מבנה שרירים חריג בפנים, וטוראט.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/08/2007 | 10:20 | מאת: ליאת

טוראט ומבנה שרירים חריג בפנים, שאלה. יש לי תחושה כבר שנים שהבעות הפנים שלי, גם כשאין לי טיקים, הן לא לגמרי נורמליות. יש סיכוי שהשימוש בשרירי הפנים שהוא לא רגיל, ז"א יש שרירים שמופעלים הרבה וגם בהתכוצויות או משהו כזה, ואלו לא השרירים הרגילים שרוב האנשים מפעילים, גורם לי להראות "מוזר"? אנישם אומרים לי שהפנים והבעות הפנים שלי נראות מוזר. חלק חושבים שאני מפגרת או חולת נפש גם כשאין לי טיקים.חלק שאני מסוממת. זה מאוד מאוד מקשה עלי בחיים. ואין כמעט רופאים בארץ שמתמחים במבוגרים עם טוראט. תודה רבה על העזרה וההפניות, אם יהיו.

24/08/2007 | 14:28 | מאת:

שלום רב צר לי שאת מרגישה כך , יש עמותת טוראט עם מפגשים חודשיים ברעננה , מומלץ לגשת לשם כדי להכיר עוד אנשים עם אותה הבעיה . לי יש ניסיון של 8 שנים טיפול במחלה ואת מוזמנת לפנות למרפאה שלנו בוולפסון כדי לנסות לעזור לך . לגבי הטיקים , לאחר כיווץ יתר של איזור מסויים יכולה להופיעה אסימטריה על חשבון השרירים הפועלים יתר ו"מתנפחים " לזה ניתן לעזור עם הזרקות בוטולינום מקומיות שבצד אחד מפחיתות את הטיקים ובצד שני את הנפח של השריר . כל טוב