שאלה לגבי תוצאות בדיקה נורולוגית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

11/07/2007 | 00:07 | מאת: ravit

בבדיקה של eeg לעיניים שנקראת "בדיקת פוטנציאלים מעוררים ראיתיים" נמצא כי : בעין ימין p100 מאורך - 122 , דרושה קורלציה קלינית " רצתי לדעת מה זה אומר ? תודה .

21/07/2007 | 10:28 | מאת:

שלום רב מדובר בבדיקת VEP ולא EEG לעיניים אני מאמינה . הבדיקה בודקת את יכולת העצב להעביר גירויים למוח , וזה מצביע על תקינות או לא של מעתפת המיאלין של העצב . כאשר במיאלין לא מושלם או דלקתי יש עיקוב במעבר לכן יש גל מעורך . יש לברר את התוצאות בהקשר לדברים נוספים לא מספיקה תוצאה זו כדי להגיע לאבחנות הנכונות . כל טוב