הטלת שתן מרובה בשעות קבועות

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

16/01/2014 | 10:33 | מאת: הדס

שלום, מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת ממתן שתן תכוף. התופעה אינה אחידה אצלי. יש שעות ארוכות בהן אני לא צריכה כלל לתת שתן. לאחרונה שמתי לב שזה מגיע במעין "התקפים" שלא קשורים לכמות השתייה שנצרכה. ההתקפים מופיעים בשעות קבועות בערב, בערך בין השעות 19:00 ל 21:00. בשעות אלו, אני צריכה לתת שתן בכל 10 דקות! לפעמים יש התקפים נוספים בשעות אחרות במהלך היום. אני שותה 3 כוסות קפה בשעות היום, רובם בשעות הבוקר, וכחצי ליטר מים ביום. האם יש הסבר לתופעה. זה מאד מקשה לי על החיים.

שלום רב, לא לכל תופעה יש לנו הסברים. כדאי לוודא שאינך מפריזה בשתיה דווקא אחר הצהריים, ונמנעת מקפאין ושוקולד. כמוכן ניתן לנסות לתרגל אימון השלפוחית וריקונה בשעות קצובות ואם זה לא עוזר לפנות לבדיקה אצל אורולוג ולנסות טיפול תרופתי.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה