מחסור בנתרן

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

14/07/2007 | 21:12 | מאת: יעל אלון

שלום רב אמי בת ה-83 מאושפזת במחלקה פנימית בשל מחסור בנתרן. הרופאים מנסים להגיע לאיזון הנתרן באמצעות הגבלה חמורה על כמות השתיה (4 כוסות נוזלים ביממה). המצב לא משתפר, רמת הנתרן יורדת מדי יום (105). השאלה היא מדוע לא מזליפים באיפוזיה נתרן לדם? האם רק מכיוון שזה לא בסל הבריאות? או שיש חשש מסיכונים המתלווים להזלפת נתרן לגוף? מצבה של אמא הולך ומדרדר, אשמח לתשובה מיידית. תודה יעל

21/07/2007 | 19:31 | מאת:

שלום רב אני ממליצה לשאול ישר את הרופאים במחלקה את כל מה שמטריד אותך . ניתן לתת נטרן ונותנים בנוזלים ובכדורים , אך גוף האדם אינו מיכל תמיסה שאת מסדרת מבחוץ , יש ספיגה ויש תופעות לוואי באיזון הנוזלים ומלחים בגוף , יש בעית הפרשת יתר בשתן וסיבוכים מרובים גם כאן . בנוסף אסור להזרים נטקן בגסות מכיון שזה פוגע בתאים במוח ויכול לגרום לסכנת חיים . כל טוב