spastic tetraparesis

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

13/08/2007 | 14:00 | מאת: רותי

בבדיקה נוירולוגית צוין כי נמצא אצלי spastic tetraparesis . הייתי רוצה לדעת מה אומר המונח הזה ומה הבעיות שהדבר גורם. בתודה רותי

18/08/2007 | 18:50 | מאת:

שלום רב יש מצב שלחץ על חוליות הצוואר גורם לנוקושות מססויית ב4 הגפיים ואז חשוב לגלות את המקור ולמנוע החמרה , פרושו של דבר ירידה בתפקוד ב4 הגפיים לפעמים עם קושי במתן השן . כאן צריך יעוץ נוירוכירורגי . יש גם מצבים שקיימת ספסטיות ללא בעיה צווארית , לפעמים קיימת בעיה גנטית משפחתית לתופעה זו, יותר קשה ברגליים עם הפרעות הליכה ללא בעיה בסוגרים . גם לבעיה זו יש טיפול , לפי חומרתה . יש לפנות למטפל שלך כדי לברר לאיזה קטגוריה את שייכת . כל טוב