דקירות בראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

09/07/2007 | 02:49 | מאת: סימה

לד"ר מריאטה אנקה שלום! אני בת 31, בהריון בשבוע 18. זהו הריון שני, הראשון נפל בשבוע 15. אתמול בלילה שכבתי במיטה ופתאום היו לי דקירות בראש בצידו השמאלי העליון. דקירה, אח"כ הפסקה ולאחר כמה דקות שוב. ניסיתי לשנות תנוחה, אך עדיין הופיעו דקירות, קמתי וזה המשיך עוד מספר פעמים. אציין שאני בריאה בדר"כ. לפי מה שקראתי כאן בפורום "כאב דוקרני וקצר באיזור מסויים של הקרקפת פרושו לחץ חולף על העצב". שאלותיי הם: 1. מה גורם ללחץ הנ"ל? 2. האם ניתן לטפל בזה או שזה חולף מאליו? 3. האם אין ממה לחשוש? האם זה מסוכן? 4. מה ההשלכות של לחץ זה? לתשובתך אודה מקרב לב סימה

21/07/2007 | 10:03 | מאת:

שלום רב יש לפעמים לחץ על עצבים היוציאם בחיבור בין הראש וצוואר בתנוחה מסויימת ואז אפשר להרגיש דקירות או נימול באיזור העורף או קרקפת אחורית . עם עלית המשקל בזמן הריון יש איזורים שונים שחסופים ללחץ (מרפק, כף יד , ברכיים , צוואר , גב תחתון ) , לא צריך להלחץ . בד"כ התופעות זמניות וחולפות . אם יש כאב ראש לוחץ כמו קסדה על הראש חייבים לבדוק לחץ דם ובזמן הריון יש לזה משמאות רבה . אחרת שינוי תנוחה , מסג מקומי , ומאוד טוב שיעורי שחיה והתעמלות בזמן הריון מונעיים חלק גדול מבעיות השלד בתקופה הקשה הזו . כל טוב תרגישי טוב