תוצאות בדיקה ואבחנה נוירולוגית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

13/07/2007 | 17:45 | מאת: יגאל

שלום רב, אמי בת ה-80 היתה בביקור רגיל אצל נוירולוג וקבלה תוצאת בדיקה ואבחנות כר"מ: תוצאות הבדיקה: 1. לא נשמעו אוושות קרוטידיות - מהן האוושות הללו? 2. עק - תקינים. מה זה? 3. אין ניד - מה זה? 4. צרבלום - דיאדוכוקינזיס - כנ"ל. 5. א - אף רומברג - תקינים - כנ"ל. 6. טנדם - מעט משובש - כנ"ל. 7. כח - שמור - כנ"ל. 8. בנוסף נרשם: משתפת פעולה, הגבלה בתנועות זרוע ימין עקב כאבים בכתף, תחושה תקינה, החזרים סימטריים. - מה משמעות סה"כ תוצאות הבדיקה? האבחנה: 1. TRANSIENT CEREBRAL ISCHEMIA - מה זה? 2. ARTHRALGIA, אפיון - rt shoulder, - כנ"ל. 3. CEREBROVASCULAR DISEASE - כנ"ל. רקע כללי: גיל 80, מעבר - מחלת מנייר, יתר לחץ דם, אוסטאופרוזיס, יובש של בלוטות הרוק, בעיות בליעה בגלל הושט - בטיפול גסטרו, בעיות אורטופדיות. בשנים האחרונות (9-5 שנ') סבלה מדי פעם מהבזקי ראיה וטשטושים שנמשכו מספר דקות (30-5 דק'), כמו כן סבלה מספר פעמים מחוסר שיווי משקל. בבדיקת דופלקס האחרונה (לפני כ- 6 שנים) כלי צוואר מימין אובחנו שינויים מינימליים ב- RICA. 1. האם בדיקת דופלקס היא בדיקת דופלר קרוטיס? אם לא - מהי? 2. מה משמעות תוצאות הבדיקה הנ"ל? 3. האם יש כאן חשד / חשש לארוע מוחי עתידי - ומה ניתן לעשות כיום? הרבה שאלות ותהיות. אודה לכם מאד על תשובותייך וסבלנותך. בתודה מראש.

21/07/2007 | 18:56 | מאת:

שלום רב הפורום זה לא במקום שיחה ושאלות לרופא המטפל שמכיר את החולה ומכיר את מחשבותיו האישיים . אני לא כאן כדי לתרגם בדיקה נוירולוגית או טרמינולוגיה כללית , יש את זה בבית ספר לרפואה או באנציקלופדיות שונות . אך הכתובת הנכונה הנה הרופא שבדק וכתב . לגבי האבחנה יש כנירא חשד לא מבוטל על אירוע או נטייה לאירוע (תופעות משתנות או חולפות או ללא מימצא תואם בבדיקה רפואית ) כאשר יש לכך אבחנה מבדלת , כמו בעיות של שלד עם כאבים שגם גורמים למיגבלה בתנועה . לכן מעלים מספר אבחנות כדי לארגן בירור וכדי להגיע בסופו של הבירור לאבחנה הנכונה . זה כלל שלפי כך עובדים . כל טוב