סחרחורות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

20/08/2007 | 20:46 | מאת: צליל

אני בת 30 ולפני כשבוע חזרתי מאילת כששהיתי שם בצוללת כ- חצי שעה בפעם הראשונה בחיי. מאז אני חווה הרגשה של חוסר איזון ושיווי משקל לאורך כל היום. ההרגשה היא כאילו אני נמצאת על סיפון אוניה והרצפה מעט לא יציבה...וזה מורגש בעיקר כשאני מתכופפת או רוכנת את ראשי למטה, אך יש לציין שההרגשה היא לאורך כל היום בהפוגות. הדבר לא גורם לי ליפול אלא להרגשה של מעט חוסר יציבות. שאלתי: האם יש קשר בין הדברים? מה עלי לעשות? אין לי כאבים באוזניים לא כאב ראש ולא בחילות והקאות- האם בכל זאת יכול להיות שזו מחלת ים? מה יכול להיות גורם לכך? האם זה מסוכן??? יש לציין שאין לי בעיית לחץ דם ולא חרדות. אודה על תשובתך המהירה כי אני קצת מודאגת !

25/08/2007 | 10:16 | מאת:

שלום רב יש רגישות לתנועה לחלק מאנשים וזה משפחתי ובולט בנסיעה על סירה או אוניה , MOTION SIKNESS או מחלת ים , התחושה יכולה למשיך שעות או ימים לאחר הניסיון , אין בזה כל סכנה , אך לא נעים , רצוי לקבל תרופה מונעת כמו AGISERC לפני ואחרי הניסיון כדי לצמצם את התגובה . כמה שיותר את תסעי , כלומר התירגול של המבנה באוזן אחראי על שיווי המשקל כמה שפחות תגובות יהיו . כל טוב