בדיקה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

14/07/2007 | 19:28 | מאת: רמי

שלום רציתי בבקשה לדעת מה בדיקת SPECT מוח בודקת האם היא בודקת זרימה של דם באזורים שונים של המוח ורצתי לדעת אם הבדיקה לא יוצאת טובה(זאת אומרת זרימה נמוכה של דם באזורים מסוימים במוח לפי מה שהבנתי)אז מה זה אומר שכל יום נהרסים תאים במוח בתודה על העזרה

14/07/2007 | 21:25 | מאת: רמי

רציתי לדעת בבקשה האם בדיכאון גם יש זרימת דם נמוכה באזור מסוים והאם זה גורם לנזק בילתי הפיך בתודה מראש

21/07/2007 | 19:21 | מאת:

שלום רב תאים נהרסים כל יום בכל רקמה בגוף , גם במוח , כאשר אין דרך לברר או לספור את התאים שנהרסים יומית . לא ראוים זה בבדיקות הדמיה ולא בSPECT . יש מיפוי מוח למטרות שונות , לפי החומר הניגודי שמשומש , כך הבדיקה לפרפוזיה שמצביעה על הספקת הדם לאזור מסויים . אך ההספקה מופחטת יכולה להופיע בבידקה או עקב מחלה עם פגיעה בכלי הדם המזינים את האיזור או עקב מבנה מולד של כלי דם המגיעיים לשם , לכן אין לקחת אבסוליטי תוצאה של בדיקות הדמיה!!! צריך לבצע קורלציה קלינית עם הסימפטומים של הבעיה . בצד שני צריך להתרגל לרעין שאנו מזדקנים ומאבדים כל יום תאים ,וזה בסדר, זה תהליך טבעי , כל טוב