עזרה בדחיפות

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

30/11/2013 | 12:48 | מאת: daniel

היי שירה אובחנתי לפני כחודש כחולת IC לאחר שהרופא ראה דימומים במערכת השתן לאחר ריקון השלפוחית ..אני חייבת לציין שהתסמינים היו ממש קטנים לא היתה לי כלל תכיפות במתן שתן רק לפעמים הדבר היחידי שהרגשתי זה צורך מן צורך להטיל עוד שתן במידה והייתי פונה לשירותים גירוי כזה שאין באמת פיפי...הרופא החליט על טיפול בDMSO לאחר הכנסת הקטטר והחומר אני מרגישה כל שניה רצון לתת שתן והכאב אף החמיר כ5 ימים כבר הרופא טוען שהשלפוחית רגישה כי לקחנו תרבית שיצאה שלילית לשלול זיהום ... האם זו תופעת לוואי של החומר?כי שמעתי שישנה דלקת כימית שנוצרת לפעמים...יכולה להיות פגיעה בשופכה או גירוי בשופכה עקב ההכנסה? מיואשת אשמח לייעוץ...אגב לא נלקחה לי ביופסיה ולא נשללו מחלות אחרות לפני שהגענו לאבחנה זו...רציתי לדעת אם שחפת או פטריה בכיס השתן כן יכלות לגרום לתסמינים אלו...

שלום דניאל, כל מה שציינת אכן יכול להיות גורם לתלונות: הפעולה עצמה, החומר שהוכנס לשלפוחית, דלקת, זיהום, פטריה, וגם STRESS ומאכלים מסויימים, קפה אלכוהול, שוקולד ועוד ועוד. כרגע התרכזי בלנסות להקל על עצמך- קחי משהו נגד כאבים, שתי הרבה מים ותה קמומיל והמנעי מאותם גריינים. אני מאמינה שלבסוף זה ישתפר. בכל מקרה עליך לחזור לרופא שביצע את הטיפול ולדווח לו על הבעיה ולקבל ממנו הוראות להמשך הטיפול. ד"ר חתומי.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה