משתין המון פעמים

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

19/03/2014 | 16:43 | מאת: אבי

שלום, אני נער בן 15, בזמן האחרון יש לי צורך להשתין המון פעמים כל יום, כל 30-60 דקות יש לי פיפי. אני יציין שכשאני ישן בלילה אני רוב הפעמים לא מרגיש שיש לי פיפי כל כך, וזה לא מעיר אותי. זה נורמלי? כדאי ללכת לבדוק אצל רופא משפחה?

שלום רב, לעיתים המקור לצורך במתן השתן הוא בכמות השתיה היומית ובמה שותים- אם אתה שותה הרבה קולה או כל חומר שמכיל קפאין אתה תלך כל הזמן לשירותים ויש להמנע מכך. גם לחץ נפשי גורם לצורך ניכר להתרוקן, למשל לפני בחינות-- וכדאי לעשות כל מה שצריך להרגע. אם עדין זה מציק לך, צריך לשלול גם דלקת או הפרעות שונות אחרות- יש לגשת לבדיקה אצל אורולוג.

23/03/2014 | 17:49 | מאת: אבי

אחרי שזה התחיל לי הפסקתי לשתות קפה וקולה, ועדיין התופעה המשיכה. הלכתי לרופא משפחה והוא אמר שזו כנראה דלקת, ונתן לי אנטיביוטיקה, ואתחיל לקחת את הכדורים מיד אחרי שאני יעשה בדיקת שתן מחר. יש לי שאלה בנוסף, מותר לאונן בזמן שיש את הדלקת או שזה יכול להזיק? תודה רבה :)

מנהל פורום שלפוחית רגיזה