בדיקה נוירולוגית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

14/07/2007 | 18:45 | מאת: יפעת

שלום, האם תוכלו להסביר לי בפשטות מהו Demyelinating Disease CNS UNS באילו גילאים הוא עלול להופיע, ומהן דרכי הטיפול בו? תודה.

21/07/2007 | 19:21 | מאת:

שלום רב מדובר במחלה עם פגיעה בחומר הלבן של המוח שפירושו מיאלין או מעתפת של העצבים העיקריים במוח וחוט השידרה. מחלות אלה דלקתיות , מקורם לא ברור , יכולות להתחיל בגיל צעיר כ15-16 עד לגיל 50-60 , איבחונם לא שיגרתי , חייבים מספר בדיקות ולפי המהלך שיכול להיות התקפי , פעם במספר שנים או כרוני , מחליטים על סוג טיפול, טיפול כרוני בד"כ למניעת החמרה . יש להיעץ עם הנוירולוג המטפל על דברים נוספים כל טוב