שאלה ומתן ייעוץ!

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

15/01/2014 | 19:30 | מאת: מור

לד"ר שירה חתומי שלום רב, אני בן 25 סטודנט מתחיל, האמת היא שאני ממש בור בכל מה שקשור לבעיית שלפוחית רגיזה, עד היום בכלל לא חשבתי שאני אולי סובל מבעיה זו, עד שחבר ללימודים האיר את עיניי, בממוצע אני נכנס לשירותים בין 8-10 פעמים ביום, וזה במידה ושתיתי כחצי ליטר מים (במשך כל היום) בימים שאני שותה קצת יותר, אם אני עושה כושר, אני מגיע לצריכה שלפחות ליטר וחצי ובמצב הזה אני בשירותים אחת לשעה (תלוי באיזה שעה אני מתאמן), ובלילה מתעורר עוד פעמיים לפחות. לאחר שאני מסיים להשתין, לאחר כמה דקות אני מרגיש שמשתחרר לי עוד קצת פיפי, וזה בתדירות גבוהה, ז"א קורה לפחות כל פעם שלישית לאחר מתן השתן. וזה ניכר בסימנים בתחתון ולפעמים רטיבות באיזור הרגל (ממש לא נעים) ומצב זה קורה גם כשאני מתרגש, אם זה צוחק או לחץ לפני מבחן. תופעה זו מפריעה לי למהלך תקין של סדר היום, לא שיש לי בעיה להשתין כל שעה פשוט זה מפריע לי בלימודים ובמבחנים ובמהלך השיעור. היועצת ביקשה ממני שאראה מומחה ואמסור לה חו"ד. ופה אני צריך את עזרתך, אם המקרה שתיארתי באמת מרמז על בעיה של שלפוחית רגיזה או שמא זה יכול להתפרש לכיוון אחר שאת חושבת? לא ציינתי, אבל אני גם נולדתי עם היפוספדיאס זה יכול להיות קשור? המון המון תודה!!!

שלום רב, אכן התסמינם שאתה מתאר יכולים להתאים לתסמונת השלפוחית הרגיזה אבל מחייבים המשך בירור מלא כדי למצוא את המקור להן ולטפל בך.. רצוי לבצע בדיקות שתן, הדמיה באולטראסאונד, בדיקה גופנית ואולי גם אורודינמיקה כדי לקבוע בדיוק מה הבעיה. יכול להיות שבגלל ההיפוספדיאס יש לך היצרות בשופכה והריקון אינו תקין ובשל כך אתה סובל- ולכן כדאי יהיה לבצע גם ציסטוסקופיה. אנא פנה לאורולוג לבדיקות כדי שאפשר יהיה לעזור לך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה