לחץ במתן שתן ומעט דליפה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

20/02/2014 | 15:43 | מאת: ליבי

שלום רב. כבר במשך שבוע אני סובלת מלחץ נןראי על השלפוחית.חוסר ריקון סופי עם כל מתן שתן. המון פעמים ביום. אציין כי זה התחיל אחר י קיום יחסי מין. תוצאות בדיקת שתן ותרבית תקינות וכן ב.דם. וגם בדיקה גניקולוגית תקינה. אני כמעט שנתיים אחרי לידת בני הראשון .תמיד היתה לי חולשה באזור ומאז שאני קטנה היו מקרים בהם ברח לי פיפי בזמן צחוק למשל. אציין עוד שאני עושה יוגה בחודשיים האחרונים. האם יש סייכוי שהתפתחה שלפוחית רגיזה בצורה קיצונית כעת?

שלום רב, יכולה להיות דלקת גם אם אין ממצאים בבדיקת שתן רגילה. נסי לשלוח בדיקת PCR בשתן לחידקים כו מיקופלזמה ואויראופלזמה כדי לשלול מחלת מין ( הפניה מרופא מהשפחה שלך). בנוסף, ניתן לחזק את רצפת אגן בפיסיותרפיה ייעודית דרך קופת החולים. המנעי מגריינים כגון קפאין אלכוהול שוקל או שתיה/אוכל חריף או חמוץ מדי. הקפידי לשתות הרבה מים. תה קמומיל יכול להרגיע. אם לא בדקת- כדאי לבצע אולטראסאונד לדרכי השתן אם התלונות לא חולפות- גם אבן יכולה לגרום לתסמינים אלו

מנהל פורום שלפוחית רגיזה