שתן מרובה תכוף , ארודינמיקה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

25/03/2014 | 17:11 | מאת: דביר

ד''ר שלוםDDWWW מזה כחודשיים יש לי תכיפות ודחיפות במתן שתן +צריבה בשופכה לאחר מתן שתן, אני נותן שתן כול 10 דקות ממש בוצעו כבר 7 בדיקות שתן ללא ממצאים חריגים , בוצע גם US כליות דרכי שתן ושלפוחית גם הוא נמצא תקין וללא ממצאים בוצעה גם בדיקת ארודינמיקה לבדיקת שלפוחית רגיזה וגם היא יצאה תקינה ללא ממצאים המראים על שלפוחית רגיזה ממה זה יכול לנבוע , הפסקתי לחיות ואני מיואש האם זה יכול להיות ממצא אונקולוגי ?

שלום דביר, ראשית הלחץ בו אתה נתון הוא אחד הגרומים העיקריים לתסמינים שלך וממליצה לך לנסות להרגע . כדאי גם להמנע מכל מה שמגרה את השלפוחית כמו קפאין, אלכוהול, שוקולד, אוכל חריף, עישון. שנית, עליך לשמוח שאין ממצאים חריגים בבדיקות. שלישית ניתן לתת לך תרופות שירגיעו את התלונות שלך- גש לאורולג שעוקב אחריך ושוחח עמו על האופציות לטיפול- ניתן לנסות טיפול צמחי, או תרופות רגילות להקלת התסמינים. אם עדיין יש תלונות ניתן לשלוח לך בדיקות שתן לציטולוגיה ולבצע גם ציסטוסוקפיה להשלמת הבירור.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה