תנועות בשינה +אבדן חוש ריח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

09/07/2007 | 09:25 | מאת: עליזה

לקרוב משפחה שלי (בתחילת שנות השישים לחייו, אדם פעיל ובדרך כלל בריא) יש כבר כמה שנים תנועות, בעיקר תנועות ידיים, תוך כדי שינה, ולאחרונה החל להתלונן על אבדן חוש ריח. סימפטומים אלה בפני עצמם אינם מטרידים אותו, אך סקירה שטחית באינטרנט מצביעה על קשר אפשרי לבעיות נוירולוגיות (לא סיפרתי לו על כך).האם יש תועלת אפשרית לבירור רפואי בעניין? הבירור יגרום לו דאגה רבה.

21/07/2007 | 10:04 | מאת:

שלום רב לדעתי את נוהגת נכון . אם הבן אדם מרגיש טוב , יושן טוב ואין לו בעיה תפקודית שמפריעה לו (לא לך ) לא הייתי עוסקת בכך חוץ לבדיקות השיגרה כוללות לב , לחץ דם בדיקות דם שמגיעות לכל אדם בגיל זה . אם הוא מתלונן על שינה ליעילה או על ירידה בחוש הריח והטעם או על העיב אחרת הייתי מפנה אותו לנוירולוג . נכון , איבוש חוש ריח ותנועות גפיים בשינה יכולים להיות בחלק מהמקראים אך לא תמיד סימנים מוקדמים של מחלת פרקינסון .אבל זה מסוכן להכניס לאדם לראש שיש לו מחלה כאשר אין לו אותה . לעקוב מהצד ללא פניקה מיותרת וניהול חיים בראיים בכל האפשר עם כמה שיותר פעילות גופנית , אפשר גם תוספי מזון כמו שמן דגים במינון גבוה של 1000 מג לפחות ליום (בתני שאין מדללי דם אחרים ) ו\או COENZYME Q10 במינון גבוה (1000מג ליום ) זו המלצתי בשלב זה כל טוב כל טוב