נגישות
נגישות

שיתוק מיתרי קול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בלוטת התריס: כל הניתוחים

תפקוד בלתי תקין של בלוטת התריס עלול לגרום לפעילות יתר או לתת פעילות של הבלוטה. לעיתים נוצרים גידולים המצריכים הסרתה. איזו גישה ניתוחית מומלצת? בלוטת המגן מייצרת הורמון שתפקידו לווסת את חילוף החומרים בכל תא בגוף. בלוטת המגן נמצאת בפיקוח של מנגנוני משוב מוחיים. תת תפקוד של הבלוטה מוביל לתחושות חוסר אנרגיה, עייפות, דיכאון, עודף משקל ואף להיווצרות בצקות עד מוות (אם הבצקות אינן מטופלות לאורך זמן). מנגד, יתר פעילות של הבלוטה עלול לגרום למצב הפוך: פעילות יתר, הזעות, אגיטציה, עצבנות ודופק מהיר, עד הפרעות קצב, שעלולות להיות מסכנות חיים. ישנן מחלות שגורמות ליתר או חוסר פעילות של בלוטת המגן. במקרים אלה הטיפול הוא בדרך כלל תרופתי. מתי יש לבצע כריתה של הבלוטה?על פי רוב, כריתה של בלוטת המגן תומלץ במקרים בהם קיים גידול בבלוטה או במצבים בהם קיימת הגדלה ניכרת של הבלוטה הגורמת ללחץ על האיברים סביב. אינדיקציה נוספת לכריתת הבלוטה היא מצב של...
ללמוד עוד על שיתוק מיתרי קול
צרידות: התשמע קולי?-תמונה

צרידות נגרמת בגלל נזק מתמשך למיתרי הקול. כתוצאה מכך עלולים...

מאת: נגוהה...
08/09/2011
בלוטת התריס: כל הניתוחים-תמונה

תפקוד בלתי תקין של בלוטת התריס עלול לגרום לפעילות יתר או...

מאת: ~~ד"ר אבי...
26/08/2015
עמוד שדרה וכאבי צוואר: ניתוח זעיר פולשני-תמונה

כאבים בעמוד השדרה הצווארי עלולים להקרין לגב ולהקשות על...

מאת: ד"ר ליאור...
15/07/2014
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לשיתוק מיתרי קול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

שיתוק מיתרי קול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום לך ד"ר סימונה גרוזינסקי גלסברג, שמי לימור ולהלן השתלשלות העניינים: 1. בתאריך 5/11/12 עברתי בדיקת C.T צוואר, מוח ובית חזה לאחר שנשלחתי ע"י רופא אף אוזן גרון, שמצא כי יש לי שיתוק במיתר קול ימני וביקש שאעשה את הבירור הנ"ל. 2. ביום 15/11/12 קיבלתי תשובות של הבדיקות, בין היתר נמצא בבדיקת CT בית החזה "בחלון האאורטו-פולמונרי והאזור הפרא-אאורטלי השמאלי הודגם תהליך תופס מקום סולידי היפרדנסי מעט בלתי אחיד עם גבולות לובולריים בגודל כ- 4.4X5.2 ס"מ. התרשמות: תהליך תופס מקום סולידי בחלון האאורטו-פולמונרי כמתואר. מומלץ ייעוץ פולמונלוגי, אונקולוגי". 3. ביום 3/12/12 עברתי שוב פעם בדיקת CT בבית חולים כלשהוא והומלצה ביופסיה. 4. ביום 9/12/12 עברתי ביופסיית מחט של בית החזה בהנחיית CT, בבית חולים כלשהוא. לאחר שנתקבלו תוצאות הביופסיה, הומלצתי לעבור את בדיקת ה- PET CT מאחר והתשובה שהתקבלה לא מספקת את הפרופסורים שבדקו את הביופסיה ונתבקשתי לעבור את הבדיקה הנ"ל. 5. מיותר לציין, כי מדובר כאן בחיי אדם, אני מבקשת אישור לבדיקה שכזו לא כי "משעמם לי" בלשון המעטה, אלא כי הבדיקה הזו דרושה על מנת לפסול כל ספק שהוא. אני מבוטחת בקופת חולים מיום שחרורי מצה"ל, כבר מזה 20 שנה, משלמת חודש בחודשו במסלול שאמור לאפשר לי לבצע בדיקות כאלו ואחרות, אני ובני משפחתי הכולל את בעלי וארבעת ילדי. מזה מספר שנים שאני חברה בקופה, לא הזדקקתי לבדיקות כאלה או אחרות בעלויות מינימליות אפילו. אני עוברת תקופה מבחינה בריאותית מאוד קשה, הדבר קשה לי בריאותית ונפשית, מה גם כלכלית. אין באפשרותי לממן בדיקה זו והחיים בצל אי הוודאות, מבלי לבצע את הבדיקה הזו מקשה עלי עד מאוד. 6. זוהי מבחינתי בדיקה קריטית להמשך חיים תקינים ובריאים, אני מצפה ברגעים קשים אלה כמבוטחת מזה שנים, כי הקופה תעמוד לצידי ותאפשר לי לבצע בדיקה חיונית זו, מה גם שרק באמצעותה ניתן לגלות את מצבי הבריאותי וההשלכות שיכולות להיות מאי ביצוע הבדיקה, בשל שיקולים כלכליים של הקופה!!! מה עלי לעשות באם הקופה מסרבת מבחינתה לאפשר לי לעבור את הבדיקה הנ"ל וזו תשובתה:"לאור ממצאי הבדיקה הפתולוגית שאינה דפיניטיבית והחשד לגידול נוירואנדוקריני נא לשלוח בקשה למיפוי רצפטורים לסומטוסטטין". אשמח אם תוכלי לחזור אלי עם תשובה, תודה והמשך יום טוב.

בהמשך למכתבי, באם תרצי לראות חומר רפואי שלי, החומר נמצא בבית החולים בו את עובדת. אשמח אם אקבל תשובה למכתבי. בתודה מראש, לימור וקנין.

לימור שלום, אם הרופא המטפל שלך חושב שהבדיקה לקולטנים לסומטוסטטין חשובה, הוא צריך להתקש עד לקבלת האישור. זה מה שאנחנו עושים. אשמח לעזור במקרה שתצתרכי. כמו כן, כדאי לעשות רביזיה של הביופסיה לדוגמה בהדסה יש ניסיון רב עם גידולים נוירואנדוקרינים. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

הייתי מאושפזת תקופה ארוכה בבית חולים (חודש וחצי) עקב סיבוך מניתוח בטן שעברתי. כבר בתחילת האישפוז נעלם לי הקול. מאז יש שיפור אך אני עדיין מאוד צרודה, לא יכולה להפיק קול גבוה ויש ימים בהם איני יכולה לדבר כלל. השתחררתי לפני שבועיים והלכתי לרופאה פרטית אשר איבחנה שיתוק במיתר שמאלי והמליצה לי ללכת לקלינאית. כמו כן היא אמרה שייקח כמה חודשים עד שזה יעבור ויכול להיות שיש לי ווירוס בעצב. האם טיפול קלינאית יחזיר לי את הקול? האם באמת המצב יכול לחזור לקדמותו? אני מורה במקצועי ומצב זה מתסכל אותי מאוד כיוון שבינתיים איני יכולה לחזור לעבודה וגם התיפקוד היומיומי נפגע מאוד. שאלה נוספת - למי אני פונה בבקשה לטיפול? האם לקלינאית פרטית או למכונים או קופת חולים? תודה ליהיא

קשה לענות על שאלה מורכבת כזו בכמה משפטים, אנסה בכל זאת: 1. שיתוק/הפרעה בתנועת המיתרים בעקבות ניתוח בטן - לרוב זה לא וירוס אלא פגיעה במיתר כתוצאה מהניתוח או מההנשמה. 2. אכן יש סיכוי לשיפור ספונטני, יכול לקרות בטווח של זמן משבועות ועד חודשים, אי אפשר להתנבא. 3. קלינאית יכולה לעזור אם תקבל הנחיות ספציפיות - כלומר טיפול בשיתוק מיתר קול לשיפור עוצמת הקול. אפשר דרך הקופה אם כי התורים בד"כ מאוד ארוכים, תנסי ללחוץ לקיצור ההמתנה. 4. ישנן אפשרויות טיפול כירורגיות לפתרון הבעיה לטווח זמן קצר או ארוך, כדי לדון בכך יש צורך קודם כל לבדוק אותך במרפאה.

שלום עברתי בחודש וחצי האחרון ניתוח פארתרואיד להסרת אדנומה ומאז יש לי בצקת בצוואר והקול כמובן ישתפר. האם הבצקת תרד. והשיתוק במיתר הקול בצד ימין שנראה בבדיקת סיב אופטי בגרון. האם השיתוק יכול להיעלם אם הזמן. ואם חלילה לו מה ניתן לעשות. יום טוב וחג שמח

הבצקת בצוואר תחלוף תוך מספר שבועות כדי להחליטאם מיתר קול אכן משותק צריך לחכות שנה. עד מועד זה מיתר הקול יכול להחלים באופן מלא

שלום,אני בת 55. לפני שנה וחצי קבלתי שיתוק במיתרי הקול. עברתי ניתוח טרכאוסטומיה. לאחר בדיקות מקיפות לבדוק מדוע קיבלתי שיתוק במיתרי הקול, התגלה שיש לי מיאלומה נפוצה. כל התקופה הזאת הייתה לי שריפה בכפות הרגלים ונימול בכל הגוף אמרו לי שזה מהמיאלומה. השבוע לאחר בדיקת emg קיבלתי תוצאה של טרשת נפוצה. האם השיתוק נבע מהטרשת ? האם המיאלומה גרמה לטרשת נפוצה לפרוח? בגלל עודף החלבונים בדם? אודה לתשובתך.

טרשת נפוצה אינה מאובחנת ב EMG . בדכ מילונה נפוצה גורמת לסיבוכים נוירולוגיים במערכת הצבים הפריפרית ואילו טרשת נפוצה פוגעת במערכת העצבים המרכזית.