פענוח CT מח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

11/07/2007 | 16:12 | מאת: איה

שלום רב, לאחר תקופה ארוכה של סחרחורות נשנות הופניתי ל-CT מח. תוצאות הסריקה: 1. נפיחות של הרירית בסינוס המאקסילרי הימני. 2. הסתיידויות דוראליות גסות בקודקוד. יש לציין כי ב-CT קודם שנערך לפני 3 שנים אובחנו 2 מנינגיומות בגודל של 4 מ"מ כל אחת באונה הפרונטאלית, דבר אשר לא נמצא בפענוח הנוכחי, היתכן?

21/07/2007 | 10:28 | מאת:

שלום רב קושם אין בזה הסבר על סחרחורות אומנם לפעמים סינוסיטיס יכולה לגרום לגם לסיחרור . בסינוסיטיס צריך לטפל . לגבי המנינגיומות צריך לברר 2 הבדיקות במגביל , יתכן ואחד מהבודקים חושב שזה הסתיידות גסה והשני שזה מנינגיומה . מנינגיומה לא נהלמת אך היא ידועה כצוברת הסתיידויות . כל טוב