תכיפות במתן שתן לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

03/04/2014 | 20:34 | מאת: שני

שלום רב ד"ר חתומי, לפני שבועיים אמי עברה ניתוח של הסרת סרט tvt משלפוחית השתן מאחר ויצא ממקומט ועשה בה שמות בשלפוחית. הניתוח היה מאוד קשה ומסובך ונעשה לאחר יותר משנה של כאבים אך בגלל אבחון ורופא לא נכון, רק לפני שבועיים עברה הניתוח. אתמול הוצא לה הקטטר לאחר שהיה מחובר אליה ל-10 ימים. מאז למעט כמה שעות אתמול, היא לא מצליחה להחזיק את השתן כלל למרות שהתרוקנה עשר דקות לפני כן, לאחר עשר דקות שוב יש שתן והיא פשוט כבר עושה בטיטול... האם המצב הזה מראה שככל הנראה השלפוחית שלה נפגעה לגמרי ופשוט כבר אין לה שום שליטה על השתן, מה שלא היה לפני הניתוח, לפניו היתה הולכת כל שעה וחצי, לא כל עשר דקות ומבלי יכולת לעצור את השתן! אנו מאוד מודאגים וחוששים שנגרם לה נזק בלתי הפיך שיהרוס כליל את איכות חייה. אין לנו אפילו את מי לשאול, לא את הרופא שאין לנו שום יכולת ליצור איתו קשר ושלא התריע על דבר כזה ולא נתן שום הוראות איך ולמה לצפות. בקיצור, אנו לבד בזה מבלי יכולת להתייעץ ולהבין מה מצבה. תודה רבה מראש!

שלום רב, ראשית חשוב כן ליצור קשר עם הרופא המנתח ולשוחח עמו. לא נראה לי הגיוני שאין דרך למצוא את המנתח. שנית בהרבה מהמקרים בתקופה הראשונה לאחר הניתוח יהיו בעיות שליטה בשתן אך הן עשויות להסתדר בהמשך. ע"פ מה שאת מספרת היה מהלך ניתוחי מורכב ולכן כנראה גם ההחלמה תתארך. כרגע חשוב שאמך תפנה לבדיקת אורולוג, תבצע תירגול לחיזוק שרירי רצפת האגן (ניתן לקבל הפניה לפיסיותרפיה ייעודית לכך דרך קופ"ח) ואולי תוכל להעזר גם בטיפול תרופתי בהתאם לצורך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה