דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

12/01/2014 | 23:37 | מאת: מירי

שלום,אובחנתי כבעלת שלפוחית רגיזה. ניסיתי להשתמש בכדורים אך זה לא עזר ולמדתי לחיות עם זה בצורה הכי טובה שאני יכולה. יש לי דלקת בשתן והחיידק שנמצא מסוג קולי. נמצאו גם כמות של חלבונים בשתן (ערך 500). רופאת המשפחה נתנה לי אנטיביוטיקה "מוקסיפן" 500 ג' 3 פעמים ביום ל-7 ימים. נראה לי מוזר!? אשמח לקבל חוות דעת נוספת והרחבה לגבי החלבונים בשתן. האם יש צורך בבקידה של כליות. תודה. מירי.

שלום לך מירי. חיידק בשתן יכול להיות לכולם, ואין לו קשר לשלפוחית רגיזה. בכל מקרה מוקסיפן אינה תרופה מאוד מומלצת לדלקות בשתן בשל יצירת עמידות לטיפול. אבל יש לברר עם הרופאה אולי ניתנה לך תרופה זו מסיבה ספציפית כמו רגישויות החיידק (האם עמיד לתרופות אחרות?) או רגישות שלך לתרופות. ממליצה לברר עם הרופאה אם החיידק רגיש לתרופות כמו מאקרודנטין או צפורל, רספרים או פוספומיצין- אלו עדיפות בד"כ. כמובן חייב מרשם מסודר. ממליצה להקפיד לשתות הרבה מים כמניעה, ולקחת וטמין C .

מנהל פורום שלפוחית רגיזה