רדימות בכף רגל שמאל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/08/2007 | 16:20 | מאת: גל

שלום רב, מזה כחצי שנה בזמן ביצוע פעילות מתפתחת תחושת רדימות בכף רגל שמאל (תמיד זו אותה הרגל) ועד הקרסול ( "צורת גרב"). בתחילה הרדימות היתה מופיעה לאחר כשעה של פעילות, ודווקא בסוגי פעילות בהם כף הרגל כל הזמן על משטח כגון דיווש על אופני כושר או אליפטיקל (ולא היתה מופיעה בזמן ריצה). לאחרונה הרדימות מופיעה לאחר כחמש עד עשר דקות של פעילות ומופיעה בכל סוג של פעילות- אופני כושר, ריצה בחוץ, הליכה ואף בזמן ישיבה. הרדימות מציקה מאוד ואני נאלצת להפסיק לגמרי את הפעילות. הגעתי למצב השבתה מפעילות ) : לציין כי תוך דקה מהפסקת הפעילות הרדימות חולפת. אני עושה פעילות עם גרבים רחבים וקושרת שרוכים לא במהודק מדי. לא מתלווה תחושת כאב, עיקצוץ או דקירות. מזה יומיים אני שמה לב שנשיאת משקל על רגל שמאל מעט מציקה ברגל (אך לא כאב). נולדתי עם רגל אחת ארוכה/קצרה יותר - תלוי איך מסתכלים (: (לא זכור איזו היתה ארוכה יותר) - הבעיה חלפה איכשהו, והיום אין הבדל בין הרגליים ככל הידוע לי.. יש כיוון מה זה יכול להיות? רוב תודות- גל

20/08/2007 | 23:48 | מאת: גל

ביצעתי היום בדיקת EMG וגם NCV - שתיהן תקינות. פירוט: עצבים מוטורים ברגל שמאל - תקין. עצבים סנסורים בשתי הרגלים- תקין. אינטרפרטציה ותנועה רצונית( ע"פ חלוקה לשרירים- גסטרוקנמיוס, דיגיטורום ברביס, טיביאליס קדמי) בשתי הרגלים- תקין. האם הבדיקה התקינה הזו, כפי שהבנתי, שוללת את תסמונת התעלה הטרסלית? האם תם לו החלק הנוירולוגי של הברור? האם כדאי לבדוק רמות b12? או בקיצור- מה כעת? נ.ב.- שכחתי לציין קודם כי אני בת 23, בחורה ספורטיבית ובריאה בדרך כלל.

24/08/2007 | 20:29 | מאת:

שלום רב נימול שמופיע באיזור ברגל בהקשר למאמץ גופני מעלה שאלה על לחץ אפשרי שמחמיר על שורש העצבי שמגיע לאיזור , מסיבות כמו דיסקים או תהליכים אחרים , במיוחד לאחר שגובה הרגליים שונה,לכן צריך לבצע הדמיה של גב התחתון , המותני ואמג ,כמו כן בדיקה נוירולוגית ואורטופדית בסיסית כל טוב