שאלה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

16/04/2014 | 22:21 | מאת: שאלה

האם ניתן לאבחן היצרות של השופכה אצל נשים בCT פרוטוקול כליות?תודה

שלום לך. בדיקת CT אינה הבדיקה כלל לבדיקת היצרות בשופכה(הצינור שמוציא שתן מהשלפוחית החוצה), לא לנשים ולא לגברים. לצורך כך יש צורך בציסטוגרפיה וציסטוקופיה. בעיות שופכה כמו סעיף- ניתן לאבחן ב MRI לאגן. בכל מקרה אם מדובר בבעיה בשופכן(הצינור שמחבר בין הכליה לשלפוחית) CT עם חומר ניגוד (ולא פרוטוקול אבנים, שבו לא נותנים חומר ניגוד) יכול להדגים את השופכנים, אבל הבירור המלא כולל מיפוי כליות. CT פרוטוקול אבנים בודק אם יש אבנים במערכת השתן.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה