רעידות ברגליים ידיים בעת התרגשות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/07/2007 | 12:47 | מאת: ירון

שלום לחבר שלי (בן 40) יש רעידות ביידים וברגליים בעת התרגשות בלבד (עוצמת רעידות קטנה) באופן מולד והוא אומר שזה לא פרקינסון ושזה לא משפיע על תפקודו (הוא נוהג ועושה הכל). ולא נעים לו לדבר על זה. מסקרנות הייתי שמח לדעת מה שם המחלה (זו מחלה מאובחנת אך אני זוכר השם שאמר לי) המדוברת ומה השלכותיה הנוכחיות והעתידיות אם בכלל, כמו למשל האם זה תורשתי ויכול לעבור לילדים עתדיים שלו וכו' האם זה יכול להחמיר עם הזמן וכו'? תודה על סיועך, ירון

17/07/2007 | 09:44 | מאת:

שלום לך נכון שכזה דבר לא פרקינסון , בד"כ רעד משפחתי , גנטי יכול להתחיל בגיל צאיר , התקדמות איטית מאוד ושנים לא מפריע בתפקוד , ואם כן יש טיפולים תרופתיים להורדת הקצב והעוצמה של הרעד. צריך לבדוק את האדם כדי לדעת האם מדובר ברעד מסוג מסויים כמו ESSENTIAL TREMOR או ישנן צורות של רעד פיזיולוגי , לא קשור למחלות, שלא מחמיר בזמן , לא מפריע לחיים , ואין לו רקע משפחתי . כל טוב