שיווי משקל ?!

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/07/2007 | 18:11 | מאת: אבי

שלום אני זוכר מזה שנים שיש לי בעיה עם שיווי משקל, שרציתי להתייעץ לגביה שנית. אני מאבד שיווי משקל או מסתחרר כאשר למשל אני יושב על כסא או ספה שמישהו מזיז אותה ברחבי החדר או לחילופין מקרה שהוא יותר נפוץ ובעייתי ... כשאני על חוף הים והגלים מגיעים אלי, אני פחות יותר בסדר, אבל כשהמים נסוגים, שוב אני מרגיש תחושת חוסר יציבות וסחרור, כאילו שאני לא בשליטה. כאמור אני זוכר את התופעה הנ"ל מזה זמן מאוד רב (שנים), אבל חשבתי לבדוק את העניין שנית לאור זה שלקחתי את הילדה הקטנה שלי לים לראשונה והתופעה הזו מונעת ממני להינות איתה בחוף. שאלותי: * ממה יכולה לנבוע התופעה המתוארת ? * האם יש טיפול לתופעה זו או שאין מה לעשות איתה ? * האם ישנם תרגילים או פעולות תוצרת בית שיכולות לשפר לי את ההרגשה ולמנוע את התופעה ? תודה על כל יעוץ והכוונה

09/07/2007 | 16:55 | מאת: אבי

עשיתיבדיקות כלליות לפני כשנה רמת B12 טובה יחסית, בלוטת תריס - תקין, ספירה - תקינה, כולסטרול מעט גבוה וסוכר טיפה מעל הגבול העליון. לפני כשנתיים הייתי בבירור נוירולוגי כולל רישום גלי מוח, ללא כל מימצאים. בעבר הדי רחוק, ביצעתי בדיקה קלורית במהלכה החדירו לי נוזל לאוזן, אך הבדיקה לא הסתיימה בגלל תגובה מאוד חריפה ממני, סחרוחורת חזקה מאוד שגרמה לי לנוע בעצבנות רבה שחייבה הפסקת הבדיקה מיידית. * האם לאור כל זאת נראה כי הבעיה היא ען איבר שיווי המשקל ? * האם ניתן לבדוק זאת סופית ללא בדיקה קלורית ? (הרי אני לא מצליח לעמוד בה). * מה הטיפול במידה והבעיה היא באיבר שיווי המשקל ? לציין כי לאחר התגובה הקשה בבדיקה הקלורית לא קיבלתי שום טיפול ומאז ומתמיד יש לי בעיה עם שיווי משקל למשל במתקנים בלונה פרק שאני נמנע מהם לגמרי. תודה שוב על הייעוץ וההכוונה.

20/07/2007 | 00:30 | מאת:

שלום רב מדובר בתופעה ידועה של MOTION SICKNESS , עם רקע משפחתי בד"כ , שמתשפרת עם כמה שיותר תנועה . אין כל צורקך בבדיקות עזר , הן רק מחמירות את התופעה שלא תורמות דבר. יש טיפול תרופתי שניתן לקבל אותו לפני נסיעות אך הוא רק סימפטומטי . יש פיזיוטרפיה וסטיבולרית שעוזרת להתקפים . צריך להמנע מאותם המצבים שמחמירים את ההרגשה . כל טוב