שאלה!

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

10/04/2014 | 11:29 | מאת: סובלת

ד"ר שלום, אני בת 25. ב-CT כליות (פרוטוקול אבנים) נמצאה אבן זעירה בגביע העליון של הכליה השמאלית וציסטה קורטיקאלית (אולי לא כתבתי את המונח המדויק).נמצאה גם ציסטה בשחלה. האם ממצאים אלה יכולים להסביר צורך עז ביותר להשתין כל הזמן 24 שעות! אין שניה הפוגה!השלפוחית כאילו מתפוצצת! התסמינים האלה ממשיכים כבר חודש וחצי!לפני כשבועיים אושפזתי תחילה מצאו לי שארית שתן 140 נתנו לי פעם אחת קסטרל, לאחר יום שארית שתן 96 ואחר כך בבדיקות שארית שתן 43. שוחררתי מהמחלקה האורולוגית כשנאמר לי שאין מה לעשות במסגרת אשפוז.. אך השאלה היא אם האבן הזעירה והציסטה יכולות להסביר את התופעה הזו? תרביות שתן ובדיקות שתן תקינות.מהי לדעתך הסיבה לתחושה הזו כל הזמן!! ללא רגע הפוגה! בלילה קמה לעיתים פעם אחת ומוקדם בבוקר עוד פעם ולפעמים גם 6-7 שעות רצוף ללא הפרעה.

11/04/2014 | 09:17 | מאת: סובלת

רציתי להוסיף שבכל בנגיעה באזור הבטן התחתונה ובחלק החיצוני של איבר המין מופיעה רגישות עזה ורצון להשתין! וכך גם כשאני נוסעת באוטו אני מרגישה ששלפוחית השתן מתפוצצת כאשר הכביש לא חלק נגיד או עולים על איזה באמפר אני מרגישה לחץ אדיר ורגישות בשלפוחית השתן ודחף להשתין!

שלום רב, התלונות שלך נשמעות כמו דלקת או שלפוחית רגיזה. חשוב לבצע גם תרביות שתן. ע"פ ה CT לממצאים האלו ככל הנראה אין קשר לתלונותיך.יש להתייעץ עם גניקולוג לגבי הציסטה בשחלה. ממליצה לך להמנע מעישון, שיית קפאין וקולה, אכילת שוקולד או חריף. לפנות לבדיקת אורולוג ולקבל טיפול תרופתי שיכול לעזור לך

מנהל פורום שלפוחית רגיזה