שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

13/02/2014 | 12:56 | מאת: סמי

בן 47 כול חצי שעה יש לי שתן . לאחר בירור הסתבר שזאת שלפוחית רגיזה . עכשיו אני מצליח להתאפק ועושה כול שלוש שעות . במשך היום זה מצליח אבל בלילה זה לא מצליח. .על מנת לשלוט בדחיפות לשתן ..האם זה לא מסוכן להתאפק כשיש צורך לעשות שתן? ואם כן אז לכמה זמן צריך להתאפק ? ומה המטרה של ההתאפקות? ועל מנת לא לצרוך תרופות . האם ההרגל של להתאפק יהפוך לטבע שני?

שלום רב, אין שום בעיה בהתאפקות של שעתיים שלוש. השלפוחית היא איבר שרירי שיכול ללמוד כיצד להתנהג. חשוב שאתה תשלוט בשלפוחית ולא להיפך. בכל מקרה אם אתה מסתדר רק בעקבות אימון השלפוחית ומתרוקן לפי זמנים קצובים זה מצויין וזה אכן יהפך עם הזמן להרגל שלך.אם בלילה עדין זה קשה לך כדאי להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך אילו תרופות יכולות לעזור.

18/02/2014 | 09:00 | מאת: סמי

ובכול זאת .למרות שאני מצליח לשלוט ןלאתאפק שלוש שעות . ההתאפקות שלי מתחילה מייד אחרי 20 דקות מהטלת השתן .כך שיוצא ששעתיים ןחצי שלמות אני מרגיש צורך עז לשתן האם עצם ההתאפקות מראה על בעייה מסויימת ? ואם אני מצליח להתאפק אז באמת אפשר להתגבר עלייה ? וממש זה לא עושה נזק אם מתאפקים ?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה