מוח של תינוקת בת 4 חודשים שלא גדל.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

14/08/2007 | 15:25 | מאת: אסנת נקי

אחייניתי בת 4 חודשים, מפותחת יפה לגילה ( צוחקת, מושיטה ידיים, נשענת על הידיים מרימה את הראש), היא מתגוררת בהולנד עם הוריה ואחיה בן ה-7. לפני כחודש האחיות בטיפת חלב שמו לב במדידות של היקף הראש כי ההיקף נשאר אותו הדבר. 38.5 ס"מ. הוא גדל מאז שהיא נולדה ואז נעצר.הן צילמו לה את הראש מחשש שהתפרים סגורים בראשה והיא תזדקק לניתוח. לפני כשבוע הודיעו להם שהכל בסדר ואין צורך בניתוח אבל הזמינו אותם לביקורות בבי"ח. היום מדדו את הראש ושוב נשאר על אותו הגודל. הן מןזמנים לבדיקת MRI ואז יגידו להם את האבחנה. בינתיים אמרו לאמא כי ייתכן והיא לא תוכל לדבר או ללכת או שתהיה לה אפילפסיה. אולי זה גנטי.. זרקו להם כל מיני רעיונות ולא הסבירו להם למה הם מתכוונים. הם יושבים שם בהולנד אבלים וחפויי ראש . ממה הרופאים חוששים בעצם? מה זה יכול להיות? האם יכול להיות שילדה תתפתח יפה ואז ההתפתחות תיעצר? מה יכול לגרום למוח לא לגדול? אודה על תשובתך.

18/08/2007 | 22:28 | מאת:

שלום רב ישנן תיסמונות גנטיות עם חסרים מנטליים שונים שמלווים במיקרצפליה או ראש קטן , כאשר לפעמים יש חוסר התפתחות חלקים חשובים במוח , והחוסר שלהם יכול לגרום להתקפים אפילפטיים או פגמי דיבור ואחרים . צריך לבדוק בצומת לב רבה את התינוק ואת הצילומים , לבצע בדיקות גנטיות כדי להבין את המצב . כל טוב