ובמיוחד הבטחות והמלצות על שיטות טיפול כלשהן שאינן מוכחות ואינן מבוססות על מחקרים קליניים.

24/11/2012 | 23:03 | מאת:

אני לא יודע איזו בדיקה עברת ואצל מי. האם זו היתה סטרובוסקופיה? האם השתמשו בסיב קשיח? לצערי האבחנה של חומציות יתר הינה רווחת מדי והרבה פעמים לא מדויקת ולא מבוססת על ממצאים חד משמעיים. אני ממליץ לך לפנות למרפאת מיתרי קול, להיבדק על ידי מומחה לנושא ולעבור בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה בסיב קשיח. יתכן ויש ממצאים שלא נראו בבדיקות הקודמות אשר ניתן לטפל בהם ולהביא לשיפור במצבך. אל תתייאש !

05/11/2012 | 21:21 | מאת: אנה

שלום עברתי ניתוח כריתה מלאה לבלוטת התריס מיד אחרי הניתוח הופיעה צרידות קשה וחוסר אוויר בעת דיבור מה ניתן לעשות? האם יש טיפול או רק הזמן עושה את שלו!???

לקריאה נוספת והעמקה

התלונות אותן את מתארת מתארת מתאימות לחוסר תנועה של אחד ממיתרי הקול. יתכן ובמהלך הניתוח שעברת נפגע, באופן זמני או קבוע, אחד מעצבי מיתרי הקול. בעקרון ברוב המקרים הזמן עושה את שלו והבעיה מסתדרת אולם זה יכול לקחת זמן. אם את רוצה פתרון מהיר, אפילו זמני, עד שהמיתר מתאושש, ניתן להציע שיטות שונות להחזיר את התיפקוד הקולי. את מוזמנת לבוא להתייעצות במרפאה.

01/11/2012 | 09:22 | מאת: דורית

ד"ר יונתן שלום,אני עוסקת בהוראה כבר 18 שנה. בשנים האחרונות אני סובלת מצרידות ואיבוד קול .לפני חצי שנה אבחנו אצלי פוליפ גדול על מיתר הקול הימני.הומלץ על ניתוח לכריתתו.שאלתי:האם הניתוח סובל דיחוי?או שחלילה הפוליפ עלול להתהוות לגידול סרטני ?לתשובתך אודה.

אמנם לא בדקתי אותך כך שהתשובה בהסתייגות, אבל כשאומרים "פוליפ" במיתרי הקול הכוונה היא למצב שפיר שאינו הופך לסרטני. מצד שני - למה לחכות? אם הפוליפ גדול וגורם לצרידות, כדאי להוציא אותו. השארתו במקום יכולה לגרום נזק נוסף גם למיתר החולה וגם למיתר הנגדי, שסובל חבטות מהפוליפ.

30/10/2012 | 22:51 | מאת: הילה

ה בן שלי בן 3 צרוד כבר יותר מחודש, סיבת הצרידות הניראית לעין היא צעקות ושימוש בקול גבוה, הבעיה היא שהוא לא מפסיק לצעוק, לדבר בקול רם או לבכות וכך הצרידות לא עוברת! הרופא הפנה אותנו לצילום פוליפים ועדיין לא קיבלנו תשובה. מה עושים? איך אפשר לגרום לו לא לצעוק? הוא קטן מכדי לעשות שינוי בדיבור שלו )-;

לקריאה נוספת והעמקה
31/10/2012 | 22:14 | מאת:

צרידות אצל ילדים היא כמעט תמיד יבלות על רקע שימוש מוגזם בקול. אם הבעיה מטרידה יש להיבדק על ידי רופא אא"ג עם סיב אופטי דק כדי לראות מה מצב המיתרים. במידה והאבחנה היא אכן יבלות, הפתרון הוא סבלנות, שינוי התנהגות ושינוי הרגלי שימוש בקול, משימה לא קלה אבל זה המסלול היחידי שיכול להביא לשינוי.

ולדבר בקול נמוך ? נשמע כמו משימה בלתי אפשרית. אם הוא לא ישנה את סגנון הדיבור שלו ובמידה וזו אכן יבלת, האם הצרידות יכולה לעבור לבד עם הזמן או שחובה לשנות טון דיבור? תודה על התשובה !! יום נעים

24/10/2012 | 20:32 | מאת: אילנה

אני בת 15, ובשנה וכמה חודשים האחרונים, אני מאוד צרודה. ניסיתי הכל, תה כל יום, לא לדבר בכלל ימים, לא לצעוק , לא כלום. זה במצב שאני נשמעת כמו גבר מעשן כבד, כל יום. זה מצב מאוד רע, אני לא יודעת מה לעשות, האם יש תרופה מיוחדת או שככה הקול שלי?

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2012 | 21:29 | מאת:

גשי לבדיקת אא"ג, רצוי למרפאה בה מתבצעת בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול. נשמע שיש לך משהו על מיתר הקול שצריך לאבחן ולטפל בו, כדי להחזיר לך את קולך :)

23/10/2012 | 01:19 | מאת: רוני

שלום, לפני כשנה נבדקתי אצל רופא א.א.ג שבדק אותי באמצעות אנדוסקופ קשיח, נמצא ממצא שנראה כציסטה בשליש אמצעי של מיתר קול שמאל, ממול קשרית קטנטנה במיתר קול ימין קרוב לוודאי ראקטיבית, תנועת המיתרים תקינה, סגירת מיתרים לא מלאה בגלל הציסטה. אני מאוד מפחדת מהניתוח ולכן לא ניגשתי לעשות אותו, אני לא מרגישה החמרה במצבי אבל אני עדיין צרודה. רציתי לשאול את עצתך, האם אתה ממליץ לעשות את הניתוח? ואם אנימחליטה שלא, האם אני צריכה להיות במעקב אחרי הציסטה? האם ציססה יכולה להתפתח למשהו אחר? האם אני יכולה לאבד את קולי לגמרי? והאם זה יכול לגרום לקשיי נשימה בשלב מסוים? תודה !!

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2012 | 21:26 | מאת:

בהסתייגות שלא בדקתי אותך, אומר לך באופן כללי דברים שהם נכונים לציסטה במיתרי הקול: מדובר במצב שפיר, שאינו הופך לגידול סרטני. הציסטה יכולה להיות מולדת או להיגרם בעקבות פציעה של המיתר. הקשרית הקטנה מהצד השני נגרמה מהחיכוך עם הציסטה. את לא חייבת לנתח, אפשר לחיות עם זה עד 120. בחלק מהמקרים ציסטה יכולה להתכווץ ולהפריע פחות, אולם במקרים רבים זה לא המצב. הציסטה נשארת באותו גודל או גדלה, הקשרית מהצד השני גדלה גם היא בתגובה ואיכות הקול הולכת ופוחתת. הניתוח הוא קצר ופשוט ובד"כ מביא לשיפור ניכר. כך שהמלצתי במקרה של ציסטה היא כמעט תמיד לנתח, ואם לא בא לך אז גם לא נורא, הייתי במקומך נשאר במעקב אחת ל 6-12 חודשים כדי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המשך טיפול.

25/10/2012 | 21:28 | מאת:

לא סביר שתאבדי את קולך לגמרי, אבל אולי תהיה החמרה. לא סביר שייגרם קושי בנשימה, אלא אם הציסטה מאוד גדולה - מצב נדיר מאוד.

22/10/2012 | 14:42 | מאת: אבישג

בשלוש שנים האחרונות לפחות פעם שנה נעלם לי הקול, פעם אחת קיבלתי אנטיביוטיקה והקול חזר. בדרך כלל זה קורה בשבועות עמוסים ומרובים בעבודה הקול שלי נחלש מתעייף ומרגיש לי כמו פצע בגרון. אני בדרך כלל מתעיפת מהר בדיבור כי לאחר מכן כואב לי בגרון, בעיקר בשבועות אינטנסיביים. השבוע ביקרתי את רופא אף אוזן גרון היא אמרה שזה וירוס ולחכות כמה ימים, אני עדין צרודה עברו כמה ימים וכואב לי בגרון תחושה של עקצוצים. אשמח לדעת מה עושים והאם עלי להגיע למרפאה במצב כזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

את כנראה משתמשת בקול שלך יותר ממה שמיתרי הקול מסוגלים לסבול, והגוף שלך משדר לך אותות אזהרה בצורת צרידות, כאבים ואיבוד קול. הפתרון הוא פשוט, בדרך כלל לא צריך אנטיביוטיקה. מה שצריך זה כשמתחילה תקופה קשה, והקול הולך לאיבוד - פשוט להוריד הילוך, לעבור למצב של שתיקה כמעט מוחלטת לכמה ימים, לשתות הרבה מים ולהרגע באופן כללי. לא תמיד זה פשוט בתקופות אינטנסיביות, אבל לפעמים צריך להקשיב לגוף... אם לא נעלם אחרי כמה שבועות - לבוא להיבדק

21/10/2012 | 23:31 | מאת: מוריה

שלום ד"ר,ברצוני לשאול מה הטיפול לצרידות שאינה עוברת?ניסיתי את כל התכשירים ההומאומאתים אך ללא הועיל.. האם סטרואידים (בכדור) יכולים להועיל במקרה דחוף? (אני זמרת ויש לי הקלטות חשובות בימים הקרובים). תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2012 | 21:19 | מאת:

שלום מוריה הומיאופטיה זה עניין של אמונה יותר מאשר מדע מוכח... כך שאיני יכול להתייחס לאפקטיביות של טיפול זה. סטרואידים בדרך כלל זה לא פתרון מומלץ למעט מקרים ממש ספציפיים. לפני הקלטות חשובות יכול להיות שאם תגזרי על עצמך כמה ימים של שתיקה או כמעט שתיקה מוחלטת, זה יקל על המצב. האם נבדקת במרפאת מיתרי קול ?

לקריאה נוספת והעמקה
02/11/2012 | 23:26 | מאת: מוריה

האמת שלא נבדקתי אף פעם ,מעולם לא הייתי צרודה תקופה כל כך ארוכה, אשמח לפרטים היכן אוכל להיבדק ובאילו בדיקות משתמשים. תודה רבה לך ! :)

14/10/2012 | 08:26 | מאת: מיכה איתן

אני בן 66, ובאופן כללי בריא. צרוד מזה כשנה, נבדקתי אצל 2 רופאים ואובחנה אדמומיות מתחת למיתרי הקול. שני הרופאים הניחו שהמקור הנו חומציות מהכיבה וטופלתי מספר חודשים ב lanso.בביקורים החוזרים נמצא המצב כמעט ללא שינוי. בעקבות הטיפול לא הרגשצי כל שיפור ולכן הפסקתי לקחת את התרופה. בפועל כבר התחלתי להתרגל למצב: אני כמעט ולא מתאמץ לדבר בקול רם (זה לא עוזר), לא שר, לא עונה כאשר קוראים לי מרחוק, לא מנסה חהתערב בשיחה כאשר יש מספר דוברים וכו'. בקיצור, זה מאוד מפריע לי.

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2012 | 21:17 | מאת:

לצערי האבחון של רפלוקס וחומציות יתר הינו לא פעם מוטעה ולכן הטיפול לא עוזר. לפעמים מדובר בשינוים במיתרי הקול אשר אופיניים לגיל ולעיתים גורמים לשינויים בצלילות ובעוצמה של הקול. כדי לקבל תשובה מדויקת ממליץ על בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה במרפאת מיתרי קול.

11/10/2012 | 19:14 | מאת: yoni

כותרת: בעית ליחה וצרידות שלום רב. מזה כשנתים הנני סובל מליחה צמיגה בגרון ומצרידות תורדנית ובאיזור הגרון התחתון מרגיש שורף. וכשאני מדבר באופן נורמלי מרגיש צרידות בקול(ובמיוחד כשאני מרים את הקול מעל הנורמה)טופלתי אצל א.א.ג. וניתן ע"י כדורים מסוג OMPERADEX 40-MG כ-3 חודשים אך ללא הועיל עשיתי בדיקה של מיתרי הקול עם צינור אשר הוחדר לגרון והכל נימצא תקין.נישלחתי ע"י הרופא לבדיקה נוספת (גסטרוסקופיה) והכל נימצא תקין.עשיתי בדיקה נוספת עם הליקובקטר ונימצא חיידק ,לקחתי כדורים ולאחר חודש עשיתי בדיקה והחידק נעלם.ניתן לי כדורים בשם לוסק אך לא הועיל שוב לאחר תקופה ניתן לי כדורים בשם פמוטידין אך ללא הועיל (הנני לא מעשן) . האם יש פתרון לבעיה מסוג זה?

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2012 | 21:16 | מאת:

יש כמה אפשרויות. האחת - שיש לך רפלוקס שלא מטופל מספיק טוב ואולי צריך טיפול אחר. אולי גם התזונה שלך לא מספיק מסודרת. השניה - שזו בעיה של מתח שרירים שמופעלים בכוח רב מדי הגורם לכאבים. השלישית - שיש בעיה אחרת במיתרי הקול. המלצתי - בדיקה במרפאה המתמחית במיתרי הקול, ביצוע של בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה לאבחון מדויק של הבעיה + המלצות.

10/10/2012 | 23:32 | מאת: אור

שלום כבר שנים שהקול שלי צרוד לעיתים הקול שלי חלש כל כל כך שהוא כמעט לא נשמע. בנוסף, קורה לי הרבה שאני לא מצליחה לסיים משפט כי נגמרת לי הנשימה. אילו בדיקות עלי לעשות על מנת להיפטר מזה?

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2012 | 21:14 | מאת:

האם נבדקת אי פעם במרפאת אא"ג? הבדיקה המומלצת היא סטרובוסקופיה של מיתרי הקול. רוב הסיכויים שתקבלי אבחון מדויק ומהיר של הסיבה ואפשרויות טיפול.

אני בת 60 ובחודש האחרון אני סובלת מצרידות ואני נאלצת לדבר בטון נמוך מאד שכן בכל פעם שאני מדברת הטון הרגיל שלי, שהוא יותר גבועה, אני מאבדת את הקול ואת הנשימה. אני חושבת שזה התחיל אחרי שצעקתי חזק מדי. מה יכולה להיות הסיבה והאם זה עובר לבד? תודה רבה, חנה

אם זה התחיל בעקבות צעקה מדובר בטראומה/נזק מכאני לאחד או שני מיתרי הקול, בצורה של בצקת או דימום. ממליץ לצמצם מאוד את כמות הדיבור ולשתוק כמה שאפשר בשבוע הקרוב. סיכוי טוב שהקול יתאושש. אם הבעיה לא נפתרת גם לאחר מכן יש לפנות למרפאת מיתרי קול לבדיקה.

09/10/2012 | 09:02 | מאת: לואי

שלום, אימי כבת 80 נוטלת המון תרופות ,כמו לחץ דם סכרת ואסטמה ,עקב מחלת האסטמה שמלווה בהמון ליחה ,הדבר גורם לה לשיעול רב ,מזה כחצי שנה אימי מדברת בקול חלש ביקרנו אצל רופא א.א.ג והוא אמר שאין מה לעשות המיתרים רחוקים אחד מהשני . ברצוני לשאול האם יש אפשרות אחרת . תודה מראש ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה
10/10/2012 | 22:56 | מאת:

קול חלש בגיל 80 נובע מרפיון כללי של השרירים במערכת הפקת הקול - משרירי החזה שדוחפים אויר מהריאות ועד לדלדול שרירי מיתרי הקול אשר גורמים להרחקת המיתרים זה מזה. כשיש גם מחלת ריאות עם קוצר נשימה המצב מחמיר. תיאורטית ניתן לטפל על ידי מילוי המיתרים בחומרים היכולים לגרום להם להתקרב זה לזה, השאלה מה מצבה הבריאותי של אמך ועד כמה הבעיה מצדיקה התערבות ניתוחית.

08/10/2012 | 21:50 | מאת: גלית

שלום, לאחר ביקור אצל רופאת אף אוזן גרון הוסבר שהצרידות בארבעת החודשים האחרונים נובעת מיבלות קטנות בצד ימין במיתרי הקול, בשל הריון בחודש השביעי אין באפשרותי לטפל. ביומיים האחרונים אני נוטלת דקטרין אורל ג'ל בשל פטריה בפה, למרבה ההפתעה הצרידות פחתה באופן משמעותי, שאלתי האם יתכן שהדקטרין עזר לצרידות או שיבלות במיתרי הקול יכולות לחלוף כמו שבאו, אציין שאני לא עוסקת בהוראה, שרות לקוחות, מכירות או מעשנת, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
10/10/2012 | 22:54 | מאת:

אם את לא משתמשת בקולך באופן מוגזם בבית או בעבודה, אולי באמת מדובר במחלה דלקתית זיהומית כלשהי. פטריה היא דבר נדיר במיתרי הקול אצל אנשים בריאים אולם אי אפשר להתעלם מהשיפור שחל עם הדקטרין. תקפידי על שימוש מופחת בקול ואם הבעיה חוזרת ממליץ לעבור בדיקת סטרובוסקופיה במרפאת מיתרי קול

04/10/2012 | 20:52 | מאת: אילנה טרייגרמן

שלום ד"ר להב. הייתי אצלך בבדיקה בסוף אוגוסט, ואכן הבחנת אצלי יבלות קטנות דו צדדיות במיתרים. אמרת גם שאלו יבלות קטנות מידי לנתח. עבר כבר מעל חודש אחרי הבדיקה אך אין שום שינוי בכאב כאשר אני מדברת. האם יש איזשהוא טיפול נוסף, בלי קשר לטיפול אצל הקלינאית תקשושרת- שזהו טיפול ארוך וקצת לא ברור מהן תוצאותיו , להקלת המצב והקטנת היבלות. אם אשתוק לדוגמא, שתיקה מוחלטת למשך שבועיים יהיה איזשהוא שיפור במצב? והיבלות יקטנו? תודה רבה, אילנה

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2012 | 20:57 | מאת:

שתיקה מוחלטת תביא לשיפור אך זה פתרון בעייתי שכן זה לא יחזיק מעמד יותר מדי זמן, וכשתחזרי לדבר הרבה היבלות יחזרו. את מוזמנת לנסות את השתיקה פעם אחת אבל אח"כ להקפיד גם על מנוחה קולית יחסית קבועה בהמשך...בהצלחה

05/10/2012 | 00:53 | מאת: אילנה טרייגרמן

אם אצתרך לדבר,כי אני מתחילה ללמוד אז איך בדיוק לעשות את המנוחה הקולית שבאמת תעזור להעלים את היבלות?

03/10/2012 | 15:08 | מאת: מיכאלה

ד"ר יונתן להב שלום, זוהי שנה שנייה שלי בהוראה ויש לי ציסטה במיתר השמאלי.מה שאומר שהציסטה קטנה מאוד וטרייה. החלטתי כרגע לעזוב את עבודתי ולתת לגוף ולנפש מנוחה. האם יש סיכוי אפילו קלוש שמנוחה ללא עומס יכולה להשפיע עם הזמו עם הקטנתה של הציססטה(2 מ"מ) אני גם חושבת על דיקור, פשוט לא רוצה לבזבז את כספי. האם מניסיונך הרפואי יש קשר בין מנוחה מוחלטת של שנה ולסיכוי שהציסטה תקטן? אודה להתייחסותך

04/10/2012 | 20:56 | מאת:

יש סיכוי שהציסטה תקטן ותפריע פחות אם תתני מנוחה למיתרי הקול. מאידך יש גם סיכוי טוב שהיא תגדל מחדש עם הזמן כשתחזרי להשתמש יותר בקולך... יש מקרים של היעלמות מוחלטת אך הם נדירים. את מוזמנת לתת צ'אנס לטיפול שמרני, דיקור או כל דבר אחר לפי אמונתך והרגשתך, אולם יתכן ובסוף תזדקקי לניתוח.

29/09/2012 | 23:44 | מאת: מיכאל

שלום רב, אחרי דלקת במיתרים, שטופלה וחלפה, נשאר קושי רב בדיבור. כבר ארבעה חודשים שאני מתאמץ יותר מהרגיל כדי להפיק קול, ולעתים יש התדרדרות לא מוסברת. רופאים שבדקו אמרו שהמיתרים תקינים ואין בעיה. האם יכול להיות שהדלקת עיוותה את המיתרים או את דרך הפקת הקול? אם כן, איך חוזרים לתפקוד מלא? הקול שלי הוא גם המקצוע שלי, ואני לא מוצא מנוחה. תודה מראש, מיכאל

לקריאה נוספת והעמקה

צרידות והתעייפות קולית אחרי דלקת במיתרים יכולה לנבוע ממספר סיבות: צלקות, יבלת, פוליפ קטן או קרע. פעמים אחרות אין אף אחד מהדברים האלו אלא רק הפרעה בתיאום בין הנשימה והשימוש במיתרים, שנגרמה בגלל הדלקת וניתנת לפתרון בטיפול המתאים. אם טרם עברת בדיקה סטרובוסקופית באנדוסקופ קשיח (דרך הפה) אני ממליץ לכך לעבור אותה כדי לקבל אבחנה מדויקת וטיפול מתאים.

לקריאה נוספת והעמקה
02/10/2012 | 17:03 | מאת: מיכאל

תודה רבה על תשובתך. רופאי אא"ג לא מצאו שום דבר חריג במיתרים. 1. האם הטיפול המתאים הוא קלינאית תקשורת? 2. האם גם הזמן הוא פקטור? אם כן, יש השערה כללית לגבי משך ההחלמה? 3. והאם אני עלול לגרום לנזק נוסף, או בלתי הפיך אם אמשיך להשתמש בקול במהלך חזרות? תודה מראש

30/07/2017 | 11:53 | מאת: חוה יפה

שלום . שמי חוה.בת 66.בשנה וחצי האחרונות התגלו אצלי קשיים בהפקת קול. זה קרה לאחר שקבלתי זריקת קורטיזון לבורסה במפרק הירך. מיד לאחר הזריקה הגרון התנפח מאד. הופניתי לבדיקות אלרגיה. שם אובחן ואזו ואיגל ולא אלרגיה. בבדיקות של רופא אאג אובחן ריפלוקס. יותר משנה אני מטופלת באומפרדקס או לנטון, אבל לא השפיע על הקול. בטיפול אצל קלינאית תקשורת לא היתה הצלחה. יש קושי רב בהפקת קול והוא רועד. בסי טי הודגמו היפופאריקס ולרינקס. קונכות תחתונות ומדיה תפוחות. ליחה רירית לוע אפי. מיתרים נאים נעים היטב לא נצפית שליבה קדמית. קול שיעול תקין ליחה רבה סביב קופסית הגרון ובלוע האפי. היפופרינגיטיס דיפוזית קלה. הופניתי לבדיקת נוירולוג לייעוץ. אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות.תודה רבה.

29/09/2012 | 14:01 | מאת: אפרת

דר להב שלום, אני זמרת במקצועי ולפני חצי שנה התחילה לי בעיה רצינית במיתרים. רופאי אף אוזן בדקו לי את המיתרים וראו שם נפיחות עקב ריפלוקס. שיניתי את התזונה שלי. הפחתתי חומציות והעליתי בסיסיות. יש לי קוצר נשימה גם כשאני לא במאמץ (יש לי גם אסטמה) רופא המשפחה טוען שהריפלוקס והאלרגיה הסתבכו ונתן לי אינהלציה עם מוקולס אירובנט וטרבולין. גם זה לא שיפר בהרבה את המצב. זה המקצוע שלי כל הופעה אני בפחד שלא יצא לי קול ולא יודעת מה יהיה מצבי האמיתי עד שאפתח את הגרון בשיר הראשון. האם יש אינהלציה שמתאימה למיתרי הקול באופן ספיציפי. או איזו תרופת SOS כזו שתוריד לי את הנפיחות מהמיתרים כדי שלא אגדיל את הנזק בזמן הופעה ? יש לציין שאני מקפידה על חימום קול (בשיטת פאולה) לפני כל הופעה וגם במהלך השבוע. אני מודאגת וחסרת אונים למול זה אשמח אם תענה לי בהקדם האפשרי. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפרת האבחנות של "נפיחות/רפלוקס" ושל "אלרגיה/אסתמה" בהקשר של מיתרי הקול הן פעמים רבות אבחנות משוערות ולא פעם מוטעות. אם הטיפול באינהלציות ונגד רפלוקס לא הועיל, סיכוי טוב שהאבחנה היא אחרת. ממליץ לך לעבור בדיקה מסודרת באחת ממרפאות מיתרי הקול הכוללת סטרובוסקופיה וייעוץ מלא במטרה לפתור את הבעיה.

תודה רבה, חתימה טובה והמשך חגים שמחים :)

שלום רב ד"ר יונתן. אני גבר בן 37. לא נוהג ללכת לרופא. מזה מספר שנים לא ביקרתי. כשמופיע משהו אני קודם נותן לו לחלוף. וזה בד"כ מה שבאמת קורה. מאז ומעולם, מילדות, אני סובל כל כמה שנים מתופעות הקשורות באף אוזן גרון. בילדות כאבי אוזניים ומים באזניים, טופלתי בחימום במנורה כחולה וניפוח בלונים, והעניין חלף עם השנים באזור גיל 21 סבלתי מגודש בסינוסים (תחושה של הצטברות נזלת במעלה המערות, שלא מצליח לקנח). טופלתי בכדורים מייבשים שלוקחים כל ערב במשך חודש ימים. חודש בשנה של גיל 21 ובשנה שאחריה. והעניין לא חזר (הפסיק להטריד ברמה של ללכת לרופא). בשנים האחרונות, כל שנתיים לערך, תוקפת אותי התקררות קשה, כאבים בחזה + חום, לכמה ימים. מרגיש כמו שפעת. כשזה היה בלתי נסבל הלכתי לרופא משפחה. טען שזה סטרפטוקוק ונתן אנטיביוטיקה. בשנה אחת לקחתי את האנטיביוטיקה עד תומה. בשנה אחרת, אותו מקרה, אובחנתי ע"י אותו רופא אותו דבר, וקיבלתי אנטיביוטיקה, אך לא לקחתי. אחרי יום פחתו הסימפטומים והעניין חלף לו. זהו הרקע שלי עם א.א.ג. ואני לא יודע אם זה קשור בכלל לבעייתי הנוכחית: מזה מספר חודשים שאני סובל מצרידות. מרגיש כמו ליחה שהתיישבה על המיתרים. מאלצת אותי לכחכח כל הזמן. וב"ימים טובים" הקול שלי צרוד ממש ממש בבוקר כשאני קם (אולי מהשכיבה הליחה מצטברת על המיתרים) כי לאחר כשעה בהסתובבות במצב מאונך הקול חוזר לעצמו. בערך. תחושה של סאונד צורם נלווה תמידית. ב"ימים רעים" הקול שלי צרוד כל היום כולו. יחד עם זה יש תחושה של גודש נוזלי באיזור לחי שמאל וחלקה השמאלי של הלסת. לעיתים יש גל כאב שחולף בראש. מחד - מפחיד אותי מאד. מאידך - איני יודע למי לפנות בדיוק. מכיוון שאני מחפש רופא מקצוען שמבין עניין ושלא יפתור אותי בדחיפת אנטיביוטיקה סתמית. אודה לתגובתך המהירה. מקווה שהפירוט לעיל לא היה מיותר, כי אם מועיל להבין את ההיסטוריה ולחדד את הבעייתיות שלי עם א.א.ג. :-) בכבוד רב והערכה על פועלכם, איתי.

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שאין קשר בין ההיסטוריה לתלונות הנוכחיות. אתה צריך לעבור בדיקה של מיתרי הקול. זה נקרא סטרובוסקופיה, ומבוצע במספר מרפאות למיתרי קול בארץ. בדיקה פשוטה המראה האם יש בעיה כלשהי על המיתרים או לא.