בדיקת eeg לילד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

11/07/2007 | 21:42 | מאת: שירת אהבה

בני בן 3.5 מגמגם מזה כשנה וחצי, לסירוגין ( יש תקופות בהן הגמגום מתגבר ובהן הוא פוחת ) יש לציין כי לגמגום מתלווה מתח ורקיעות רגליים בקצב הגמגום . עפ"י הפניית הנוירולוג, ולאחר בדיקה מקיפה של הילד שהייתה תקינה, נשלחנו לבדיקת eeg. התוצאה: בעירנות: " פעילות הרקע בעירנות מורכבת מ9-10 הרץ אלפא אחורית המעורבת בפעילות טטא . בקטעים המאוחרים נרשמו מספר התפרצויוצ כלליות בודדות ורקצרות של פעילות חדה.סיכום: התרשים בעירנות מדגים פעילות חדה פרוקסיסמלית כללית." נשמח לשמוע מה כל זה אומר?????

21/07/2007 | 10:34 | מאת:

שלום רב צריך לחזור לנוירולוג ילדים עם התוצאה, התרשים לא תקין , חשוד להפרעה פירכוסית אך חייבים לראות את הילד ואולי לבצע בדיקה חוזרת בשילוב VIDEO כדי לאבחן את הבעיה נכון ולהחליט על טיפול . כל טוב