בריחת שתן ודחיפות בגיל די צעיר

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

30/03/2014 | 16:00 | מאת: צעיר מדי

שלום, אני בן 29 כיום מאובחן כחולה בטרשת נפוצה, היה לי התקף לפני 12 שנים ומאז אני על תרופות מונעות מבלי התקף אחד. אני לוקח תרופה שנקראת גילאנייה. בשנה\שנתיים האחרונות אני סובל מדחיפות מטורפת לאחר שתיה של משקאות שמכילים קפאין (אני חולה על קפה) או אלכוהול. על כל חצי ליטר בערך הייתי רץ פעמיים לשירותים. לפני כמה חודשים התחיל אצלי עוד בעיה - טיפטוף שתן ותחושה של כל הזמן רטוב. בבדיקות שעברתי לאחרונה גילו אצלי שני דברים - Ureaplasma וגם שארית שתן. ב Ureaplasma טיפלו לי ע"י מתן אנטיביוטיקה (בבדיקה חוזרת היה תקין). בשארית שתן לא ממש טיפלו - נתנו לי לקחת כדור שנקרא Spasmex 30 אבל זה לא ממש עוזר לי. בעקרון אמרו לי שהבעיות שלי יכולות לנבוע מהטרשת אבל אני משום מה לא מאמין לזה. לאחרונה אני משתדל לא לשתות משקאות שמכילים קפאין או אלכוהול והדחיפויות שהיו לי קודם די נעלמו אבל אני עדין סובל מטיפטוף ומתחושה כללית של כאילו בורח (כל הזמן רטוב). אודם לכם אם תוכלו להמליץ לי על דרך אחרת לטיפול ו\או בדיקות אחרות. תודה!

שלום רב, לפי מה שאתה מתאר עיקר הבעיה היא דחיפות ואיבוד שתן. אכן יכול להיות שזה קשור לטרשת, וחשוב לבדוק מה המצב. ציינת שנמצא לך "שארית שתן". לא ציינת מהי (לא כל שארית היא משמעותית). בכל מקרה אם יש שארית גדולה ממש לא מומלץ לטפל בספזמקס. ממליצה לך כרגע לפנות בהקדם לאורולוג מומחה ולעבור בירור מלא כולל אורודינמיקה להערכת מצב תפקוד השלפוחית והדליפה, לצורך המלצה על הטיפול היעיל ביותר לך. יש בבתי החולים הגדולים (למשל רמב"ם, תה"ש, אסף הרופא..)- יחידות מצויינות של נוירו-אורולוגיה. שווה להתייעץ שם.

31/03/2014 | 18:25 | מאת: צעיר מיד

שלום ותודה על האינפורמציה. עשיתי שתי בדירות אולטראסאונד. הראשונה נשלחתי למכון מיוחד שם ביקשו ממני לשתות ליטר מים לפני הבדיקה. אחרי כוס וחצי לא יכולתי יותר והייתי חייב לרוקן קצת (זה כבר היה במכון). אחרי הריקון היה לי שלפוחית כמעט מלאה. ביקשו ממני לצאת, להמתין רבע שעה ולהתפנות לפחות פעמיים. אחרי זה בדקו שארית ומצאו 240 סמק. באותו יום לקחת כדור ספסמקס וכעבור 4 ימים שבמהלכם גם לקחתי כדור הגעתי לרופא המטפל. הוא שלח אותי להתרוקן שוב ובדק אותי באולטראסאונד מקומי שם גילו אצלי 63 סמק. זה היה בבוקר אחרי ארבעה ימים שהייתי על כדורים.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה