כאבי ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/07/2007 | 19:45 | מאת: נירית

ד"ר שלום. אני בת 34 סובלת מכאבי ראש בעלי אופי לוחץ כבר מס' שנים. לעיתים הכאב מתחיל מאיזור הצוואר כלפי מעלה ולעיתים הוא מתרכז באיזור אחד בראש ועובר לכל הראש. כאבי הראש מלווים לעיתי בחוסר שיווי משקל.זמן ארועי כאבי הראש - עד שבועיים. הבירור שעשיתי עד כה כלל- CT,MRI,ENG - הכל נמצא תקין. בתוצאות בדיקת MRI ישנו סעיף האומר " בסדרת T2 וב- FLAIR מודגם אות זעיר חריג בצנטרום סמיאובלי הימני ( חתך אקסיאלי 46 סדרה 4 ),חשיבותו הקלינית אינה ברורה. אף רופא שפניתי אליו לא ידע להסביר לי את הממצא הזה. 1. אולי תוכלי לפענח את הממצא המצ"ב. 2.אולי תוכלי לדעת ממה נגרמים כאבי הראש. 3/ מה הטיפול שיוכל לעזור לי כי המצב כבר בלתי נסבל. 4. אודה לתשובתך המהירה. 5. תודה מראש.

21/07/2007 | 09:42 | מאת:

שלום רב יש מימצאים בבדיקות הדמאיה שחלקם חסרי משמאות לגבי התלונה (כמו אצלך ) אך עם משמאות לגבי מחלה שלא התגלתה עדיין או שאין להם כל משמאות ממכיוון שרקמת המוח שלא תמיד דבר מושלם , יש לה דפקטים במבנה . הדבר החשוב בעיניי זה קורלציה בין התלונה לבין המימצא . לכאב ראש של שנים לוחץ ועם תחילה צווארית אין כל קשר עם מימצא זה . חייתי בודקת איזור הצוואר כמו כן הייתי ממליצה טיפול תרופתי לכאבי ראש כרוניים , יתכן שהומלץ לך , יחד עם התעמלות לשיחרור איזור הצוואר , יש סיבות אחרות שיכולות לגרום לכאבי ראש באופי שאת מספרת כמו יתר לחץ דם , דבר חשוב לבדיקה וטיפול . כל טוב

21/07/2007 | 20:39 | מאת: נירית

ד"ר שלום, בהמשך לשאלתי מה- 8/7 19:45 ותשובתך מה- 21/7 הייתי רוצה לדעת איזה טיפול תרופתי היית ממליצה לי לכאבי ראש כרוניים. תודה,