נימול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/08/2007 | 22:49 | מאת: עינת

שלום, לא ממש יודעת מה יש לי. אני שבעה חודשים לאחר לידה שנייה, בת 32, כבר בהריון (עם עליה גבוהה במשקל של כ 25 ק"ג, לא יודעת אולי זה קשור), חשתי נימול בכפות הידיים, כפות הרגליים קצה הלשון והשפתיים. הנחתי שזה מההריון ולא ייחסתי חשיבות עד שנוכחתי לדעת שהתופעה לא עוברת עד היום. הייתי בבדיקת מוליכות eeg ונמצא שהכל תקין, כמו כן רמת וי 12 תקינה אף היא. בנוסף הייתי אצל נוירולוג שלא מצא שום דבר ולא הפנה אותי לברור נוסף אלא למעקב בעוד שלשה חודשים. האם לדעתך יש צורך בבירור נוסף? מה יכולה להיות הסיבה לנימול?

25/08/2007 | 22:05 | מאת:

שלום רב לגבי הנימול בגפיים אין דעגה מכיין שעלית המשקל בהריון גורמת ללחץ על תעלות הקרפלית בידיים והטרסלית ברגליים ורוב הדברים עוברים לאחר ירידת המשקל שלאחר הלידה . הנימול בשפתיים ולשון דורש בדיקה ואם הבדיקה של הנוירולוג הייתה תקינה הייתי מסכימה איתו , מעקב במיוחד לאחר לידה , יש לקפיד על עליה במשקל , על עלית סוכר ולחץ דם בזמן הריון שמגיעים עם עליה מוגזמת במשקל . כל טוב