בייופציה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

13/08/2007 | 09:41 | מאת: שוקי

בהמשך לתשובתך מה לעשות מ10.8 ביצעתי בדיקות דם הכל תקין .רציתי לדעת מה נותנת בדיקת ביופציה .ואם אפשר לרפא נוירופתיה מסוג זה ואם יש קשר לALS אזה בדיקות את ממליצה לעשות .האם את מיתכוונת לבדיקות דם מיוחדות?אם כן מה הם תודה רבה

18/08/2007 | 18:39 | מאת:

שלום רב אם יש נוירופטיה זה דבר שונה מALS . לנוירופטיה שלא מגלים סיבות בבדיקות דם יש מקום לביצוע ביופסית עצב כדי לאבחן סוג נוירופטיה דלקתית או אחרת לפי החלק מהעצב שפגוע . תטרת הביופסיה לאבחנה מדוייקת . פגיעה נוירופטית ללא חסר חומרים שניתן לתקן בד"כ בלתי הפיכה . אך יש אנשים שסובלים מנוירופטיה על רקע גנטית או ניוונית עם מינימום סימפטומים ולא מתקדמת במיוחד . לכן חשוב לבצע אבחנה נכונה ומלאה. כל טוב