טיפולי פוריות ומחלה נוירולוגית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/07/2007 | 03:50 | מאת: גלית

לד"ר מריאטה אנקה, אני חולה במחלה charcot marie tooth 1A וצריכה לעבור טיפולי פוריות כדי להיכנס להריון. אני חוששת האם כל התרופות וההורמונים שמקבלים בטיפולי פוריות יכולים להחמיר לי את הנוירופתיה הפריפרית ממנה אני סובלת? כיצד אדע מאלו תרופות עלי להימנע? האם להרדמה כללית שעושים בטיפולים גם יכולה להיות השפעה על מצבי?

21/07/2007 | 10:50 | מאת:

שלום רב איני רואה כל בעיה או קשר בין המחלה הבסיסית לבין טיפול בפוריות עם כי ידוע על שכיחות גבוה יותר של מומי לידה במחלה זו. צריך מעקב צמוד בזמן הריון וסקירת מערכות . לגבי האנסטזיה יש פרוטוקולים מיוחדים ידועים למרדימים עם שימוש מינימלי או לא במשתקי שרירים כדי למנוע אי ספיקה נשימתית או סיבוכים אחרים בזמן או לאחר הלידה . כדאי לשמור קשר עם הנוירולוג המטפל כל טוב