שיבושי דיבור

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

16/07/2007 | 00:08 | מאת: דנה

שלום, בת 44 בריאה. מזה מספר חודשים יש לי שיבושי לשון והגיה כמו החלפת מילים והחלפת סדר המילים במשפט, מצב שגובר עם הזמן . יש לציין כי אני בתקופה רגשית קשה מאוד עקב בעיות כלכליות. לאימי יש טרשת נפוצה. אנא חוות דעתך. תודה

21/07/2007 | 19:32 | מאת:

שלום רב החלפת המילים (PARAPHASIA ) אינו סימן לטרשת אך יכול להיות סימן ללחץ נפשי ותפקודי . רצוי להבדק על ידי נוירולוג ועל ידי קלינאית תקשורת , כמו כן לטפל ברמת הלחץ עם תמיכה נפשיץ ואף טיפול תרופתי בנוגדי חרדה (CIPRALEX,RECITAL ) . כל טוב