מאמץ בעת מתן שתן וכן השתן יוצא במעין קשת

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

09/12/2013 | 11:51 | מאת: איתי

ד"ר יקרה שמי איתי ולי ולאשתי נולה בת לפני שבועיים וחצי. במהלך ההריון היו לה אגני כליות מודגשים וזה הסתדר לקראת סוף ההריון. הילדה ממש מתאמצת בעת מתן השתן, נהיית אדומה, נשימות קצת מהירות יותר וכן עושה קולות של מאמץ. בנוסף בפעמים שהחלפנו לה חיתול ראינו כי השתן יוצא בזרם חזק וקשתי, הכוונה כאילו הלחץ האטמוספרי בתוך צינורית השתן הוא גבוה יותר מהרגיל. האם יש קשר לאגני הכליות המורחבים והאם יכול להיות שפשוט הצינורית שלה קטנה מדי או הפתח קטן מדי ואז זה דורש מאמץ. ואן כן מה הפיתרון.

שAום רב, ומזל טוב! אכן אולי מדובר בבעיה אנטומית. אנא פנו להתייעצות ובדיקה אצל אורולוג ילדים- יש בקופות החולים השונות או במרכזים כמו שניידר, איכילוב ועוד.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה