אולטרה סאונד כליות וכיס שתן.

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

28/04/2014 | 20:58 | מאת: בתיה

שלום רב, לפני מספר ימים ביצעתי את הבדיקה אשר בנידון עקב תלונה על ריבוי במתן שתן וזאת בשעות היום ולא הלילה. להלן הממצאים: כליה ימנית צורה, גודל ומבנה רגיל. אורכה של הכליה הימנית 9.2 ס"מ, פרנכימה מעט אקוגנית. ללא עדות לאבנים או הידרוניפרזיס. כליה שמאלית צורה גודל ומבנה רגיל. אורכה של הכליה השמאלית 9.5 ס"מ פרנוכימה מעט אקוגנית ודלה במקצת, הרחבה קלה של הגביע העליון. ללא עדות לאבנים. שלפוחית השתן בקיבולת תקינה, הדפנות סדירים. נצפתה שארית שתן לאחר התרוקנות של כ - 21 סמ"ק. סיכום: מראה סונוגרפי של הכליות מחשיד לאי ספיקה, לשקול בירור מעבדתי והרחבה קלה של הגביע העליון משמאל, לאחר קורולציה עם קליניקה שלקול המשך בירור הדמייתי. לאחר כל זה ברצוני לציין שאני בת 47 בריאה בד"כ, אין לי סוכרת ולא לחץ דם, מרגישה טוב ללא שום תלונות מלבד זה שכמה שבועות אני עושה הרבה פיפי יחסית(ברצוני לציין שאני שותה הרבה מים מתוך מודעות), במשפחה אין רקע למחלות כליה, לא כואב לי כלום. הכיצד יש אבחנה מסוג זה? אודה לך מאד באם תעזרי לי במתן תשובה אני מאד מאד לחוצה, ממש לא מתפקדת. תודה רבה. בתיה.

שלום רב, סה"כ הבדיקה שציטטת בסדר, לא בטוחה שאני מסכימה עם המסקנות שכתב מי שביצע אותה.. אבל להחליט על אי ספיקת כליות צריך כמובן להשוות לבדיקות קודמות שלך, גם לראות את מצב השתן, תפוקה ותכולה(בדיקת חלבונים וכדו'), בדיקות דם לקראטינין ואוריאה- ועל כך יש להתייעץ עם נפרולוג.לפי צורך ניתן להשלים גם CT.

04/05/2014 | 15:21 | מאת: בתיה

צהריים טובים, ראשית כל תודה על תגובתך ושמחתי מאד לקרוא אותה ועל כך תבורכי. לאחר שעשיתי את בדיקת האולטרה סאונד ממש לא ישנתי כמה לילות רק ישבתי ובכיתי. בסך הכל התלוננתי על כך שאני עושה יחסית הרבה פיפי במשך היום ולא בלילה, רופאת המשפחה ליתר ביטחון נתנה לי לעשות בדיקות שתן ותרבית וגם אולטרה סאונד, בדיקות השתן והתרבית בסדר גמור, אלו הממצאים של בדיקות הדם: אני רושמת לך מה שרלוונטי לנושא: Albumin 4.8 ALT 12 Creatinine 0.76 Urea 35 כמו כן כל יתר בדיקות הדם המקיפות הן בסדר גמור. רופאת המשפחה אמרה לי שמעולם היא לא ראתה דיאגנוזה כזו ולא רושמים דברים כאלה ללא שום בסיס. כמו כן לדעתה האישית אין צורך להמשיך את הבירור כי כל הבדיקות תקינות ותמונה לא משקפת מציאות על אחת כמה וכמה שאני מרגישה טוב, לא סובלת מסוכר או לחץ דם גבוה. נ.ב זו פעם ראשונה שאני מבצעת בדיקה מסוג זה כלומר של הכליות. אשמח לשמוע את דעתך באם אני יכולה להיות רגועה כי האמת אני מרגישה שנכנסתי למערבולת ואני ממש לא מתפקדת נפשית. שוב אשמח מאד לשמוע את דעתך. תודה רבה, בתיה. נ.ב עשיתי גם איסוף שתן והוא תקין וגם באולטרה סאונד רשום שקיבולת השלפוחית תקינה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה