השפעת ניתוח להסרת גידול ממאיר במיתר קול על הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

17/01/2015 | 19:22 | מאת: יהושע וינגרטן

נאמר לי כי ניתוח להסרת הגידול הממאיר יחמיר את הצרידות הנוכחית, אבל טיפול בהקרנות אמור להשאיר איכות קול טובה יותר. ברצוני לברר האם שיטת הניתוח שלך משאירה איכות קול זהה או טובה יותר מאשר טיפול בהקרנות. כמו כן, האם בשיטת הניתוח שלך ניתן לוודא כי הוסר כל הגידול מן המיתר. האבחנה אצלי היא: נגע בשליש האמצעי של מיתר קול ימין, בדיקה מיקרוסקופית: Fragments of invasive well differentiated keratinizing squamous cell carcinoma

21/01/2015 | 00:25 | מאת:

שתי השיטות - ניתוח לייזר והקרנה, מאפשרות ריפוי באחוזים גבוהים מעל 90% בגידול מוקדם של הגרון, כך שכל בחירה שלך תהיה נכונה.. התשובה לשאלה תלויה במראה הגידול, גודלו ומיקומו. כאשר הנגע הוא בשליש האמצעי בלבד, לא מגיע לחלק הקדמי של המיתר ואינו עובר למיתר השני - יש סיכוי טוב לאיכות קול טובה לאחר ניתוח. צריך לזכור שהקרנות אמנם לא כוללות כריתה אך עשויות לגרום נזק לשני המיתרים אשר מביא לתחושת יובש ועייפות קולית קבועה. אתה מוזמן לבוא לבדיקה כדי שאוכל לתת לך ייעוץ יותר מדויק.

09/04/2015 | 20:37 | מאת: אילן

יש לי בקע סרעפתי סובל מקפלוקס יש אודם בגרון לוקח אומפרקדס ולא ממש עוזר האם אני צריך לחשוש שיהיה לה משהו בגון