היפונתרמיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תזונה וכאבי שרירים

כל מי שעוסק בפעילות גופנית מכיר הכאב שמופיע פתאום ומונע המשך הפעילות. הסיבות לכאב: תזונה ומאזן מינרלים עוד בנושא:אבות המזון, בישול בריאאחד הדברים המתסכלים ביותר את כל מי שנהנה להניע את הגוף ולהזיע הוא כשבבת אחת מופיע כאב חד שלא מאפשר להמשיך את הפעילות הגופנית. נשאלת השאלה - כיצד ניתן למנוע כאב זה ואילו רכיבים תזונתיים מסייעים להימנע ממנו? כאבי שרירים חדים ((Cramps מתרחשים כשיש כיווץ חד ובלתי רצוני של השריר, שלא נעלם מעצמו ומחייב להפסיק את הפעילות או לעשות איזשהו שינוי כדי שהכאב ייפסק. השריר נראה תפוס ולפעמים אפילו במצב של ספזם. בדרך כלל אין צורך בטיפול רפואי במצב כזה, השריר משתחרר מעצמו כאשר מפסיקים את הפעילות או מבצעים מתיחה, אולם לעתים הפסקת הפעילות אינה אפשרית, כמו במהלך תחרות או באמצע אימון אינטנסיבי. כיווץ השרירים יכול להתרחש גם בזמן מנוחה ולעתים גם בזמן השינה, כפי שקורה בעיקר...

סיבות אפשריות ומצבים דומים להיפונתרמיה

איבוד הכרה - תמונת המחשה
איבוד הכרה האם הקורונה באמת מסוכנת כל כך? האם לאור המצב הנוכחי כדאי להתחיל להסתובב עם מסכות גם ביש...
חוסר שיווי משקל - תמונת המחשה
חוסר שיווי משקל קשישים רבים סובלים מפגיעות גופניות שמקורן במעידות ונפילות. על מנת לצמצם את הסיכון מומלץ...
תרדמת - תמונת המחשה
תרדמת הלילה יתקיימו ברחבי הארץ חגיגות השנה האזרחית החדשה, שיצוינו בלא מעט מסיבות גדולות וצפופ...
תרופות נגד חרדה - תמונת המחשה
תרופות נגד חרדה לקראת החזרה לשגרה וסיום "הפעימה הראשונה" של נגיף הקורונה בישראל ובעולם, מסביר ד"ר אשר ב...
נוגדי דיכאון - תמונת המחשה
נוגדי דיכאון כאב ראש היא תופעה שכיחה מאוד ולמעשה אין אדם שלא חווה אותה מדי פעם. כאבי ראש יכולים לנבו...
פרכוסים - תמונת המחשה
פרכוסים חוסר איזון ברמות הסוכר בדם עלול לגרום למצבים מסכני חיים עבור אנשים הסובלים ממחלת הסוכרת...
ללמוד עוד על היפונתרמיה
תרופות פסיכיאטריות: הגישה במזרח-תמונה

הן פותרות מצבים קשים של פסיכוזה ומאניה-דיפרסיה, אבל האם...

מאת: אתר תמורות
06/02/2007
תזונה וכאבי שרירים-תמונה

כל מי שעוסק בפעילות גופנית מכיר הכאב שמופיע פתאום ומונע...

מאת: ~~יעל...
18/05/2006
פרכוסים-תמונה

פרכוסים הם תופעה לא נדירה אצל ילדים, היכולה להופיע בסביבת...

מאת: ארנון יערי,...
22/10/2013
ערוץ חדש בדוקטורס: כירורגיה גינקולוגית-תמונה

היסטרוסקופיה - רחם אונליין (היסטרו-רחם סקופיה-צפייה) - הכל...

מאת: ד"ר דוד...
31/05/2005
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל להיפונתרמיה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

היפונתרמיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, לאחר ניתוח בהיפופיזה, קרניו פרינגיומה. נשארתי עם DI כנראה כרוני. מטופל במינירין. עקב מינון לא נכון לאחר ניתוח ארוע של היפונתרמיה 119 . עם תסמינים קשים. כאבי ראש חזקים, בלבול, חוסג הימצאות, הקאות וכו, שוב אושפזתי . לאחר הארוע מרגיש שמשהו לא תקין קוגניטיבית , חוסר ריכוז, בעית זיכרון, סחרחורות / חוסר יציבות קשות . לאחר כשבוע שוחררתי עם נתרן 145 אך לאחר שיחרור עברתי להיפרנתרמיה האם זה קשור ומה ניתן לעשות להתגבר על זה. בביקוגים אצל הרופאים לא מקבל תשובות. אומרים לי שזה יכול להימשך עוד הרבה זמן. לא יודע אם זה בגלל ניתוח או עקב היפונתרמיה. מרגיש חוסר אונים מוחלט.

פני לאתר DOTORS-אנדוקרינולוגיה של מבוגרים. ביה"ח רמבם

שלום... התחלתי לקחת טרטגול בגלל כאבי ראש בהמלצת נוירולוג... התחלתי בחמישה ימים חצי כדור בלילה אחר כך חמישה ימים חצי בוקר חצי לילה ואחר כך הייתי צריכה חמישה ימים חצי בוקר ואחד בלילה ואחר כך 1 בוקר ו 1 בלילה... הייתי בשלב של חצי בוקר חצי ערב והתחילו לי תופעות מוזרות כמו גרד בכל הגוף, ראיה מטושטשת לעיתים, שכחה קיצונית (לא זכרתי מה דיברתי ועשיתי!), ועייפות (כאבי הראש לא פחתו כלל). הרגשתי שאני לא מסוגלת להמשיך לקחת אותם אז הפסקתי לפני שלושה ימים. שלחתי מייל לנוירןלג בקשר לזה (הייתי במסגרת פרטית) והוא לא עונה לי. באותו יום שהפסקתי הכל היה בסדר. יום אחרי התחילו לי סחרחורות קשות. הגעתי הביתה ומדדתי לחץ דם נמוך. לציין שאני גם סובלת מלחץ דם גבוה ומנתרן נמוך. ויום אחרי (היום) הרגשתי חולשה ועייפות מוזרים כאלה (הסחרחורת פחתו אבל ישנן), בגלל שלא הרגשתי טוב נאלצתי לצאת אחרי 4 שעות מהעבודה, את הנהיגה הביתה עשיתי בנס... הגעתי באפיסת כוחות ואני מרגישה על הפנים. האם כדאי לי לנסות להתחיל שוב לקחת את הכדורים או שהתופעות יעברו? תגובה

שלום רב, התכשיר טגרטול מכיל את החומר הפעיל קרבמזפין. הנחיות המתן לתכשיר הן אכן להתחיל במינון נמוך ולעלות בהדרגה. כמו לכל טיפול תרופתי גם טגרטול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים ולפני מתן התרופה הרופא שוקל את הסיכונים בה מול התועלת הצפויה מנטילתה. בין תופעות הלוואי הידועות לתכשיר תופעות לוואי עוריות שיכולות קלות יחסית בחומרתן ולרב חולפות ואינן מסוכנות, אך גם להיות חמורות ומסכנות חיים. בשל העובדה שקשה להבדיל בתסמינים המוקדמים של תופעות חמורות ללא חמורות, יש ליידע את הרופא ולעקוב אחר התסמינים בקפדנות. עייפות, סחרחורת, היפונתרמיה (ירידה ברמות נתרן) שיכולה להתבטא בבלבול ותופעות לוואי עיניות כגון טשטוש ראייה, דלקת לחמית, ראייה כפולה עלייה בלחץ תוך עיני הינן גם כן תופעות לוואי אפשריות של התכשיר. לגבי התסמינים שחווית לאחר הפסקת הטיפול, יתכן ועדיין קשורים להשפעת התרופה עלייך. איני מודעת למצבך הרפואי, האבחנה הרפואית המדוייקת וטיפולים קודמים שקיבלת/תגובה אליהם ואין באפשרותי להמליץ על המשך או הפסקת הטיפול. אני ממליצה ליידע את הרופא בתופעות הלוואי ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול.

שלום. בת 23 ברקע היפרפלזיה אדרנלית מולדת עם איבוד מלחים. מטופלת בסטרואידים ותרופה לאגירת נוזלים פלורינף. מה משמעות של רנין גבוהה או נמוך במקרה שלי? האם רנין גבוהה אומר שאיני מאוזנת או הפוך? כמובן שיש לי תור לרופא עוד שבועיים עד אז אשמח לדעת מה המשמעות של רנין בהשפעת התסמונת שלי. תודה :-)

שלום, הרנין צריך להיות בגבול עליון של הנורמה או מעט מעל

שלום אני בת 42, בריאה בדרך כלל, מטופלת מזה שנה ב PO. PRIZMA 20 MG לחרדה קלה ממנה סבלתי. מאז הטיפול אני חשה שיפור משמעותי, לא סובלת מחרדות ואיכות החיים שלי מהבחינה הזו השתפר פלאים. בנוסף אני מטופלת מזה שנתיים ב PO ATENT 10 MG עקב הפרעות קשב וריכוז, גם זה בהשפעה טובה- פחות אימפולסיביות, יותר סבלנית עם ילדיי, יותר אנרגיות, פחות עייפות. בכמה חודשים אחרונים שמתי לב שהזיכרון שלי לא כמו שהיה. יש מצבים בהם אני חושבת מחשבה שצריך נגיד לעשות משהו וכעברו דקה המחשבה כאילו "חומקת" ממני ואני לא מצליחה להיזכר על מה חשבתי. גם האירועים של שככחת מפתחות, ארנקים וכו' שתמיד סבלתי מהם עקב הפרעות קשב התגברו הן מבחינת תדירות והן מבחינת חומרה - השיא היה לפני כמה ימים כאשר שכחתי מפתח של הרכב בסוויץ' בזמן שרכב עובד והלכתי לפגישה של שעה... לשמחתי זה לא בא ע"י ביטוי בעבודה ובנהיגה (למרות שלפעמים יש לי תחושה שאני כן פחות מרוכזת בזמן נהיגה ואשר בעבר). כל זה ממש מלחיץ אותי, והתחלתי לחשוש שאולי אחת התרופות שאני לוקחת (או אולי השילוב שלהן) פוגעות לי בזיכרון. האם זה אפשרי? אם כן- מה לעשות, כי מאוד לא הייתי רוצה להפסיק את הטיפול התרופתי שאני מקבלת, ואם זה לא קשור לתרופות מה כדאי לבדוק כדי לדעת שאין איזו שהיא בעיה? תודה מראש

התכשיר Prizma מכיל את החומר הפעיל Fluoxetine ושייך למשפחה הפרמקולוגית של תרופות המעכבות בצורה סלקטיבית קליטה חזרה של סרוטונין במוח- SSRI (Selective serotonin re-uptake inhibitors) . התכשיר Attent מכיל את החומרים הפעילים AMPHETAMINE ו-DEXTROAMPHETAMINE ומותווה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ולטיפול בנרקולפסיה. ירידה בריכוז וקשב והפרעה בזיכרון הינן תופעות אשר נקשרו לשימוש בתכשיר Prizma. יש לציין בנוסף כי התכשיר Prizma (כמו גם תרופות נוספות מאותה משפחה פרמקולוגית של SSRI) מקושר לתופעת לוואי של ירידה חמורה ברמות הנתרן (היפונתרמיה), כאשר תסמינים של היפונתרמיה כוללים בין השאר כאב ראש, קשיי ריכוז, ירידה בזיכרון, בלבול, חולשה ועוד. במידה והתופעות לא חלפו או החמירו, יש ליידע את הרופא בהקדם ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך בדיקות והתאמת הטיפול.

פורומים בנושא היפונתרמיה
פורום רפואה דחופה (מיון)
ד"ר רוית רייטר תשיב על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים לרפואת חירום
פורום נפרולוגיה
ד"ר הילה סוטנדורף וד"ר אורית קלוק - בן בסט ישיבו לשאלות בנושא מחלות הפוג...
פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)
ד"ר יהודה מלמד ישיב על שאלות הגולשים בנושאי רפואת הצלילה ורפואה היפרברית...