בעיה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

05/01/2014 | 15:36 | מאת: נועה

שלום ד"ר חתומי, אני בת 20 וקצת. בריאה לגמרי ולא לוקחת תרופות, גם לא גלולות. לסבתא שלי יש שלפוחית רגיזה וגם לאמא שלי. מאז שאני זוכרת, אני צריכה פיפי בערך כל שעה וחצי. זה ממש לא מפריע לי בחיי היומיום - אני פשוט ניגשת לעשות פיפי. אבל, עוד חודש יש לי מבחן שייארך 4 שעות, ללא הפסקות שירותים, ואני מאד חוששת שלא אצליח להתמודד עם ההתאפקות הארוכה. מה שמוסיף לחשש זה שבמבחנים ארוכים אני חייבת לשתות קצת כדי להשאר מרוכזת. כדי שיאפשרו לי לצאת לשירותים במהלך 4 השעות האלה, אני צריכה לספק אישור מאורולוג. ביקרתי אצל אורולוג, שהפנה אותי לבדיקת שתן. הבדיקה יצאה לא חד משמעית (הוא אמר שכנראה לא ניקיתי את עצמי מספיק לפני הבדיקה). אז עשיתי עוד אחת ואין לי דלקת והכל תקין. הוא אמר שהוא רוצה בכל זאת לרשום לי אנטיביוטיקה, שננסה, ושאקח 10 ימים ואחזור אליו שוב. ואם זה לא יפתור את הבעיה, נחפש דרך אחרת לטפל. בינתיים הזמן עובר והמבחן מתקרב. הבדיקות תקינות לגמרי, גם לפי מה שהוא אומר, ואין לי דלקת ואני לא רוצה לקחת סתם אנטיביוטיקה כדי לפסול את האפשרות. האמת שאני לא רוצה שום טיפול תרופתי כרגע, זה לא מפריע לי בחיי היום יום. אני צריכה פיתרון לסיטואציה אחת יחידה ויוצאת דופן שבה לא מאפשרים לי לעשות פיפי במשך 4+ שעות. חשבתי לבוא עם חיתול למבחן, לקחתי מסבתא רבא שלי חיתול למבוגרים וניסיתי לשבת איתו 4 שעות, אבל ברגע שהוא נרטב זה ממש לא נוח ומגרד וגם מביך אותי מאד שיתגלה. האם יש לך רעיון אחר מלבד חיתול? אולי יש איזה מכשיר שאפשר לקחת ולעשות בו פיפי בדיסקרטיות בכיתה בזמן המבחן? תודה רבה וסליחה על המכתב הארוך... נועה

הי נועה. ממש לא חושבת שאת צריכה לשבת עם חיתול בעת מבחן! גשי שוב לאורולוג דברי עמו ופשוט בקשי ממנו מכתב אישור. כמוכן אפשר לבקש מהרופא מרשם לתרופה שתעזור לך לא לחוש בצורך התמידי להתרוקן- למשל ספמקס/וסיקייר/דטרוסיטול/טוביאס- אלו תרופות שמחייבות מרשם. עדיף לנסות אותן לפני המבחן כדי לראות אם הן עוזרות ושלא גורמות לך תופעות לוואי. גם רופא המשפחה יכול לרשום לך. בהצלחה.

08/01/2014 | 21:37 | מאת: נועה

שלום ד"ר חתומי, תודה רבה על תשובתך. האם ניתן לבוא אליך עם בעיה כזו? אם כן, כיצד עדיף לקבוע תור, כדי להגיע בהקדם האפשרי? (אני בקופת חולים כללית ולפי *2700 אין תורים עד שאצטרך להגיש את האישור). תודה רבה!

מנהל פורום שלפוחית רגיזה