בריחת שתן מתוך שינה לבן 33

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

04/01/2014 | 09:18 | מאת: ברק בן אריה

שלום רב. בחודש האחרון, ברח לי שתן במהלך שינת לילה. בפעם הראשונה התעוררתי מכך, ובפעם השנייה שמתי לב לכך רק בבוקר. אני בריא באופן כללי, פרט לתרופות נגד דיכאון שהפסקתי לקחת באופן הדרגתי במשך החודשים האחרונים. אני גם סובל משיתוקי שינה, מעט משקל עודף ונמצא תחת לחץ משמעותי בעקבות קשיים כלכליים. אני מבקש למצוא סיבה ופיתרון לבעיתי. תודה רבה

שלום רב, עודף משקל והפסקות נשימה בשינה מאוד קשורים להפרעות במתן השתן ולנוקטוריה(קימה בלילה לשירותים ). ברור לך שירדה במשקל תעזור.גם הפחתת STRESS חשובה מאוד. עדיין, הייתי ממליצה לאור מה שציינת כאן שתיגש לבדיקת רופא: גם בנושא התרופות שאתה לוקח וגם לעבור מעבדת שינה ואולי לקבל טיפול ב C-PAP (מסיכה לנשימה במהלך הלילה, שיכולה לעזור לך לישון כמו שצריך). בנוסף לשלוח בדיקות שתן ודם ולהמנע משתיה מופרזת לפני השינה, בעיקר לא קפאין לסוגיו,פירות ואלכוהול. באם נקיטת צעדים שמרניים אלו לא עוזרת, יש אופציה לטיפול תרופתי כמובן במרשם- או למנוע שיתון יתר בלילה (למשל עם מינירין), או להרגיע פעילות יתר של השלפוחית (עם תרופות אנטיכולינרגית דוגמת ספזמקס, וסיקייר או טוביאס). כל הנ"ל מחייב בדיקה ומרשם מרופא.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה