ציפרלקס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

14/07/2007 | 04:37 | מאת: מיכל

אני סובלת כבר שנים מחרדה ממחלות מדבקות. חרדה לא ממש מבוססת, בתקופות שהיא מתגברת ממש קשה לי להיות במגע עם אנשים. קיבלתי לאחרונה ציפרלקס שעשה לי מאוד טוב נפשית. הבעיה- בהתחלת השימוש התחזקו תופעות נוירולוגיות המופיעות לי בהתקפים מדי פעם כבר שנים. התופעות-הירדממות ידים - בעיקר בשינה, הירדמות רגליים- בעיקר כשאני יושבת רגל על רגל-מופיע מהר מאוד , תחושת גירוד עור חולשה בידיים. הפסקתי לקחת על דעת עצמי את הכדורים והתמתנו מאוד התופעות. הרגשתי רע עם החרדה ןהתחלתי שוב את השימוש (מינון 10 מ"ג ליום) ושוב חוזרות התופעות. הנוירולוג המליץ לי בעבר לעשות בדיקות לטרשת נפוצה וחששתי מבית חולים ועוד לא עשיתי.(בלי קשר לתרופה, לא הייתי אצלו עם הבעיה הזו). האם אלו תופעות לוואי ידועות של ציפרלקס? האןם יש בעיה לחולי טרשת נפוצה לקחת את התרופה הזו? האם יש תחליף יעיל? תודה

14/07/2007 | 04:38 | מאת: מיכל

השאלה בנושא תופעות לוואי נוירולוגיות

21/07/2007 | 19:12 | מאת:

שלום רב קודם כל הייתי בודקת עם EMG האם קיימת בעיה בעצבים ההיקפיים . שנית אם האמג תקין , כדי לבדוק רמת הויטמינים והברזל בדם כולל פריטין . אם פריטין פחות מ50 יש להוסיף למספר שבעות ברזל כתוסף מזון . ישנה תופעה ששמה RESTLESS LEG SYNDROME שיכולה להופיע הבצורה כזו במצבי מנוחה או פסיביים בכלל , כאשר טיפול מסוג SSRIS כמו ציפראלקס יכול להחמירה . ניתן להחליף את הציפראלקס או להוסיף לו טיפול לניטורל התופעה . אין כל קשר בין התופעה המשתנה שלך לבין חשד לטרשת נפוצה , אני רואה בזה הגזמה . לאיבחון של טרשת צריך מספר אירועיים בשטחים וזמנים שונים ומהלך אבחנתי רציני לפני אבחנה סופית . כל טוב