טשטוש ראיה ורדימות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

18/07/2007 | 14:08 | מאת: דפנה

שלום רב, אני בת 43 לפני 3 שנים בדיוק בגיל 40 היה לי סתימה בוריד המרכזי של העין שמאל ובעקבות בדיקות מקיפות גילו שיש לי טרומבופיליה פקטור לידין 5 וכמובן שאני היום לוקחות קומדין+ אספירין. מזה מס חודשים ישנו איזה שהוא טשטוש ראיה בעין ימין שזה מתבתא כמעין וילון/ענן שמופיע למספר שניות עד דקות ונעלם וכל הבדיקות יצאו תקינות ולא רואים בדיוק איך זה קורה. עכשיו מיום חמישי האחרון שוב הופיע הענן ובבדיקה עינים שוב ראו שהכל תקין אך מיד ותוך כדי הבדיקה פתאום התחיל להרדם לי צד ימין של הפנים +יד ורגל והסיטי שעשו לי היה תקין אך ההרגשה של רדימות עדיין קיימת האם אפשר להסביר את זה כשבץ מוחי או בעיה נירולוגית ? והאם ניתן לעשות משהו על מנת לבדוק מאיפה זה בא והאם זה יעלם אודה לך מאוד על תשובה מהירה על מנת להסיר את הספק מליבי .

18/07/2007 | 14:26 | מאת: יעל

לדעתי (הלא מקצועית), רצוי שתעברי MRI ראש (עם חומר ניגודי), וניקור מותני.

18/07/2007 | 14:32 | מאת: יעל

הבדיקות הנ"ל יכולות להעיד או לשלול MS (טרשת נפוצה), יש פורום בתפוז בנושא, ממליצה לך לשאול שם.

19/07/2007 | 11:27 | מאת: א.ט.

זה בהחלט יכול גם להיות סימן לסכרת. אבל תבחרי לך בעצמך מחלה לפי טעמך מרשימת האפשרויות.

22/07/2007 | 20:23 | מאת:

שלום רב במצב של טרומבופיליה יש סיכון לאירועיים חסימתיים בכלי הדם הקטנים של המוח ולא תמיד ניתן לראות את התוצאה בCT . אם התחושה המוזרה ממשיכה צריך לבצע בדיקת MRI מוח ולברר \לשפר את יעילות הטיפול שאת מקבלת . תופעות אלה בד"כ משתפרות וחולפות לאחר מספר ימים דש בועות . כל טוב